Review Marley Spoon Classic Box

Het is alweer een jaar geleden dat wij een blog schreven over onze ervaringen met Marley Spoon. Hoog tijd om deze maaltijdbox weer opnieuw uit te proberen. Inmiddels is er namelijk alweer het een en ander veranderd bij de Duitse foodbox-aanbieder:

  • Een gloednieuwe huisstijl inclusief logo
  • Je kunt tegenwoordig uit 10 gerechten kiezen (dit was 7)
  • In het kader van duurzaamheid wordt de maaltijdbox zonder doos geleverd (in weekavonden).

review marley spoon classic box april 2017Bestellen van de box
Het bestellen van de Marley Spoon maaltijdbox gaat nog steeds bijzonder eenvoudig. Via marleyspoon.nl/menu vind je alle gerechten die je per week kunt bestellen. Zoals je kunt zien heb je nu wekelijks de keuze uit liefst 10 verschillende recepten. Dankzij de verschillende labels kan je snel een vegetarisch, vlees, glutenarm of kindvriendelijk menu kiezen. Dezelfde menu’s vind je uiteraard ook terug in de Marley Spoon App. Hier kan je de selectie van jouw gerechten tot kort voor levering nog aanpassen.

Overdag nog wel bezorgd mét doos
Twee maanden geleden kondigde Marley Spoon aan om de maaltijdboxen zonder doos te versturen. Het was dus ook even raar opkijken toen de foodbox toch met doos bezorgd werd. Achteraf blijkt dat dit komt omdat zij met 2 verzendpartijen werken: PostNL en Leen Menken. PostNL bezorgt de boxen op weekavonden zonder doos, en Leen Menken op zaterdag en overdag mét doos. Bij mij werd de box al om 10 uur ‘s ochtends op het werk geleverd. Het is dan wel handig dat je een koelkast hebt waar je in elk geval het vlees in kan bewaren.

Handig alles in een keer opbergen
Het voordeel van de Marley Spoon Classic Box is dat je ‘m eigenlijk linea direct in je koelkast kunt zetten. Je hoeft ‘m eigenlijk niet uitgebreid uit te pakken (tenzij je dat leuk vindt natuurlijk), en alles bij elkaar te zoeken. Zoals je op de foto hierboven ziet zet ik het direct in de koelkast. Zo heb je met koken in een keer alles bij de hand, ideaal.

Prettige receptenkaarten
Waar ik in een review ook altijd goed naar kijk zijn de recepten, en de manier waarop deze gepresenteerd worden. Marley Spoon werkt met heldere, grote receptenkaarten per gerecht. Dit werkt tijdens het koken erg prettig. De letters zijn groot, de instructies duidelijk (ook dankzij de dikgedrukte woorden) en alles wordt ondersteund met foto’s. Tijdens het koken kan je zelfs de kook-hotline bellen met prangende vragen. Dit heb ik zelf niet geprobeerd.

receptenkaart marley spoon
De receptenkaarten van Marley Spoon zijn lekker groot, duidelijk en worden ondersteund met foto’s.

Ervaringen met de recepten

Qua randvoorwaarden zit het bij Marley Spoon wel goed: het bestellen gaat vlekkeloos, de communicatie is uitstekend en de eerste indruk van de maaltijdbox is wederom goed. Alle producten voelen koel en vers aan. De box werd zelfs nog aangevuld met een klein cadeautje (een echte Marley Spoon tas). Het belangrijkste aan de maaltijdbox is natuurlijk de kwaliteit van de producten en de gerechten. Laten we daarom maar direct overgaan naar onze ervaringen met de Marley Spoon Classic Box gerechten.

3 gevarieerde en verrassende recepten
Onze Classic Box bevat 3 gerechten. Je kunt ook voor 2 of 4 gerechten kiezen. De gerechten die wij kozen zijn:

  • Kruidig rundergehakt
  • Honing-soja kip
  • Blauwe bessencrumble

Wij begonnen met de kruidige rundergehakt met pasta en geurige kruidenolie. De kruidenolie dien je helemaal zelf te maken. Een belangrijk ingredient daarin is de dille die het geheel lekker fris maakt. De geroosterde amandelen zijn lekker knapperig en geven de pasta een extra bite.

Het tweede gerecht is de Honing-soja kip met groenten en limoendressing. Wat me opvalt is dat vrijwel alle maaltijdboxen enorm veel gebruik maken van de limoen. Gelukkig past de limoen perfect bij dit gerecht. De kip is echt heerlijk mals en er wordt niet bespaard op de groenten: een super gezond en super lekker gerecht!

Met het oog op de paasdagen kozen wij ook voor de blauwe bessencrumble met speculaas en honing-hangop. Dit gerecht volstaat niet echt als avondmaaltijd, maar was een perfecte paasbrunch. Gelukkig hadden we de tijd, want de voorgeschreven bereidingstijd van 50 minuten was vrijwel onhaalbaar.

Conclusie: is de Classic Box een aanrader?

Ben je met z’n tweeën? En zoek je een gevarieerde maaltijdbox met afwisselende recepten? Wil je liever niet al te lang in de keuken staan? En vind je het prettig dat de recepten helder worden gepresenteerd? Dan is de Classic Box van Marley Spoon zeker een maaltijdbox die bij jou past. En er is nu wel een heel mooie actie om ‘m heel voordelig te proberen! €20 korting op Marley Spoon! Dankzij deze unieke actiecode probeer je deze box nu voor slechts €19,90 (de box met 2 gerechten kost dan maar €16,00 en voor 4 gerechten betaal je €28,80).