Review Flexitariërbox

Deze zomer mochten wij de de nieuwste box van De Familiebox uittesten: De Flexitariërbox. Een unieke box in de maaltijdbox-markt. Het is de eerste box die inspeelt op de groeiende groep “flexitariërs” In deze review lees je meer over onze ervaringen met deze box!

Review-Flexitarierbox

Wat is de Flexitariërbox?
Een flexitariër is eigenlijk iemand die een of meerdere dagen per week bewust geen vlees eet. Deze lifestyle past volgens Mathijs bij een verantwoord en duurzaam eetpatroon met minder vlees. De flexitariër houdt van gezondheid, duurzaamheid, dierenwelzijn en kwaliteit. Deze Flexitariërbox past zich daar dan ook helemaal op aan! Dankzij een gevarieerd aanbod aan inspirerende recepten wordt het flexitariër-zijn ineens een stuk gemakkelijker.

Is de Flexitariërbox iets voor mij?
Mathijs biedt op haar website een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om te beoordelen of deze Flexitariërbox iets voor jou is.

  • Vind je het prima om 1 of meerdere dagen per week geen vlees te eten?
  • Kun jij wel wat inspiratie gebruiken in jouw zoektocht naar alternatieven voor vlees?
  • Wil je, ondanks dat je minder vlees eet, zeker weten dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt?
  • Vind je het belangrijk dat de vis en het vlees dat je eet van goede kwaliteit is, en met respect voor dier & milieu tot stand is gekomen?

Als jij al deze 4 vragen volmondig met JA! kunt beantwoorden is de Flexitariërbox zeker een maaltijdbox die jij eens uit moet proberen. Hieronder vind je onze ervaringen en review van de Flexitariërbox van Mathijs Maaltijdbox.

Onze ervaringen met de Flexitariërbox

De Flexitariërbox van Mathijs Maaltijdbox is iets nieuws en unieks in maaltijdbox-land. Het laat je bewust nadenken, zonder direct vegetarisch te worden. De box werd op maandagavond laat (pas rond 10 uur) bezorgd. Gelukkig kregen we netjes een SMS met de melding dat de bezorger wat vertraging heeft opgelopen. Nadeel aan Mathijs Maaltijdbox blijft dat je slechts kunt kiezen uit 1 bezorgdag. De communicatie en bezorging is verder prima.

Een heerlijk koele & verse box
De box bevat 4 verschillende gerechten. Je zit dus niet direct de hele week “vast” aan deze maaltijdbox. De Flexitariërbox is een mooie compacte box. Enkele producten werden in een plastic tas geleverd wat wel jammer is. Net als in de Review van de Familiebox van een aantal maanden geleden te lezen is, voelen de producten uit deze box ook koel en vers aan. De producten zijn netjes verpakt, en bevat geen rotte of beschadigde producten. Prima!

De 4 gerechten die wij deze week mochten bereiden zijn:

  • Tartaar met truffelmayonaise en geroosterde worteltjes
  • Oriëntaalse viskoekjes met gewokte groenten
  • Dadelfalafel met gegrilde groenten, couscous en relish
  • Vlinderpasta met pesto en cherrytomaatjes

Bereidingstijd is prima te doen, goede instructies!
De gerechten hadden een maximale bereidingstijd van 25 minuten. De Dadelfalafel moest volgens Mathijs zelfs binnen 15 minuten op tafel kunnen staan. Verrassend genoeg werd deze bereidingstijd elke keer moeiteloos behaald. Dat is wel eens anders bij maaltijdboxen! We kunnen dus wel stellen dat de instructies helder en duidelijk worden geformuleerd. Bij elk gerecht wordt netjes aangegeven welke producten je uit de Flexitariërbox nodig hebt, en welke ingredienten/producten je zelf moet toevoegen. Bij dit laatste gaat het hooguit een keer om olijfolie of zout & peper.

Het is ook prettig dat de calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten en vezels per persoon per gerecht netjes worden gecommuniceerd. Dat maakt je wel een stukje bewuster over wat je binnen krijgt.

#1. Tartaar met truffelmayonaise en geroosterde worteltjes
Het eerste gerecht was direct het lekkerste gerecht uit de Flexitariërbox. Een heerlijke stukje tartaar, aangevuld met lekkere wortels en krieltjes uit de oven. De oesterzwammen, uien, en rozemarijn maken dit gerecht helemaal compleet. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke truffelmayonaise. Die nemen we zeker nog eens mee uit de supermarkt (als dat mogelijk is) .

#2. Oriëntaalse viskoekjes met gewokte groenten
Ook het tweede gerecht is niet zonder vlees of vis. Ditmaal eten we heerlijke viskoekjes die binnen 5 minuten heerlijk krokant gebakken zijn. Daarbij serveren we een heerlijke mix van rijst, taugé en andijvie. De gember maakt het gerecht een beetje fris en zoetig, terwijl het dankzij de paprika, ketjapsaus en met name de peper ook heerlijk scherp wordt.

#3. Dadelfalafel met gegrilde groenten, couscous en relish
Bij dit gerecht dachten wij opnieuw een stukje vlees te mogen nuttigen. Niets was minder waar! De falafel ziet er uit als vlees, maar is in werkelijkheid een vleesvervanger. Dat is wel even wennen, het is in elk geval beslist niet mijn favoriet. De gegrilde groenten (met name de tomaat) maakten het gelukkig nog wel een klein beetje goed. Ook de relish is een grappige saus om eens kennis mee te maken. Prettig aan dit gerecht was dat het binnen een kwartier op tafel stond!

#4. Vlinderpasta met pesto en cherrytomaatjes
Het laatste gerecht was de vlinderpasta met pesto en cherrytomaatjes. Wederom vegetarisch dus! Dit vegetarische gerecht beviel echter een stuk beter dan de dadelfalafel. De combinatie van vlinderpasta, pesto, cherrytomaatjes en de omelet is iets vernieuwends en het was verrassend lekker. Ook wanneer je dol bent op vlees is een gerecht als deze geweldig lekker. Het ei, de geraspte kaas en pasta zorgen er in elk geval voor dat je wel vol zit!

Mijn review van de Mathijs Flexitariërbox

Hoewel ik echt wel een vleesliefhebber ben, is de Flexitariërbox van Mathijs zeer goed bevallen. Allereerst vind ik het fijn dat je met deze box gerechten van over de hele wereld leert kennen. De box bevat daarnaast altijd een mooie mix van vleesgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten en minimaal een gerecht met biologisch vlees. Het laat je iets bewuster nadenken over dier & milieu. En de gerechten zijn gewoon erg lekker (met uitzondering van de Falafel in mijn geval, maar dat is ook persoonlijke smaak).

Net als uit de vorige review van Mathijs Maaltijdbox naar voren kwam is de kwaliteit van de producten gewoon erg goed. Alles wordt netjes, vers afgeleverd. Je kunt geen enkel product betrappen op beschadiging of een rot vlekje. Ik vind het alleen nog steeds jammer dat Mathijs zich beperkt tot de maandag als bezorgdag.

Iedereen die bewust wat minder vlees wil eten, op zoek is naar alternatieven voor vlees, en/of het prettig vindt dat het vlees of de vis op een respectvolle manier tot stand is gekomen kan ik de Flexitariërbox van harte aanbevelen! TIP: Gebruik de De Familiebox kortingscode en ontvang 20 euro korting op je eerste bestelling!