Week zonder vlees weer groot succes

De Week zonder Vlees die van 9 tot en met 15 maart 2020 werd gehouden kende weer volop belangstelling. Bijna 2,5 miljoen Nederlanders deden mee aan de derde editie. 46 procent van de Nederlanders heeft de campagne gezien en 14 procent heeft meegedaan. De deelnemers aten gemiddeld 4,7 dagen geen vlees. Dit is een groei ten opzichte van 2019 nog nog 11 procent van de Nederlanders deelnam en waarbij deelnemers gemiddeld 3,9 dagen geen vlees aten.

Forse toename van vleesvervangers

In de week zonder vlees merken supermarkten dat er veel meer vleesvervangers verkocht werden. De verkoop steeg in deze week met liefst 200,4 procent. In 2019 werd er een groei van 180,3 procent gerealiseerd (bron: IRi).

Vegetarische maaltijdboxen populair
Ook verschillende maaltijdboxen zoals HelloFersh doen mee aan deze week. In deze week vind je bijvoorbeeld extra vega-recepten of bijzondere vleesvervangers. De maaltijdbox blijkt dan ook een ideaal product voor de (beginnende) vegetariër. Bij aanbieders zoals HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu en De Familiebox is er wekelijks een ruim aanbod met vega-recepten. Op die manier hoeft de consument niet zelf het internet af te struinen naar recepten zonder vlees en vis. Elke week wordt er een kant-en-klare box bezorgd met daarin alle (plantaardige) producten voor 3 of meer heerlijke gerechten zonder vlees en vis. Wie helemaal geen dierlijke producten eet (dus ook geen eieren, melk, honing, etc) kan zelfs kiezen voor een Veganistische maaltijdbox. Bijvoorbeeld van Ekomenu of de relatief nieuwe Veganbox.

Over de Week zonder Vlees
Nationale Week Zonder Vlees is bedacht door Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend initiatief met als doel om mensen kennis te laten maken met vegetarisch eten, en om mensen meer bewust te maken van hun huidige consumptiegedrag. Verschillende bekende Nederlanders zoals Sophie Hilbrand, Thekla Reuten en Jort Kelder zijn inmiddels ambassadeur van de campagne.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *