Fruitpakket van Het Fruithuis

Naast maaltijdboxen en fruitboxen testen wij ook regelmatig fruitboxen uit. Zo’n fruitbox is een uitkomst voor iedereen die wel graag 2 stuks fruit per dag eet, maar niet altijd in de gelegenheid is om vers fruit van de groenteboer mee te nemen. Eerder schreven we al over Fruit.nl. De afgelopen week was de box van Het Fruithuis uit Vollenhove aan de beurt. Op deze pagina lees je meer over de achtergrond van dit bedrijf, de verschillende boxen die zij aanbieden, en natuurlijk onze eigen ervaringen met Het Fruithuis.

Over Het Fruithuis

Het Fruithuis uit Vollenhove is een echt familiebedrijf. Inmiddels is het de familie Janssen die zich elke dag inzet om het lekkerste en meest verse fruit bij jou thuis te bezorgen. De kracht van Het Fruithuis zit’m in de korte lijntjes met lokale leveranciers. Het grootste gedeelte van het fruit komt direct van telers uit Flevoland. Bij Het Fruithuis mag je er van uitgaan dat je kwalitatief, vers en smaakvol fruit gemakkelijk thuisbezorgd krijgt. Denk hier bij aan fruitboxen voor thuis, fruitpakketten voor op het werk en speciale fruitmanden.

Het assortiment
Het Fruithuis biedt een breed assortiment fruitpakketten. Er is voor iedereen wat wils. Zo zijn er pakketten voor thuis, pakketten met fruit om mee te nemen naar school of werk, speciale seizoenspakketten (met fruit dat past bij het seizoen) en is er een sappakket. Ook aan de zakelijke klant wordt gedacht. Wil je dat jouw medewerkers voldoende fruit eten om op die manier een gezonde cultuur te creëren? Met het Fruithuis Kantinepakket weet je zeker dat alle medewerkers genoeg vitamientjes binnen krijgen. Afsluitend zijn er nog de fruitmanden die meer geschikt zijn om iemand te verrassen of iemand een steuntje in de rug te geven.

Review van de Fruitbox van Het Fruithuis

Het bestellen van een fruitpakket gaat super eenvoudig via hetfruithuis.nl. Je kiest uit fruit voor thuis, op het werk of fruitmanden. In mijn geval koos ik voor fruit voor thuis. Hier vind je verschillende pakketten met verschillende groottes. Je ziet per pakket precies het aantal porties en voor hoeveel personen het geschikt is. Je kunt het fruitpakket eenmalig proberen, of een abonnement nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je elke week, 2 keer per maand of 1 keer per maand zo’n fruitpakket thuis ontvangt. Het fruitabonnement is helemaal flexibel. Je kunt dus op elk moment pauzeren of het helemaal stopzetten. De pakketten worden van dinsdag tot en met zaterdag gratis bezorgd. Normaal gesproken geldt: voor 15:00 besteld, morgen in huis. Super snel dus!

Heerlijk vers fruit
Het fruit wordt geleverd in een gekoelde kartonnen doos. Bij het fruitpakket zit een handgeschreven kaartje, altijd leuk.In de box zitten appels, sinaasappels, peren, mineola’s, mandarijntjes en kiwi’s.  Het fruit oogt op het eerste gezicht vers en kwalitatief. En dat is ook niet vreemd gezien de werkwijze van Het Fruithuis. Het fruit komt namelijk rechtstreeks van de telers, streekboeren, veilingen en fruitimporteurs vandaan. Nadat het fruit deskundig is gecontroleerd wordt het direct in de fruitpakketten gestopt en verstuurd naar de klant. Bij het inpakken wordt het fruit nogmaals gecheckt waardoor je er gewoon zeker van mag zijn dat je uitsluitend supersvers fruit in huis krijgt. Op de website van Het Fruithuis vind je voor elk type fruit een bewaaradvies (buiten of in de koelkast).

Is zo’n fruitpakket iets voor mij?
Het Fruitpakket van Het Fruithuis is een aanrader voor iedereen die het belangrijk vindt om voldoende fruit te eten, maar er niet altijd aan toe komt om dit te kopen bij de supermarkt of groenteboer. De fruitbox bevat uitsluitend fruit van hoge kwaliteit met een bijzonder goede smaak. Zelf koop ik regelmatig fruit bij zowel de supermarkt als groenteboer, en dit fruit is minstens zo goed als het fruit van onze lokale groenteboer. Met dit fruitpakket weet je in ieder geval zeker dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Ik heb het fruit gewoon op een schaal op een centrale plek gelegd, en ik merk dat ik veel makkelijker en vaker een stuk fruit pakte.

Een ander groot voordeel is het gemak waarmee je het fruit in huis haalt. Dankzij het flexibele abonnement van Het Fruithuis bepaal je zelf wanneer je wel of geen fruitbox ontvangt.