Update 20 februari 2020: Willem&Drees bundelt haar krachten met Ekomenu. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam Ekomenu. Voor jou betekent dit een nog betere gebruikerservaring en een nog meer persoonlijke box. Meer weten? Bekijk onze pagina over Ekomenu.

Beebox ervaringen

Op zoek naar betrouwbare en recente Beebox ervaringen? Een greep uit de meest heldere Beebox reviews kun je hier lezen. De Beebox is een unieke maaltijdbox in Nederland. De Beebox staat bekend als een biologische maaltijdbox. Dat betekent dat je de producten uit deze box met een gerust hart kunt gebruiken en opeten. De ingrediënten zijn op een duurzame manier tot stand gekomen. Meer dan 90% van de producten uit de Beebox hebben een biologische oorsprong. Daarbovenop is Beebox ook nog eens EKO-gecertificeerd als bedrijf. Dit is vrij uniek. Alleen BeterBio mag zichzelf ook EKO-gecertificeerd noemen. Op papier klinkt de Beebox dus als een uitstekende leverancier van Maaltijdboxen. Maar hoe zit het met prijs, service, recepten en kwaliteit? Hieronder vind je een greep uit de verschillende Beebox ervaringen. Deze komen van verschillende blogs. Uiteraard kun je doorklikken naar de betreffende website om de hele Beebox Maaltijdbox review te lezen.

beebox ervaringen

Heb jij zelf de Beebox al eens geprobeerd? Wij zijn enorm benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen met de Beebox. Ben jij helemaal enthousiast over de biologische producten? Of vind jij dat je maar weinig waar krijgt voor je geld. Jouw mening is waardevol. Wanneer andere bezoekers jouw positive, maar juist ook negatieve ervaringen lezen kunnen zij een betere beslissing maken over de maaltijdbox die bij hen past.

Mijn ervaringen met de Beebox Maaltijdbox

Onlangs hebben wij de Beebox Koolhydraatarm een week geprobeerd. In deze review lees je in het kort over mijn persoonlijke ervaringen met de Beebox. Beebox is een compleet andere maaltijdbox als HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon die we eerder uitprobeerden.

Een positieve eerste kennismaking
Mijn eerste Beebox werd afgeleverd door Pim, de lokale Beeboxer in mijn regio. Pim kon direct veel vertellen over het bedrijf Beebox en de inhoud van deze specifieke box. Op die manier krijg je direct een prettig gevoel bij de Beebox. Boxen als HelloFresh en Marley Spoon worden afgeleverd door koeriers die verder geen binding hebben met de box. Dit vind ik direct wel een belangrijk voordeel van Beebox.

Een oranje krat bomvol verse producten
De Beebox is een handig en opvallend oranje krat waar alle producten ruimschoots inpassen. Het oranje krat is aan de bovenkant niet afgedekt, je moet het dus niet te lang onuitgepakt laten staan. Omdat de box niet bij mij thuis werd afgeleverd, werd het vlees in een speciaal koeltasje gestopt waardoor het niet bedorven kan raken.

Bij Beebox draait het vooral om de inhoud van de maaltijdbox: Verse, pure, eerlijke, biologische producten die rechtstreeks van het land komen. Op maandag en dinsdag geoogst, op woensdag ingepakt en op donderdag verzonden. Verser krijg je het niet! Het zijn over het algemeen wat grovere groenten die niet voorgesneden zijn. Je moet dus zelf echt even aan de bak in de keuken!

Een beetje rommelig
Verwacht bij Beebox dus geen net ingepakte doos, meegeleverde recepten en instructies over welke producten de koelkast in moeten. In het begin oogt de Beebox misschien wat rommelig. Zeker als je een box als HelloFresh gewend bent, waar het allemaal net wat georganiseerder is. De recepten worden bijvoorbeeld niet hardcopy meegeleverd. Dit is in het kader van duurzaamheid. Je moet dus zelf even de website van Beebox bezoeken en je recepten uitzoeken. Het was de eerste keer even uitzoeken waar de recepten van de Koolhydraatarme box te vinden waren. Een simpele QR code in de box was wat mij betreft een handige oplossing geweest en had de nodige frustratie voorkomen.

Wat zit er in de koolhydraatarme Beebox?
Wij kozen voor de koolhydraatarme box. In deze box tref je dus geen aardappelen en pasta aan. De box was rijkelijk gevuld met prachtige groenten als pastinaak, knolselderij, koolraap en gekleurde wortelen. Het geeft een prettig gevoel dat deze groenten niet dagenlang in een opslagruimte gelegen hebben, maar dat deze echt vers van het land komen. De hamburgers en rookworst waren natuurlijk wel netjes verpakt en zagen er prima uit.

Het was even een klus om de bijbehorende recepten te vinden. Dit waren de 3 volgende, best wel Hollandse, gerechten

 • Ovenschotel met zuurkook, pastinaak en rookworst
 • Hamburger met vrolijke penen en knolselderij
 • Koolraap pasta pesto met prei en champignons

Zoals genoemd, er zat dus geen receptenboekje bij de Beebox. Het achterliggende idee is natuurlijk goed, maar het is wel onhandig om tijdens het koken steeds op je telefoon te moeten kijken wat je moet doen. 2 recepten hadden een bereidingstijd van 40 minuten, en 1 recept een bereidingstijd van 30 minuten. Soms was dit wel iets te optimistisch ingeschat. Het kost namelijk best even tijd om noten te kraken en een koolraap te schillen. De recepten van Beebox zijn over het algemeen wat “Hollandser” van aard wanneer je deze vergelijkt met andere maaltijdboxen.

Ovenschotel met zuurkook, pastinaak en rookworst
Het eerste recept was de zuurkoolschotel. Aangezien het recept natuurlijk koolhydraatarm moest zijn werden de aardappelen vervangen voor ei. Het was even puzzelen om het ei-mengsel te laten stollen, maar dit lukte uiteindelijk toch. Het resultaat was een voortreffelijke zuurkoolschotel met een goudbruine topping. De bijbehorende sla met komkommer en zelfgemaakte dressing vond ik iets aan de karige kant.

Hamburger met vrolijke penen en knolselderij
Voor dit tweede gerecht stond een bereidingstijd van 40 minuten. Het is maar goed dat ik de avond ervoor al begonnen was met het kraken van de noten, want dit bleek een vrij tijdsintensieve klus te zijn. In dit recept werden de gebruikelijke aardappelen vervangen door knolselderij. In combinatie met de ui ringen en tijm was dit een uitstekende oplossing. Ik kan iedereen de knolselderij dan ook aanraden als aardappelvervanger. De hamburgers waren van uitstekende kwaliteit en de regenboogpenen maakten de maaltijd helemaal feestlijk. Een leuk en smaakvol detail waren de geroosterde hazelnoten.

Koolraap pasta pesto met prei en champignons
Het laatste gerecht was een koolhydraatarme én vegetarische pasta. Naar dit recept was ik het meest benieuwd, en deze maaltijd was misschien ook wel het lekkerst. De bereiding ging wel wat stroef, het snijden van de koolraap met een dunschiller viel namelijk niet echt mee. De alfalfa (een heel gezonde kiemgroente) was nieuw voor mij, maar paste perfect in het plaatje. Het resultaat was een geweldig lekkere pasta (die nauwelijks van echte tagliatelle te onderscheiden was).

Mijn review van de Beebox Koolhydraatarm

Mijn ervaringen met de Beebox waren uiteindelijk erg positief. Ondanks dat het in het begin ietwat rommelig is, en je moet uitzoeken welke producten bij welke recepten horen, maakt de verse en biologische inhoud van de box dat dubbel en dwars goed. Het idee dat de groenten zo vers, biologisch, en 100% Hollands zijn geeft een erg prettig gevoel wat je zelfs (misschien zit het tussen de oren) terug proeft op je bord.

Uiteindelijk is het wel moeilijk om Beebox te vergelijken met andere boxen als HelloFresh en Marley Spoon. Deze twee laatste boxen spelen toch wat meer in op gemak en snelheid. Bij Marley Spoon wordt elk recept bijvoorbeeld apart verpakt, en kun je alles in een keer in de koelkast zetten. Bij HelloFresh krijg je recepten die je relatief snel in elkaar flanst, en waar je geen grove groenten hoeft voor te snijden.

Daarom zou ik de Beebox niet snel aanraden aan mensen die vooral een maaltijdbox zoeken vanwege het gemak en de tijdsbesparing. Beebox is veel meer geschikt voor de bewuste consument, die het belangrijk vindt dat de ingrediënten op een biologische manier tot stand zijn gekomen en wil weten waar de producten vandaan komen. Daarnaast past Beebox denk ik meer bij mensen die het niet erg vinden om iets langer in de keuken te moeten staan.

Beebox ervaringen door Groenevrouw.nl

De eerste Beebox review waarvan je hier een korte samenvatting kunt lezen is afkomstig van Groenevrouw.nl. Zij schreef een heldere en allesomvattende review met daarin een paar positieve ervaringen en enkele negatieve ervaringen. In het Volledige artikel

Positieve ervaringen

 • De meest positieve ervaring, die je in veel Beebox reviews terugleest, is het feit dat de box bomvol biologische groenten zit die rechtstreeks van het boerenland naar jouw huis gebracht zijn.
 • De Beebox is ontzettend gevarieerd. Je eet eigenlijk nooit hetzelfde, en je krijgt veel inspiratie voor nieuwe gerechten. Een verrijking voor je culinaire kennis.
 • De Beebox is wel aan de prijs, maar dat is nou eenmaal omdat biologische producten duurder zijn dan “normale” producten. Gezien de inhoud is de Beebox eigenlijk relatief goedkoop
 • Er is ruim voldoende voor de drie maaltijden die je met de Beebox kunt koken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel voldoende ingrediënten hebt.
 • Je kunt eenvoudig de recepten gebruiken. Maar de boxen zijn niet zo gevuld dat je er verder niks mee kunt. Vind je een recept maar niks? Dan kun je vrij gemakkelijk je eigen creativiteit gebruiken.
 • De Beebox is vooral ook een uitkomst voor mensen die graag biologisch eten, maar die geen biologische winkel in de buurt hebben

Negatieve ervaringen

 • Soms zitten er ingrediënten en producten in de Beebox waar je misschien helemaal niet van houdt. Deze ben je nu wel min of meer verplicht om te gaan eten. Deze negatieve ervaring is eigenlijk van toepassing op vrijwel elke maaltijdbox. (er zijn weinig maaltijdboxen als Marley Spoon waar je zelf de gerechten kiezen kan)
 • Verder heeft Groenevrouw.nl weinig negatieve ervaringen over de Beebox in haar review. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden is dat je het juiste formaat bestelt.
 • Een nadeel/negatieve ervaring die in de reacties wordt genoemd is wellicht ook goed om te noemen: De wisselende bezorgdtijden. Soms wordt de Beebox heel vroeg bezorgd, en de andere keer juist heel laat. Hier mag wel iets meer consistentie inzitten. Zo weet je ook wat je kunt verwachten en weet je wanneer je thuis moet zijn.

Beebox review door Oerspronkelijk.nl

De tweede review van Beebox die we hier behandelen is die van Oerspronkelijk.nl. Deze blogger mocht eens een week lang de Beebox proberen en vertelde over haar ervaringen in deze blog. Hieronder vind je een korte samenvatting met daarin de positieve punten/voordelen en de negatieve punten/nadelen van de Beebox.

Voordelen van de Beebox

 • Een veelgenoemd voordeel van de Beebox is de variatie. En die wordt ook in deze review weer aangehaald. De box bevat een grote verscheidenheid aan groenten wat ook leuk is omdat je nieuwe producten leert kennen.
 • De box wordt elke week gratis thuis afgeleverd
 • De box is ruim gevuld. Je hoeft je absoluut niet druk te maken dat je te weinig hebt. Je eet al snel 500 gram groente per dag per persoon, wat natuurlijk royaal is.
 • Zelf bedenken wat je vanavond gaat eten? Dat hoeft niet meer. De recepten zijn duidelijk uitgelegd en voor iedereen te maken
 • De Beebox houdt altijd rekening met de seizoenen. Dus zo merk je niet alleen dat het winter is buiten, maar ook op je bord
 • Een ander belangrijk voordeel van de Beebox is: Je eet lokale en biologische producten. Dit houdt ook in dat de boeren hier een eerlijke prijs voor gekregen hebben
 • Dankzij het flexibelen abonnement kun je gemakkelijk pauzeren, stoppen of gewoon switchen van box. De touwtjes liggen in jouw handen
 • En als laatst een belangrijke financiële positiever ervaring van de Beebox: De producten uit de box komen rechtstreeks van de boer, er zit geen tussenhandelaar tussen. Op die manier ben je relatief goedkoop uit met de Beebox. De box is vaak zelfs goedkoper dan wanneer je de producten los in de (biologische) winkel zou kopen.

Nadelen van de Beebox

 • Je bent met de Beebox een beetje beperkt in de keuze wat je gaat eten. Je zit namelijk min of meer vast aan de recepten in de box. Wanneer je boodschappen doet in de winkel kun je bij wijze van ‘s middags nog bepalen wat je ‘s avonds gaat eten
 • Een wat specifieke negatieve ervaring van Oerspronkelijk.nl: De Beebox koolhydraatarm heeft zo nu en dan wel zuivelproducten en ook nachtschades als paprika en tomaat
 • En ook de laatste negatieve ervaring is wat meer een persoonlijke mening: de schrijfster prefereert grasgevoerd vlees en heeft liever geen kruiden op het vlees. Dit kan voor jou natuurlijk heel ander zijn.

Conclusie: hoe scoort de Beebox?

Het lezen van diverse reviews en ervaringen van de Beebox geeft een goede indruk wat Nederland vindt van deze maaltijdbox. Wat we overal terugzien is dat de Beebox echt goed gevuld is, en dan met name met groenten. Een andere belangrijke positieve ervaring is dat de producten rechtstreek van lokale boeren komen. Dit is niet alleen een prettig gevoel, het is ook goed terug te zien in de prijs van de Beebox. Voor biologische producten betaal je namelijk een heel nette prijs. De nadelen van de Beebox zijn wat meer van persoonlijke aard. De een houdt wel van kruiden op het vlees en de andere niet. Ook een negatieve ervaring als “je zit vast aan de maaltijden in de box” is eigenlijk van toepassing op alle maaltijdboxen. Als je dat echt verveld vind zou je bijvoorbeeld voor Marley Spoon of 123Fresh kunnen gaan waar je wat meer controle hebt over de maaltijden die je bezorgd krijgt.