Grutto (Koopeenkoe.nl)

Grutto (voorheen Koopeenkoe.nl) verkoopt verse en traceerbare pakketten vlees. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod met vlees van de kip, koe, varken, kalkoen en diverse wildsoorten. De pakketten bevatten verschillende soorten vlees die je eenvoudig in de vriezer kunt bewaren. Het mooie is dat alle dieren een goed leven hebben gehad en altijd met liefde door de boer verzorgd zijn. Bij Grutto geldt niet vandaag besteld is morgen in huis. Het vlees moet namelijk gerijpt worden. De levertijd van rundvlees ligt op circa 4 weken. Bij kip, lam en varken moet je rekenen op ongeveer 2 weken.

grutto logo

Alles wat je over Grutto moet weten in 1 minuut

Grutto in het kort:

 • Traceerbaar vlees, weet wat je eet
 • 100% onbewerkt en natuurlijk vlees
 • Vlees van dieren met een goed leven
 • Direct van de boer in jouw vriezer
 • Past in één vriezerlade
 • Inclusief inspirerende en lekkere recepten

Waarom deze box proberen?
Grutto verkoopt unieke vleespakketten afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. Bij Grutto koop je het vlees direct bij de boer. De keten is zo een stuk kleiner, en daardoor is er veel minder verspilling. De vleespakketen worden geleverd met inspirerende en heerlijke recepten.

grutto-vleespakketten-koopeenkoe

Duurzame vleespakketten van Grutto

Grutto wil verandering brengen aan de huidige vleesindustrie en gaat terug naar de natuurlijke manier van vlees produceren. Je koopt vlees direct bij de boer. En daarbij krijg je ook een gezicht bij de boer. Dit zorgt voor een kortere keten en dus minder verspilling. De vleespakketten worden zo samengesteld dat er niets van het dier verloren gaat. Ook wordt eerst het vlees verkocht, en pas daarna geslacht. Het vlees kan je eenvoudig bewaren in de vriezer dankzij de geportioneerde vacuümverpakkingen. Grutto biedt op dit moment een ruim aanbod met verschillende vleespakketten.

Kippenvlees
Een Kip Pakket (Bio) met daarin verschillende stukken vlees van de kip. Denk aan kipfilet, kipdijfilet, kipsaté, kipvleugel, karbonade, enz. Vanaf €2,50 per persoon per maaltijd. Wordt geleverd in ongeveer 2 weken. Het pakket past in één vriesvak. Ook te bestellen met een hele kip. Altijd traceerbaar, biologisch en met het 3 sterren beter leven keurmerk.

Koe
Het meest populair is het rundvlees (zoals het bedrijf ooit begon met Koopeenkoe.nl. In deze pakketten vind je diverse stukken vlees van de koe zoals tournedos, entrecote, côte de boeuf, biefstuk, riblab, stooflap, poulet, etc. Er zijn verschillende pakketten zoals een standaard, luxe, combi of speciaal pakket. Het pakket wordt na bestellen in ongeveer 4 weken geleverd. Vanaf €1,85 per persoon per maaltijd.

Varkensvlees
Een compleet pakket met verschillende soorten vlees van het varken. Denk aan medaillon, filetlap, karbonade, rollade, shoarm en speklappen. Deze pakketen worden binnen ongeveer 2 weken na bestelling geleverd. Voor de liefhebber is er ook een wild zwijn pakket met heerlijk vlees uit Nederlands natuurgebied. Vanaf €1,78 per persoon per maaltijd.

Kalkoen
Een pakket met een ontbeende kalkoen. Alle botten (met uitzondering van de poten en vleugels) zijn al uit de kalkoen gehaald. Je kunt het op die manier eenvoudig in plakjes snijden. Ideaal voor een kerstdiner, maar natuurlijk het hele jaar door heerlijk. Het voordeel is dat je er zelf bijna geen werk meer mee hebt. Verkrijgbaar vanaf €8,74 per persoon.

Wild
Ook aan de wildliefhebbers wordt gedacht. Bij Grutto kan je kiezen uit onder andere een damhert-, edelhert en een wild zwijn pakket. Dit zijn bijzondere stukken vlees van dieren uit Nederlandse natuurgebieden. Je kunt kiezen voor een pakket met een milde wildsmaak, een diepe wildsmaak of juist een fijn en zachte smaak. Vanaf €2,65 per persoon per maaltijd.

grutto-uitleg-bestelwijze

Hoe werkt het bestellen van een vleespakket?

Het bestellen van een Grutto vleespakket werkt op een best bijzondere manier. De levertijden zijn relatief lang. Maar dat heeft vooral te maken met de duurzame en speciale werkwijze van het bedrijf. De dieren worden namelijk pas geslacht en verwerkt zodra alle delen van het dier verkocht zijn. Daarna wordt het vlees op een speciale manier gerijpt voor de beste smaak en malsheid. De levertijd loopt hierdoor op tot wel 4 weken. Wil je dus genieten van vers, traceerbaar en natuurlijk vlees? Bestel het dan ruim op tijd. Hieronder beschrijven we in het kort hoe het bestelproces er uit ziet. Direct proberen? Zie ook ons overzicht met Grutto kortingscodes voor de beste aanbiedingen en acties van dit moment.

 1. Kies jouw pakket. Je kunt kiezen uit kip, koe, varken, wild en kalkoen
 2. Bij elk pakket zie je hoeveel kopers er al zijn, en hoeveel kopers zich in totaal moeten melden voordat het dier geslacht wordt
 3. Wanneer jouw bestelling is verwerkt en alle pakketten van het dier zijn verkocht krijg je een seintje.
 4. Het vlees wordt nu gerijpt. Dit is belangrijk voor een optimale smaakbeleving. Bij de koe duurt dit ongeveer 4 weken. Bij kip, varken en lam 2 weken
 5. Als het rijpingsproces klaar is wordt het vlees vers en gekoeld bij je thuisbezorgd. Alles is netjes geportioneerd per 2 personen. Je kunt het direct in de vriezer liggen

grutto-recepten

De lekkerste Grutto recepten

Zodra je jouw vleespakket thuisbezorgd krijgt wil je natuurlijk weten wat je er allemaal mee kunt maken. Op de website van Grutto vind je een overzicht met de lekkerste recepten. Deze recepten kan je eenvoudig filteren op type vlees (koe, kip, varken, lam, wild, kalkoen). Kies dus jouw type vlees en bekijk alle recepten die je zelf kunt maken. Het leuke is dat veel recepten ingestuurd zijn door klanten. Het zijn dus heel bijzondere en unieke recepten. Daarnaast kan jij ook zelf jouw recept insturen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van andere recepten websites voor meer inspiratie.

Wat is Grutto?
Grutto is een online aanbieder van kwalitatief, 100% natuurlijk en onbewerkt vlees. Op de website heb je de keuze uit een ruim aantal vleespakketten van onder andere koe, kip, varken, kalkoen en wild. Je kunt het eenvoudig bewaren in de vriezer. Het vlees wordt handig in porties voor 2 personen verpakt.

Wat maakt Grutto zo bijzonder?
Grutto wil verandering brengen aan de voedselindustrie en terug naar de natuurlijke manier van vlees produceren. Dit betekent onder andere dat alle delen van de geslachte dieren gebruikt worden en dat dieren pas geslacht roden zodra alle delen van dier verkocht zijn. Elk stuk vlees heeft een bestemming. Je koopt jouw vlees rechtstreeks van de boer. Dit zorgt voor een veel kortere keten.

Waarom moet ik zo lang wachten op mijn vlees?
Dat komt omdat de dieren pas geslacht worden zodra alle delen van het dier verkocht zijn. Daarnaast doorgaat het vlees een uitgebreid rijpingsproces. Dit zorgt voor de beste smaak en lekker mals vlees.

Hoe wordt het vlees bij mij bezorgd?
Het vlees wordt netjes in een vleespakket bij je thuisbezorgd. Dit pakket past gemakkelijk in de vriezer. Alles is verpakt in porties voor ongeveer 2 personen. Je kunt het heel snel en eenvoudig ontdooien en bereiden.

Is het duurder dan bij de supermarkt of in de slager?
Grutto vlees is duurder dan de supermarkt, maar zeker niet duurder dan de slager. Dat komt door de korte keten. Je koopt immers direct bij de boer. Het koe pakket is er al vanaf €1,85 per persoon.