Meal Plan Box review

Meal Plan Box is een persoonlijk maaltijdplan dat jou helpt om jouw doelen te bereiken. Wi je afvallen, extra spiermassa kweken of gewoon een meer gezonde leefstijl realiseren? Dan zijn er de gezonde vriesverse maaltijden en tussendoortjes van Meal Plan Box die jou kunnen helpen. Via de website kan je eenvoudig een persoonlijk maaltijdplan opstellen. Door het beantwoorden van een aantal vragen krijg jij een persoonlijk maaltijdplan op maat inclusief jouw calorie behoefte en de optimale macronutriënten verdeling (koolhydraten, eiwitten en vetten). Het plan omvat niet alleen de avondmaaltijd maar ook lunches, ontbijt, tussendoortjes, fruit en persoonlijke digitale coaching. Het is overigens ook mogelijk om de gezonde maaltijden apart te bestellen in de webshop. In deze review vind je alles over de gezonde maaltijdbox van Meal Plan Box!

meal-plan-box-logo

Alles wat je over Meal Plan Box moet weten in 1 minuut

Meal Plan Box in het kort

 • Persoonlijke maaltijdbox op maat
 • Berekent jouw optimale caloriebehoefte
 • Voor 3 t/m 7 dagen
 • Avondmaaltijd, ontbijt, lunch, tussendoortjes en fruit
 • Vanaf €81,94 per week
 • Losse maaltijden vanaf €6,99 p/stuk

Waarom deze box proberen?
Meal Plan Box is voor iedereen die écht een nieuwe leefstijl wil creëren. Als je wilt afvallen, wilt aankomen of meer gezond wil leven is dit een ideale maaltijbox. Op basis van de uitgebreide vragenlijst wordt jouw optimale caloriebehoefte berekend. Daar rolt jouw persoonlijke maaltijdplan uit. Dit is inclusief avondeten, maar ook ontbijt, lunch en tussendoortjes.

meal-plan-box-review

Hoe werkt Meal Plan Box?

Meal Plan Box kan je zien als jouw persoonlijke chef in een maaltijdbox. Deze foodbox helpt jou om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wil kweken of gewoon lekker gezond bezig wil zijn. Afvallen en aankomen wordt in ieder geval een stuk makkelijker en leuker met deze box. Je hoeft geen boodschappen meer te doen, je hoeft niet meer zelf maaltijden af te wegen en je hoeft niet meer wekelijks je eigen recepten te bedenken. Je bespaart zo al snel anderhalf uur per dag! Omdat je misschien niet helemaal thuis bent in de wereld van calorieën, aankomen, afvallen en macronutriënten vertellen we je graag wat meer over hoe Meal Plan Box werkt.

 1. Doel en caloriebehoefte bepalen
  Allereerst is het belangrijk dat je aangeeft wat jouw doel is met de maaltijdbox. Je kunt kiezen voor afvallen (of een lager vetpercentage), aankomen / spiermassa opbouwen of een gezonde leefstijl
 2. Caloriebehoefte bepalen
  Om te bepalen hoeveel calorieën je per dag nodig wordt er om een aantal gegevens gevraagd. De planner vraagt om jouw geslacht, lengte, gewicht, leeftijd, wekelijkse activiteiten en welke sport je beoefent. Op basis hiervan ontdek je hoeveel Kcal per dag je nodig hebt en wat de ideale verdeling in macro’s is
 3. Voorkeuren doorgeven
  Meal Plan sluit aan op jouw doelen, maar natuurlijk ook op jouw smaak en voorkeuren. Daarom kan je aangeven wat je wel/niet lekker vindt. Wil je bijvoorbeeld geen vis, varkensvlees of eiwitshakes? Dan kan je dat aangeven.
 4. Kies het aantal dagen
  De Meal Plan Box is beschikbaar voor 3, 4, 5, 6, of 7 dagen. Je ontvangt dan niet alleen de avondmaaltijd, maar ook de lunch, ontbijt, tussendoortjes en fruit voor die dagen. Je kunt kiezen voor een proefbox of een wekelijks abonnement.
 5. Startdatum kiezen en beginnen
  Je kunt nu de gewenste startdatum kiezen en jouw persoonlijke plan in de winkelmand leggen. Betalen kan met Credit Card, iDeal en Bankcontact. Jouw gezonde leefstijl kan beginnen! Tijdens jouw lidmaatschap heb je toegang tot persoonlijke digitale coaching. Je kunt al jouw vragen dus voorleggen aan een expert.

ervaringen-gezonde-meal-plan-maaltijdbox

De vriesverse maaltijden van Meal Plan Box

Wanneer je kiest voor de Meal Plan Box dan krijg je wekelijks gezonde vriesverse maaltijden thuisbezorgd. De gerechten worden vers bereid door eigen chefs en meteen daarna ingevroren via shockfreeze voor optimaal behoud van mineralen en vitamines. Er is een uitstekende mix van gerechten met vlees, vis en vegetarisch. De gerechten hebben natuurlijk uitstekende voedingswaarden maar zijn ook ontzettend lekker. Naast de vriesverse maaltijden heeft Meal Plan Box ook ontbijtproducten, lunch en tussendoortjes. Denk aan wraps, tosti’s, noten en superfoods, repen, smoothies, soepen en vriesverse muffins en cakes.

Het klaarmaken van de maaltijden
Meal Plan Box is geen maaltijdbox waarbij je losse ingrediënten krijgt die je zelf nog moet bereiden zoals bijvoorbeeld Green Chef. Het zijn diepvriesmaaltijden die je gemakkelijk kunt bewaren in koelkast (een aantal dagen) of in de vriezer. De maaltijd hoef je enkel nog maar op te warmen. Dit kan in de pan, magnetron of in de oven. Op de verpakking van de maaltijd zie je precies hoe lang het in de magnetron of oven moet. Kies je voor het maaltijdplan? Dan krijg je ook producten voor het ontbijt, lunch en tussendoortjes. Deze zijn in veel gevallen ready-to-eat. Je hoeft daar dus niets aan te doen. Voor de smoothies is het handig om een blender te hebben. Daarmee kan je het verse fruit mixen.

Maaltijden los bestellen

Het concept van Meal Plan Box is een persoonlijk maaltijdplan die jou helpt jouw doelen te behalen. Het is ook mogelijk om de gezonde diepvriesmaaltijden los te bestellen. Daarvoor klik je in het menu op “A la carte”. Je belandt dan in de webwinkel waar je alle gezonde en makkelijke maaltijden en snacks kunt bestellen. Je kunt eenvoudig filteren op kip, vega, vis of vlees. Wil je kennismaken met het product? Dan is het 10-maaltijden verrassingspakket een goede suggestie. Je ontvangt dan 10 maaltijden die je eens kunt proeven zonder dat je verder ergens aan vast zit.

vriesverse-kant-klaar-maaltijden-meal-plan-box

De kosten van Meal Plan Box mei 2024

Het persoonlijke maaltijdplan van Meal Plan Box is een all-in box inclusief ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Je hoeft dus eigenlijk verder geen boodschappen meer te doen. Daarnaast bespaart het je dagelijks veel tijd. De kosten van Meal Plan Box hangen af van jouw doel, behoeftes en het aantal dagen dat je kiest. De gezonde maaltijdbox is er al vanaf €78,10 (1.300 calorieën per dag / 3 dagen) en loopt op tot ruim €200 per week (5.000 calorieën per dag / 7 dagen). Vooral het aantal dagen per week dat je kiest heeft veel invloed op de prijs. De meest gekozen optie is 5 dagen per week. Hieronder vind je een tabel met de kosten van Meal Plan Box bij 5 dagen per week met een aantal verschillende caloriebehoeftes.

Aantal dagen p/week Caloriebehoefte per dag Normale prijs
5 1.500 €101,11
5 2.100 €120,29
5 3.000 €149,06
5 4.000 €181,03
5 5.000 €212,99

Wat is Meal Plan Box?
Meal Plan Box is jouw persoonlijke maaltijdplan dat jou helpt bij het realiseren van jouw doelen. Op basis van jouw doelen en behoeftes krijg je een persoonlijk maaltijdplan voorgesteld inclusief avondmaaltijd, ontbijt, lunch en tussendoortjes. Op die manier wordt afvallen, spiermassa opbouwen of een gezonde leefstijl volgen een stuk gemakkelijker.

Wat krijg ik allemaal thuisbezorgd?
In de persoonlijke box van Meal Plan zitten avondmaaltijden, ontbijtproducten, lunchgerechten en tussendoortjes. Wekelijks ontvang je een persoonlijk maaltijdplan die is afgestemd op jouw behoeftes. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot persoonlijke digitale coaching. De box is beschikbaar voor 3 t/m 7 dagen per week.

Kan ik de maaltijden ook los bestellen?
Ja, je kunt de gezonde diepvriesmaaltijden ook los bestellen. Je hebt dan geen persoonlijk maaltijdplan. Je kunt kiezen uit gerechten met kip, vlees, vis of vegetarisch. Er is ook een verrassingspakket met 10 maaltijden om kennis te maken met de gerechten. De minimum bestelhoeveelheid is €40,00 (ongeveer 5 gerechten)

Hoe moet ik de maaltijden bereiden?
Het zijn vriesverse maaltijden die bereid zijn met verse ingrediënten door de eigen chefs. Het is niet nodig om de maaltijden zelf nog klaar te maken. Je kunt het eenvoudig opwarmen in de oven, magnetron of in de pan.

Is Meal Plan Box duur?
Meal Plan Box is een oplossing voor al jouw maaltijden op een dag. Het is daarom een stuk duurder dan een reguliere box omdat je ook ontbijt, lunch en gezonde tussendoortjes ontvangt. Het persoonlijke maaltijdplan voor 3 dagen is er vanaf ongeveer €80,00 en wordt duurder naarmate je caloriebehoefte stijg en je meer dagen kiest.