Let op: de informatie op deze pagina heeft deels nog betrekking op de kerstbox van 2018. De details van de kerstbox editie 2019 wordt zo snel mogelijk bijgewerkt!

Kerstkrat 2019

Op zoek naar een eerlijk en biologisch kerstmenu? Dan is de Kerstkrat van De Krat zeker het overwegen waard. Dit is namelijk een eenmalige kerst-editie van De Krat met daarin alle benodigdheden voor een onbezorgd kerstdiner. De Kerstkrat is dit jaar weer erg goed gevuld met duurzaam geteelde ingrediënten. Alle producten komen uit Nederland en zijn met veel zorg en aandacht geselecteerd. Precies zoals je het mag verwachten van De Krat. Dit jaar bestaat de Kerstkrat uit een luxe 5-gangen diner. Er is zowel een variant met vlees als een vegetarische variant. Met de box wordt ook een duidelijk receptenboekje meegeleverd zodat jij precies weet wat je moet doen. Je gasten zullen versteld staan van jouw kookkunsten. De Kerstkrat is eenmalig los te bestellen, en staat dus los van het reguliere abonnement.

Wat zit er in de Krat kerstbox?

De Krat heeft dit jaar gekozen voor een luxe en perfect uitgebalanceerd 5-gangen diner. Er is dit jaar ook weer een vegetarische optie. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde gangen te combineren. Dus denk aan een vega-voorgerecht en een hoofdgerecht met vlees. Het menu ziet er dit jaar als volgt uit:

5-gangen kerstmenu standaard

  • Amuse van roodlof met gerookte makreel van Frank’s Smokehouse
  • Carpaccio van rode biet met geitenkaas, rucola en kruidige sinaasappeldressing
  • Venkelsoep met pastis en brood van Bakkerij Egstorf
  • Gekonfijte Veluwse eendenbout op een wortelpeterseliemousseline met linzen-palmkoolstoofje en gekaramelliseerde sjalotjes
  • Citroenyoghurtmousse met bramensaus van de Struikrover

kerstkrat 2019 vlees

5-gangen kerstmenu vegetarisch

  • Amuse van roodlof met appel, yoghurt, mierikswortel, dille en walnoten
  • Carpaccio van rode biet met geitenkaas, rucola en kruidige sinaasappeldressing
  • Venkelsoep met pastis en brood van Bakkerij Egstorf
  • Linzencake op en wortelpeterseliemousseline met gesmoorde palmkool en jus van sjalotjes
  • Citroenyoghurtmousse met bramensaus van de Struikrover

kerstbox de krat 2019 vegetarisch

Overige informatie

De Kerstkrat van De Krat is een eenmalige box, die je lost kunt bestellen. De box staat dus los van het normale abonnement. De kerstboxen worden bezorgd op vrijdag 22 december van 17:00 – 22:00 en op zaterdag 23 december van 08:00 – 18:00. Op de dag voor bezorging ontvang je een mail met daarin het exacte moment. Een uiterlijke besteldatum is nog niet te vinden op de website. Maar wacht niet te lang met bestellen. Wij verwachten dat de box tot uiterlijk 15 december te bestellen is. In samenwerking met De Logie kun je ook bijpassende wijn bestellen.