Update 20 februari 2020: Willem&Drees bundelt haar krachten met Ekomenu. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam Ekomenu. Voor jou betekent dit een nog betere gebruikerservaring en een nog meer persoonlijke box. Meer weten? Bekijk onze pagina over Ekomenu.

Willem&Drees Review

Benieuwd naar de 100% biologische maaltijdbox van Willem & Drees? In deze review vind je alles wat je moet weten over deze populaire box met de meest verse ingrediënten van Hollandse Boeren. Voor deze review probeerden wij specifiek de Slim&Simpel Box uit. Dit is een nieuwe box in het assortiment speciaal voor mensen die graag snel een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel willen zetten. De box bevat altijd 1 gerecht met vlees of vis, en een vegetarisch recept. Indien gewenst kan je de box aanvullen met losse maaltijden en/of andere biologische boodschappen als melk, yoghurt, vlees, eiren, kaas, groene, fruit, kruiden of brood. Wist je dat Willem&Drees als een van de weinige aanbieders het EKO-keurmerk draagt?

Willem&Drees in het kort:

  • Willem&Drees werkt met biologische boeren
  • De box bevat altijd ingrediënten en recepten die passen bij het sizoen
  • W&D kiest voor de korte route. Ze kopen direct in bij de boer. Het voordeel? Een betaalbare box voor jou en een eerlijke prijs voor de boer
  • Inmiddels heb je keuze uit liefst 9 verschillende boxen
  • Je kunt eenvoudig biologische versproducten bijbestellen
  • Alles wordt bezorgd door jouw vaste persoonlijke bezorger

Hoe werkt de maaltijdbox van Willem&Drees?

De maaltijdbox van Willem&Drees werkt heel eenvoudig. Via willemendrees.nl kan je een van de 9 beschikbare boxen kiezen. Er is voor ieder wat wils. De Seizoens Box is de meest gangbare box. Maar er is ook een speciale gezins,- eenpersoons-, vegetarische- of koolhydraatarme box. Daarnaast kan je kiezen voor een box met enkel verse groenten en fruit. Kom je er niet uit welke box het beste past bij jouw situatie? Dan kan je gebruik maken van de keuzehulp. In 6 korte stappen vind je de meest geschikte Willem&Drees maaltijdbox. Voor deze review kozen wij voor de Slim&Simpel Box: een box met 2 snelle gerechten die je supersnel op tafel zet.

  • Je kunt kiezen uit 9 verschillende boxen, voor ieder is er wat wils
  • Met de keuzehulp vind je eenvoudig een box die past bij jouw situatie
  • De prijs is vergelijkbaar met andere bekende boxen (€41,00 voor een box met 3 maaltijden voor 2 personen)
  • Je kunt heel eenvoudig de lekkerste versproducten toevoegen aan jouw bestelling. Denk aan biologische melk, kaas, sap of vleeswaren.

Betaling en bezorging
Heb je een geschikte box en eventuele versproducten gevonden? Dan kan je jouw eerste box eenvoudig online afrekenen. De eerste box reken je af met iDeal. Met deze eerste betaling ga je een flexibel abonnement aan. Je kunt via jouw account eenvoudig boxen inplannen, wijzigen en overslaan. De toekomstige boxen die worden bezorgd worden automatisch van je rekening afgeschreven. Let op: Willem&Drees werkt met een minimale afname van 2 boxen.

De biologische maaltijdboxen van Willem&Drees worden gratis bezorgd vanaf €39,00. In de meeste regio’s kan je kiezen uit 2 verschillende bezorgdagen. Via de postcodecheck op de website achterhaal je direct wie jouw persoonlijke bezorger is, en op welke dagen/tijdstippen in de week hij of zij langskomt.

Ingrediënten en recepten in de maaltijdbox

Een groot pluspunt van de Willem&Dreess maaltijdbox is natuurlijk dat de producten in de box 100% biologisch zijn. De meeste producten in het oranje krat zijn direct afkomstig van de boer, en van het seizoen. Dat is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor de aarde.  Wat opvalt is dat veel producten niet in plastic verpakking zitten, maar los in de box zitten. Wel zo duurzaam! Verder vind je in het herbruikbare krat geen recepten. Deze kan je online in jouw account terugvinden. Een aantal producten worden in een speciaal herbruikbaar koeltasje meegeleverd. Via jouw online account kan je precies zien van welke leverancier jouw producten afkomstig zijn. Dit geeft de Willem&Drees maaltijdbox een stukje extra beleving en transparantie.

ervaringen met de biologische foodbox

Koken met Willem&Drees
In onze Slim&Simpel Box zaten 2 recepten: Spaghetti met geroosterde kikkererwten in tomatensaus en Wraps met makreel en kruidige roomsaus. Zoals beloofd: de recepten waren eenvoudig te bereiden en stonden binnen de beloofde 20 minuten op tafel. Het is even wennen dat de receptenkaarten niet worden meegeleverd. Deze had ik voor het gemak maar even zelf uitgeprint. Ik vond het jammer dat de ingrediënten niet in exact de benodigde hoeveelheid werden geleverd. Zo had ik bijvoorbeeld een half blik kikkererwten, een halve krop sla over en 2 wraps over. Dit kan je natuurlijk wel gebruiken voor een lunch of ander recept, maar je ontkomt er bijna niet aan dat je iets moet weggooien.

Eindoordeel: onze ervaringen met Willem&Drees

Wil jij genieten van 100% verse en biologische seizoensingrediënten van Holllandse boeren? Dan is Willem&Drees bij uitstek een maaltijdbox die je moet proberen. Ben je gewend aan een maaltijdbox als HelloFresh? Dan zul je wel even moet wennen aan het herbruikbare kratje, de afwezigheid van een receptenkaart en receptenkeuze. Willem&Drees onderscheidt zich namelijk vooral op de inhoud en kwaliteit van de producten. Deze zijn namelijk dik in orde. Eten van een gezonde keten met een bijzondere persoonlijke benadering!