Click & Cook Maaltijdbox van Delhaize

Click & Cook is de nieuwe maaltijdbox van supermarkt Delhaize. Met deze foodbox haal je alle ingrediënten in huis voor een handige, makkelijke en snelle maaltijd. Elke week weer nieuwe inspirerende en gevarieerde gerechten. Groot voordeel van een maaltijdbox van de supermarkt? Je kunt ook meteen je overige boodschappen online bestellen. Op die manier heb je alles voor de hele week in een keer in huis, en hoef je eigenlijk niet meer naar de supermarkt. In deze review vind je uitgebreide informatie, ervaringen en kortingscodes van de Click & Cook Kookbox van Delhaize.

click-cook-maaltijdbox

Hoe werkt de Click & Cook Foodbox?

De Kookbox van Click & Cook van Delhaize werkt net even iets anders dan andere boxen. Waar je bij andere maaltijdboxen als HelloFresh, Marley Spoon of Smartmat te maken hebt met een wekelijkse vaste inhoud van de box, bepaal je dat bij Click & Cook helemaal zelf. De basis van deze foodbox is namelijk de enorme recepten-database die Delhaize heeft opgebouwd. Je kunt op dit moment kiezen uit ruim 1800 recepten. En dit zijn niet avondmaaltijden. Je vindt hier ook lunches, snacks of desserts. Met de handige filters kun je snel zoeken naar recepten die bij jou passen.

 • Geen vaste inhoud, je kiest zelf uit de enorme recepten-database van Delhaize
 • Een lekker recept gevonden? Kies het gewenste aantal porties
 • Je ziet nu in de ingrediëntenlijst precies wat je nodig hebt.
 • Tevreden? Klik vervolgens op “Winkelen voor dit recept.
 • Alle benodigde ingrediënten voor het gekozen recept liggen nu in je winkelmandje
 • Selecteer nu je overige benodigde boodschappen, kies voor afhalen of thuisbezorgen, en reken je boodschappen online af.

delhaize click cook kookbox

Wat is het verschil met andere maaltijdboxen?

Zoals je wel kunt lezen: Click & Cook is geen standaard kookbox zoals bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Je kiest niet een box voor een bepaald aantal personen of gerechten. Er is geen vaste prijs voor de box, en er is ook niet een bepaalde inhoud waar je aan vast zit. Click & Cook is meer een manier om snel ingrediënten te vinden voor recepten die jij lekker vindt. En dat heeft Delhaize heel goed gedaan. De supermarkt heeft een enorme database aan recepten. Al met al kunnen we zeggen dat deze foodbox zowel een aantal voordelen als nadelen heeft ten opzichte van de klassieke maaltijdboxen.

Voordelen Click & Cook

 • Je stelt helemaal je eigen box samen
 • Een enorme keuze aan recepten (ruim 1.800)
 • Niet alleen recepten voor het diner, maar ook voor ontbijt, lunch en desserts
 • Je bepaalt zelf het budget.
 • Handige filters om snel een passend recept te vinden

Nadelen  Click & Cook

 • Click & Cook biedt niet het gemak dat je niet hoeft na te denken wat je gaat eten
 • Je moet alsnog zelf een keuze maken uit honderden recepten
 • De meeste recepten beginnen bij 4 porties
 • Je ontvangt niet precies de afgemeten hoeveelheid zoals dat bij een maaltijdbox wel zo is

De Click & Cook recepten van Delhaize

Zoals je op de website van Delhaize wel kunt zien: er is een enorme keuze aan recepten en gerechten. Aan de linkerkant heb je een aantal handige filters. Op die manier kun je snel een bepaald recept zoeken. Zo kun je filteren op auteur, budget, menugang, keuken, moeilijkheidsgraad, gelegenheid, bereidingstijd, seizoenen, of specifieke diëten. Eigenlijk is er niets te bedenken wat je niet kunt vinden op de website, en wat je niet in je Click & Cook maaltijdbox kunt stoppen.

review foodbox delhaize click and cook

 

Zodra je op een van de recepten klikt vind je alle benodigde informatie over het specifieke gerecht. Je kunt de instructies voor bereiding lezen, en je ziet precies welke ingrediënten je nodig hebt voor het gerecht. De meeste gerechten zijn geschikt voor 4, 8 of 12 porties. Zodra je het aantal porties verhoogt zul je zien dat de benodigde ingrediënten ook aangepast worden. Let op: de ingrediënten worden rechtstreeks uit de Delhaize webwinkel gehaald. Stel je hebt 400 gram kikkererwten nodig, maar er is alleen een verpakking met 800 gram, dan ontvang je automatisch een grotere verpakking. Opzich is dat niet erg, want dit kun je natuurlijk gewoon voor een volgend gerecht gebruiken. Maar het is goed om te bedenken dat Click & Cook geen typische maaltijdbox is zoals bijvoorbeeld Smartmat of 15gram waar je precies de benodigde hoeveelheden ontvangt.