Gratis maaltijdbox ontvangen

Een gratis maaltijdbox proberen of weggeven? Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch is dit wel degelijk mogelijk. Aanbieders als Marley Spoon en HelloFresh bieden regelmatig acties waarbij je gratis een maaltijdbox kunt ontvangen of juist kunt weggeven aan een vriend. Natuurlijk is niet onbeperkt mogelijk. Dergelijke acties zijn vaak alleen voor een gratis eerste box. Nadat je de eerste box kosteloos ontvangen hebt betaal je het reguliere tarief voor de volgende boxen. Dit is overigens niet verplicht. Vrijwel alle grote foodboxen werken met een flexibel lidmaatschap. Dit houdt in dat je na het ontvangen van jouw eerste gratis box ook gewoon kunt pauzeren of opzeggen.

  • Maaltijdbox-aanbieders zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klanten en gebruike allerlei acties
  • Een populaire actie is dat vaste klanten een gratis box mogen weggeven aan vrienden
  • Dergelijke acties zijn vooral bekend bij de grotere aanbieders als HelloFresh en Marley Spoon
  • Bij HelloFresh vind je de optie voor een gratis box in jouw account. Je kunt het e-mailadres van een vriend invullen om deze blij te maken met een gratis eerste box
  • Soms vind je in de box zelf een voucher of bon met een speciale code. Een vriend of vriendin kan deze code gebruiken op de website van de aanbieder om voor €0,00 een box te bestellen
gratis-maaltijdbox-hellofresh-weggeven
Soms zit er in jouw box een voucher voor een gratis box die je aan een vriend kunt geven
een-gratis-maaltijdbox-krijgen
Loyale HelloFresh klanten kunnen via hun account soms een gratis box weggeven

Hoe kan ik een gratis maaltijdbox krijgen?

Een maaltijdbox is best een duur product. Als je niet zeker weet of het iets voor je is, dan is het fijn als je het gratis of in ieder geval goedkoop kunt proberen. Via onze pagina met actiecodes vind je actuele acties en aanbiedingen om eens extra voordelig een box uit te proberen. Zo kan je de voordeligste box van HelloFresh voor slechts €17,97 proberen. Maar dat is natuurlijk nog niet gratis. Hoe kan ik dan voor €0,00 een box proberen? Hiervoor heb je een exclusieve vouchercode nodig van een vaste HelloFresh of Marley Spoon klant. Hieronder leggen we in het kort uit hoe dit werkt.

Een code voor een gratis box van een vriend
Ken jij iemand die al een tijdje klant is bij een populaire maaltijdbox zoals HelloFresh of Marley Spoon? Dan is de kans groot dat hij of zij een gratis box mag weggeven aan een vriend. Zoals je ook op de foto’s hierboven kunt zien werkt dit vaak met een voucher die in de box zit verstopt, of een speciale pagina in het online account. Jouw vriend(in) kan deze voucher aan jou overhandigen, of online per e-mail versturen. Met deze exclusieve code kan jij vervolgens jouw eerste gratis box claimen.

  • Vraag een vriend of vriendin die al een tijdje klant is bij een maaltijdbox of hij/zij zo’n code heeft
  • Als dit het geval is krijg je of een fysieke bon met een speciale code, of een mailtje met een code en een bestellink
  • Met behulp van de (online) code kan je jouw eerste box bestellen
  • Voorwaarde is dat je nog niet eerder een box van HelloFresh of Marley Spoon hebt besteld
  • Vaak zijn de codes maar even geldig. Wacht dus niet te lang met bestellen wanneer je zo’n code cadeau hebt gekregen

Hoe kan ik kosteloos een box weggeven?

Ben jij zelf al enige tijd klant bij Marley of Hello Fresh? Dan is de kans aanwezig dat jij iemand blij mag maken met een mooi cadeau: een 100% gratis maaltijdbox. Niet iedereen krijgt zomaar de mogelijkheid om een gratis foodbox weg te geven. Vaak is dit alleen mogelijk voor vaste klanten die regelmatig een box bestellen. Soms moet je ook een beetje geluk hebben. Aanbieders als HelloFresh verstoppen deze codes soms ook gewoon in de box. Let bij het uitpakken van jouw box dus even goed op, en gooi de verpakking niet zomaar bij het oud papier. Er kan maar zo een mooi cadeautje tussenzitten.

Optie 1: een voucher in de box
Soms zit er een speciale code in jouw box verstopt. Zie voor een voorbeeld de foto van HelloFresh hierboven. Dit is een bon met daarop een speciale code die je kunt weggeven aan een vriend. Je kunt de bon natuurlijk fysiek overhandigen als een cadeautje. Maar je kunt de code ook per mail of WhatsApp doorsturen naar een vriend, buurman of familielid. De voorwaarde is wel dat de ontvanger nog niet eerder een box van de betreffende aanbieder heeft ontvangen. Houd dit dus even goed in de gaten.

Optie 1: een gratis box per mail weggeven
Wat we ook vaak zien is dat vaste klanten in hun online account een melding krijgen dat ze een gratis box mogen weggeven. Vaak hoef je hier dan alleen de naam en het e-mailadres van de ontvanger in te vullen. Jouw vriend(in) krijgt dan een mailtje met het exclusieve aanbod met direct een handige bestellink. Dit vergt verder eigenlijk geen uitleg. Ook hier geldt: de code geldt alleen voor een eerste gratis box, en alleen voor nieuwe klanten.

€25 voor jou en je vriend bij HelloFresh

Wil je een van je vrienden uitnodigen voor HelloFresh en daar zelf ook een beloning voor krijgen? Ook dat is mogelijk. Naast de optie om gratis een box weg te geven kan je ook €25,00 korting weggeven aan een vriend of vriendin. Het mooie aan deze actie is dat jij zelf ook 25 euro cadeau krijgt. In totaal profiteren jullie samen van €50,00 bonus. Jouw €25,00 wordt verrekend met jouw volgende box. Deze krijg je dus als korting. Jouw vriend(in) kan zijn/haar eerste box extra voordelig testen. De €25,00 korting geldt alleen voor nieuwe klanten en de eerste box. Het is niet mogelijk om deze actie te combineren met andere acties en aanbiedingen. Hoe het precies werkt zie je in het onderstaande filmpje (Bron: HelloFresh.nl)

hellofresh 25 euro voor jou en je vriend