Review Kooc Maaltijden

Naast maaltijdboxen proberen wij ook regelmatig andere oplossingen voor “snel en gezond eten”. Daarbij kun je denken aan magnetronmaaltijden (kant-en-klaar maaltijden). Eerder stonden we al uitgebreid stil bij het concept van Kook jij of ik. Deze keer staan we stil bij de kant-en-klaar maaltijden van KOOC. Wat is het? Hoe werkt het? En wat vinden we van de maaltijden?

review kooc maaltijden

Over Kooc
Kooc is een initiatief van Ralph Moorman. Als levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach weet hij precies welke ingrediënten jij nodig hebt voor een perfect en uitgebalanceerde maaltijd. Ralph stimuleert gezonde, onbewerkte maaltijden die worden bereid zonder ongewenste suikers en toevoegingen.

De voordelen van Kooc
Kant-en-klaar maaltijden zijn natuurlijk niet nieuw. Je kunt ze bijvoorbeeld in elke supermarkt wel vinden. Waarmee onderscheidt Kooc zich dan van de rest? De maaltijden hebben immers een relatief hoog prijskaartje van €8,95. Wat krijg je hiervoor terug?

 • De maaltijden zijn 100% biologisch
 • Geen ongewenste toevoegingen. De producten zijn onbewerkt, vol van eigen smaak, 100% natuurlijk.
 • Zonder gluten, lactose en caseïne.
 • Voor 10 uur ‘s ochtends besteld = volgende dag in huis (bezorging op woensdag en vrijdag door heel Nederland)
 • Uit eigen keuken
 • Eenvoudig opwarmen van maaltijden

Bestellen van de maaltijden

De kant-en-klaar maaltijden van Kooc.nl bestel je eenvoudig via de webshop Kooc.nl. Wanneer je op het kopje “maaltijden” klikt vind je het actuele aanbod. In tegenstelling tot veel andere aanbieders wisselt het aanbod niet wekelijks. Dat is wel een nadeel voor mensen die vaker gerechten bestellen en houden van variatie. De gerechten kosten allemaal €8,95 per stuk. Dit is relatief duur (ter vergelijking, de prijs per maaltijd bij Kook jij of ik ligt op €5,95) Er is geen minimale orderwaarde. Je kunt dus ook gewoon 1 gerecht bestellen.

 

maaltijden van Kooc
Een greep uit de gerechten van Kooc

De bezorgkosten zijn relatief hoog (€5,99). Bij een afname van 7 maaltijden of meer betaal je geen verzendkosten. De maaltijden worden op twee momenten in de week bezorgd (woensdag en vrijdag). Als je op dinsdag of donderdag voor 10 uur bestelt heb je de maaltijden de volgende dag al in huis.

Mijn ervaringen met de Kooc maaltijden

Ik was zeer benieuwd naar de verschillende maaltijden dus besloot om alle 6  maaltijden te proberen. Hierna ontvang je direct een bevestiging van je bestelling. Zodra het pakket onderweg is ontvang je ook een SMS met daarin de verwachte aflevertijd (tijdsvak van een uur). Dat is het voordeel van partijen die versturen met PostNL. Uiteindelijk ontving ik thuis de volgende 6 maaltijden:

 • Kipstoofpot met quinoa en broccoli
 • Wilde zalm met rode rijst en zeekraal
 • Lamscurry met bataat en groenten
 • Zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip
 • Kabeljauw met spinaziepesto en fusilli
 • Runderstoofpot met pompoen en wilde rijst

Luxe uitstraling
Wat meteen opvalt is dat Kooc een enorme luxe uitstraling heeft. Dat vind je niet alleen terug op de website, maar zeker ook in het product. De kant-en-klaar maaltijden (of alles-in-1-maaltijden zoals ze het zelf noemen) worden verpakt in een luxe doos. Wanneer je deze doos opent vind je de maaltijden in een stevige verpakking met een duidelijk etiket en bereidingswijze. De maaltijden kan je klaarmaken in de pan, heteluchtoven of steamer. Afhankelijk van de bereidingswijze duurt het opwarmen tussen de 10 en 25 minuten. Opwarmen in de pan gaat het snelst, maar dan moet je er wel bij blijven staan. In de heteluchtoven of steamer duurt het ongeveer 25 minuten wat nog redelijk lang is. Het voordeel is wel dat je ondertussen iets anders kan doen.

En, smaakt het?

De maaltijden van Kooc kan je eenvoudig bestellen en opwarmen. Een belangrijke vraag is natuurlijk: wat is de smaak van de maaltijden? Bij de kant-en-klaar maaltijden van Kooc moet je goed in je achterhoofd houden dat de producten onbewerkt + vol van eigen smaak zijn. De producten liggen zo dicht mogelijk bij de natuur. De gerechten zijn dan ook 100% biologisch, bevatten geen ongewenste toevoegingen en zijn gluten- lactose en caseïnevrij. Dit merk je dan ook zeker terug in de smaak van de maaltijden. Waar veel andere kant-en-klaar maaltijden bomvol kunstmatige toevoegingen zijn, om toch maar zo dicht mogelijk bij de “echte smaak” te komen, is dat bij Kooc niet het geval.

Qua smaak is het zeker wel even wennen. Zeker als je niet gewend bent om dit soort “healthy” maaltijden te eten. De maaltijden kunnen een beetje “flauw” zijn. Een beetje peper en zout kunnen daarom (vind ik) geen kwaad.

Voor wie is Kooc geschikt?

Ben jij bewust bezig met gezond eten?  Maar heb je maar weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Dan is Kooc absoluut een uitkomst voor jou. Op de homepage van Kooc valt te lezen: “Nederland, vergeet wat je weet over kant-en-klaar”. En dat is wel treffend. De kant-en-klaar maaltijd heeft nog altijd een enorm “ongezond” imago. Je denkt al gauw dat het bomvol zout, suiker en andere ongewenste toevoegingen zit. Kooc bewijst dat kant-en-klaar ook gezond kan! Bedenk wel dat hier een prijskaartje aan zit.

Ben jij daarentegen niet op die manier bezig met gezondheid? Maar wil je wel genieten van het gemak van een lekkere kant-en-klaar maaltijd? Dan zijn er voldoende goedkopere alternatieven. Een voorbeeld is Kook jij of Ik.