Review Allerhande Gourmetbox

Gourmetten is enorm populair tijdens de feestdagen. Vooral met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw slingeren Nederlanders massaal de Gourmetschotel aan. Het is niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel gezellig! Albert Heijn heeft hierop iets slims bedacht: de Gourmetbox. Je ontvangt dan alle benodigheden voor een gezellige gourmetavond in een handige box. Inclusief stokbrood, groenten en een lekker toetje. Wij mochten de Allerhande Gourmetbox uitproberen, en hier vond je onze ervaringen.

review allerhande gourmetbox (1)

Wat is de Gourmetbox van Albert Heijn?
Je bent ongetwijfeld wel bekend met de Allerhande Box van Albert Heijn. Deze maaltijdbox kun je het hele jaar door bestellen, en bevat alle benodigdheden voor 3 complete maaltijden. Speciaal voor kerst biedt AH twee speciale edities van de maaltijdbox: De AH Kerstbox en deze AH Gourmetbox. De Gourmetbox van AH is alleen beschikbaar voor 4 personen, en heeft een prijskaartje van €55. De box is te bestellen te bestellen voor Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. De box wordt gratis bij je thuisbezorgd. Groot voordeel van AH is dat je ook meteen je overige (kerst)boodschappen kunt meebestellen.

Wat zit er in de gourmetbox?
Belangrijk voor onze review is natuurlijk de inhoud van de box. Wat mag je verwachten van deze box? De box is gevuld met verschillende soorten vlees, vis, groenten, stokbrood, en ingrediënten voor lekkere pannenkoekjes. Ook aan sausjes en een dessert wordt gedacht. Daarnaast zit er in de box een compleet receptenboekje met tips en tricks. In dit boekje vind je ook instructies voor de voorbereidingen. De totale voorbereidingstijd bedraagt ongeveer 40 minuten. Denk hierbij aan het maken van sausjes, het prepareren van het vlees, en het klaarzetten van het toetje.

Onze ervaringen met de Allerhande Gourmetbox

Wij hebben de Gourmetbox van Albert Heijn uitgebreid mogen testen. Wat zijn nu onze ervaringen met deze themabox? Allereerst is het bestellen van de box een waar genot. Het grote voordeel van AH is gewoon dat je hier ook al je overige boodschappen kunt meebestellen. Ideaal voor de kerst! Je omzeilt dan de enorme drukte in de winkel. Daarnaast kun je bij Albert Heijn een specifiek bezorgmoment inplannen, een half uurtje voor bezorging ontvang je een SMS. Zo weet je precies hoe laat je de box kunt verwachten.

De eerste indruk
De eerste indruk van de box is direct goed. De gourmetbox is lekker compact, en heeft een vrolijk printje. In de box zit een handig boekje. Hierin vind je de complete inhoud van de box (handig om even af te vinken of alles aanwezig is), en vind je instructies voor een aantal voorbereidingen die je moet treffen. De producten zelf ogen luxe, precies wat je van Albert Heijn mag verwachten.

De voorbereidingen
Een van de grote pluspunten van deze box is dat het amper voorbereidingstijd vergt. Volgens Albert Heijn zo’n 40 minuten. En daar is eigenlijk geen woord aan gelogen. Met 2 personen heb je de verschillende voorbereidingen in mum van tijd getroffen. De instructies voor het maken van de sausjes, het preparen van het vlees (de slavinken moet je bijvoorbeeld zelf maken), en het klaarzetten van het dessert zijn duidelijk. Handig, want zo heb je tijdens het gourmetten nergens meer omkijken naar. Lekker onbezorgd genieten.

En, hoe smaakt het?
De belangrijkste vraag is natuurlijk: valt deze box ook letterlijk in de smaak? Wij zijn positief verrast! Het vlees – zoals de zelfgemaakte slavinkjes, varkenshaas, kiphaasjes, zalmblokjes en de hamburgertjes – zijn van prima kwaliteit. De smaak is perfect, zeker in combinatie met de meegeleverde kruiden. De extra groenten als tomaatjes, courgette maken het plaatje compleet. Ook de zelfgemaakte knoflooksaus is een goede match. De walnotenpesto viel wat minder in de smaak. Gelukkig heeft Albert Heijn ook aan het dessert gedacht. De fruittrifle maak je in mum van tijd klaar, en is een uitstekende afsluiter van het diner.

Eindoordeel van de Gourmetbox

Wil je met Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw of een andere gelegenheid gezellig gourmetten met familie of vrienden? Dan is de Gourmetbox van Albert Heijn de perfecte box. De box heeft een prijskaartje van €55,00, maar daarmee haal je wel in een keer alle benodigde bodoschappen in huis. Met minimale voorbereidingen geniet je van een perfect diner. Naast het vlees heeft Albert Heijn goed nagedacht over bijpassende groenten en sausjes. Kortom: de AH Gourmetbox is een feest op tafel!