Review HelloFresh Veggiebox

Nadat wij begin dit jaar de HelloFresh Orignal Box mochten uitproberen (zie ook HelloFresh Box Review), was het dit keer tijd om eens naar de Veggiebox te kijken. Een heerlijke box, met inspirerende vega-recepten van over de hele wereld!

review veggiebox hellofresh

Wat is de Veggiebox?
Zoals de naam al zegt, de Veggiebox is de vegetarische variant van HelloFresh. De box bevat precies de juiste ingrediënten voor 3 gevarieerde en gezonde maaltijden. Let op: het is geen Veganbox. Je zult dus wel producten als eieren, kaas en yoghurt aantreffen in deze box. Voor mensen die de Veggiebox graag eens willen proberen: het is ook mogelijk om een eenmalige proefbox te bestellen. Zo kun je de box vrijblijvend testen, zonder dat je direct te maken hebt met een abonnement.

Bepaal zelf de inhoud van je box
De HelloFresh Veggiebox is geschikt voor elke vegetariër. Je kunt de box bestellen voor 1 t/m 6 personen. In tegenstelling tot de Originalbox, kun je de Veggiebox alleen voor 3 gerechten kiezen. Het mooie aan HelloFresh is dat je zelf gerechten kunt kiezen: Elke week worden er 9 gerechten aangeboden. Daarvan zijn er elke week minimaal 4 vegetarisch. Aan jou dus de keus om te kiezen welke (vega) recepten je in jouw box wil hebben. Het is dus ook mogelijk om een weekje te “zondigen” en een vlees- of visgerecht te kiezen. Via je eigen HelloFresh account kun je per week de inhoud van je box bepalen, bezorgtijden kiezen of een week de box overslaan. Dit werkt allemaal erg gebruiksvriendelijk. Prettig is dat HelloFresh werkt met veel verschillende aflevermogelijkheden. Er zit altijd wel een tijdslot bij dat past bij jouw agenda.

Onze ervaringen met de Veggiebox

Onze Veggiebox werd op dinsdagavond bezorgd. Vooraf kreeg ik een helder SMS-je met de verachte levertijd. De box werd uiteindelijk geleverd met een vertraging van ongeveer een uur. Na het zetten van een handtekening ter bevestiging van ontvangst kon ik de Veggiebox uitpakken. Een enorme verbetering valt direct op: De ingrediënten zitten niet meer allemaal los in de box. De producten zijn netjes “per gerecht” verpakt. Je kunt deze 3 kartonnen doosjes direct in de koelkast zetten. Zo heb je, op het moment dat je met een gerecht gaat beginnen, alles ook direct netjes bij elkaar. Erg handig en praktisch.

Eerste indruk van de Veggiebox
De eerste indruk van de Veggiebox is erg goed. Alle groenten zien er netje, schoon, en vers uit. Zoals gezegd, je bent nauwelijks tijd kwijt aan het uitpakken van de box. Je zet de 3 afzonderlijke kartonnen doosjes gewoon in de koelkast en je hebt er geen omkijken meer naar. Dit vind ik persoonlijk nog beter dan de “zakjes” van Marley Spoon. Ook Marley Spoon verpakt de gerechten apart, maar doordat deze in een kartonnen zak zitten kun je er niet snel in kijken. De kartonnen maaltijdbox is trouwens recycleerbaar. Deze kun je weer meegeven aan de koerier die jouw nieuwe box komt brengen. Wel zo duurzaam!

De gerechten
De Veggiebox zat vol met voor mij onbekende gerechten. Het is altijd leuk om iets te bereiden wat je nog niet goed kent. Wij mochten de volgende 3 gerechten koken:

  • Jamies Courgetterisotto met buffelmozzarella & verse basilicum
  • Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta
  • Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander

Duidelijke instructies, bereidingstijd valt iets tegen
Zoals de namen van de gerechten al doen vermoeden: dit zijn geen recepten die je normaal gesproken snel zult kiezen. Elk gerecht wordt op een aparte “receptkaart” gepresenteerd. Hier vind je informatie als de verwachte bereidingstijd, het aantal dagen waarbinnen je het “moet” eten, de moeilijkheidsgraad van het recept en andere kenmerken als “pittig” of “glutenvrij”. Op de receptenkaart wordt daarnaast duidelijk (met plaatjes) aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt. Aan de achterkant vind je meer uitgebreide informatie zoals voedingswaarden en een duidelijke bereidingswijze (weer begeleid met plaatjes).

Mijn ervaring met de Veggiebox is dat de bereidingstijd wat tegenvalt. De recepten hebben een bereidingstijd tussen de 25 minuten en 40 minuten. Met name voor de 2 gerechten die binnen een half uur op tafel zouden moeten staan viel dit enigszins tegen. Doordat je te maken hebt met handelingen die je normaal gesproken bijna nooit uitvoert loopt dit al gauw een minuut of 10 uit. Dat is wel jammer voor een maaltijdbox, die je juist kiest voor gemak en snelheid. Ik denk dat het met name voor de beginnende thuiskok best even aanpoten is in het begin.

#1. Jamies Courgetterisotto met buffelmozzarella & verse basilicum
Het eerste gerecht was een heerlijke courgetterisotto. Het betreft hier een speciaal Jamie Oliver gerecht. Begin dit jaar ging HelloFresh een samenwerking aan met de beroemde TV-kok. Het gevolg is dat er nu elke week een speciaal (gezond!) recept van Oliver bij zit.

De risotto was heerlijk smeuïg, ook door de slimme tip om witte wijn toe te voegen. Ook de buffelmozzarella was om te genieten! De rode peper maakte het geheel ook nog eens lekker pittig. Een super gezond én voedzaam gerecht, complimenten! Kanttekening is dat het gerecht een bereidingstijd van zo’n 40 minuten had. Dit vind ik best lang voor een gerecht uit een maaltijdbox.

#2. Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Ook het tweede gerecht was een recept wat je als Nederlander niet elke dag op tafel zet. Het betreft een verrassend frisse salade van spinazie en bataat met hazelnoot en feta. De Dukkah is een heerlijke Egyptische kruidenmix die wij zeker nog eens gaan gebruiken! De bataat is een heerlijke zoete aardappel die ook goed vult. De combinatie met tijm, peterselie, spinazie, feta, knoflook en tomaat maakt dit tot een geweldig fris, gezond en lekkere salade. HelloFresh gaf bij dit recept om de knoflook eens de laten poffen in de oven. Dit maakt de knoflook iets zachter wat het gerecht zeker ten goede komt.

#3. Pittige linzencurry met yoghurt, pinda’s en verse koriander
Het derde gerecht was misschien wel het lekkerste! Een overheerlijke pittige linzencurry met een verrassend frisse smaak. Deze frisse smaak heeft alles te maken met de yoghurt en koriander. Koriander heeft overigens een zeer uitgesproken smaak, daar moet je wel van houden. De dropachtige steranijs geeft het geheel een bijzondere, lekkere smaak! De linzen zorgen ervoor dat je het gerecht ook goed vult. Deze linzencurry gaan we zeker weer eens bereiden!

Review van de Veggiebox

De Veggiebox van HelloFresh is ontzettend goed bevallen. Allereerst werkt het hele bestelproces bij HelloFresh gewoon bijzonder goed. Doordat de ingrediënten van de gerechten apart zijn verpakt in kartonnen doosjes, kun je alles in een keer in de koelkast zetten. Als je gaat beginnen met een gerecht heb je alle benodigde producten ook in een keer bij de hand: super handig!

Als niet-vegetariër was het alles behalve een straf om deze gerechten te bereiden en te nuttigen. De gerechten zijn erg origineel, met inspiratie van over de hele wereld. Door de juiste producten te kiezen is het ook nog eens erg voedzaam en gezond. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je te weinig krijgt. En niet onbelangrijk: elk gerecht was om te smullen!

Een klein nadeel vond ik dat de bereidingstijd soms best lang was. Voor de risotto stond 40 minuten, en ook voor de andere 2 gerechten kon ik al gauw deze tijd uittrekken. Bij een maaltijdbox denk je toch gauw aan gemak en snelheid. Daar voldoet deze box niet helemaal aan. Ik denk dat het voor iemand met weinig kook-ervaring best even aanpoten is om alle gerechten binnen de gestelde tijd op tafel te zetten. Al met al krijgt de Veggiebox van HelloFresh 4 sterren!