Hoe lang is HelloFresh houdbaar?

HelloFresh Box ontvangen? Dan is het handig om te weten hoe lang de ingrediënten uit de box houdbaar zijn. Op basis daarvan kan je een planning maken: wanneer eet ik wat? Zoals de naam al doet vermoeden, de producten in de HelloFresh box zijn super vers. De ingrediënten bevatten weinig E-nummers of andere conserveringsmiddelen. Allemaal hartstikke gezond natuurlijk. Bijkomstigheid is wel dat de inhoud beperkt houdbaar is. Met name het vlees en de vis kan je vaak niet langer dan een week bewaren. Gelukkig denkt HelloFresh hierin heel goed mee. De recepten hebben namelijk bepaalde labels als “eet aan het begin”, “eet binnen 3 dagen” en “eet binnen 5 dagen”. Op die manier kan  je voor jezelf heel gemakkelijk bepalen in welke volgorde je de recepten gaat koken.

hoe lang is hellofresh houdbaar
Deze labels vind je terug op je HelloFresh recepten. Een handig hulpmiddel om jouw gerechten in te plannen.

Hoe bewaar ik de HelloFresh Box

Op de receptenkaart vind je de inhoud van de maaltijdbox. Op deze kaart staat ook precies aangegeven welke producten in de koelkast bewaard dienen te worden. Denk aan vlees, vis, groenten en andere gekoelde producten. Deze producten worden vaak gemarkeerd met een sterretje (*). Overige producten kan je gewoon bewaren in de voorraadkast of korflade. Wil je hier niet te lang naar omkijken? Dan kan je de volledige inhoud van de box ook gewoon direct in de koelkast houden. Het grote voordeel daarvan is dat je alle ingrediënten per recept bij elkaar houdt. Als je het nodig hebt kan je het zo uit de koeling pakken en beginnen met koken.

THT- en TGT datum
Op veel verpakkingen vind je een THT datum (tenminste houdbaar tot) en een TGT datum (te gebruiken tot). De “ten minste houdbaar tot” datum is een indicatie vanaf wanneer de smaak, geur, of kleur van het product minder wordt. Dus een THT datum op een sausje van 1 augustus 2017 wil zeggen: let op, de kwaliteit, geur of smaak van deze saus kan vanaf 1 augustus 2017 minder worden. De THT-datum wordt gebruikt voor producten die niet snel bederven.

De TGT datum geldt voor verse producten als voorgesneden groenten, vis en vlees. De TGT-datum is een stuk strikter dan de THT-datum. Een TGT-datum is echt de laatste dag waarom je het nog veilig en verantwoord kunt gebruiken. Je kunt het natuurlijk altijd nog zelf beoordelen met je eigen zintuigen, maar normaal gesproken dien je producten waarvan de “te gebruiken tot” datum verlopen is, weg te gooien.

hellofresh bewaren in koelkast
Weinig tijd? Zet jouw box dan gewoon in een keer in de koelkast

Tips om HelloFresh Maaltijdbox zo lang mogelijk vers te houden

heb jij een foodbox ontvangen, maar kom je er niet direct aan toe? Dan zijn er een aantal tips om de inhoud van de box zo lang mogelijk vers te houden:

  • Vlees en vis kan ja vaak invriezen. Dan kan je het rustig op een later moment bereiden
  • Zorg dat je de inhoud van de box op maximaal 4 graden bewaart.
  • Onderin je koelkast is het vaak kouder dan bovenin. Zet producten dus zoveel mogelijk onderin de koelkast
  • Met name bij boxen met 5 maaltijden is het belangrijk om een goede volgorde te plannen. Gebruik daarvoor de icoontjes zoals hierboven ook aangegeven
  • Wordt de box bezorgd terwijl je even erg druk bent? Zet de box dan gewoon in z’n geheel in de koelkast. Zo voorkom je dat iets vlees of vis te warm wordt.