Update 20 februari 2020: Willem&Drees bundelt haar krachten met Ekomenu. Beide bedrijven gaan samen verder onder de naam Ekomenu. Voor jou betekent dit een nog betere gebruikerservaring en een nog meer persoonlijke box. Meer weten? Bekijk onze pagina over Ekomenu.

Review Box Maaltijden Beebox

Vorig jaar hebben wij de Beebox al eens uitgeprobeerd. In onze uitgebreide post over onze ervaringen met de Beebox Koolhydraatarm vind je er alles over. Omdat er binnen Beebox alweer van alles veranderd is, vonden wij het hoog tijd om deze biologische maaltijdbox opnieuw uit te testen. Ditmaal hebben wij de Box Maaltijden voor 2 personen een week getest. Onze review lees je hieronder.

review beebox BOX maaltijden
Wat is er veranderd bij Beebox?
In november 2016 hebben wij de Beebox voor het eerst uitgeprobeerd. Sindsdien zijn er al weer een aantal nieuwe boxen bijgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een eenpersoons box bijgekomen en een speciale “Box basis vers”. Dit is een box met daarin alle basisproducten voor een gezonde week. Ook de “achterkant” van de website beebox.nl is stukken verbeterd. Als klant kan je eenvoudig bestellingen leveringen plannen of producten uit de beeshop bijbestellen. Bovendien kan je hier eerdere recepten terugkijken, en de recepten van de komende week alvast inzien. Dit werkt allemaal erg prettig.

Persoonlijk contact is de grote kracht van Beebox
In onze vorige review waren we erg enthousiast over het persoonlijke contact van Beebox. Niet alleen met de klant, maar ook met de aangesloten boeren. En dat is niet veranderd. Net als de vorige keer werd de maaltijdbox bezorgd door Pim. Pim is de lokale “beeboxer” en onderhoudt het contact met de klanten in zijn regio. Deze persoonlijke benadering vind ik een groot voordeel van Beebox ten opzichte van andere aanbieders. De “beeboxer” weet precies wat de inhoud van de box is, en kan eventueel nog wat tips meegegeven bij het bezorgen van de box. Dit is bij boxen die gebruik maken van bijvoorbeeld PostNL (denk aan Marley Spoon) niet aan de orde.

De inhoud van de Box Maaltijden

De Beebox is een opvallende, grote oranje krat met daarin alle biologische producten voor 3 maaltijden. In de Beebox tref je alleen producten aan die rechtstreeks afkomstig zijn van boeren waarmee het bedrijf samenwerkt.  Op de verpakkingen van de meeste producten kan je precies zien waar het vandaan komt. Op die manier is het allemaal erg transparant. Beebox heeft 4 uitgangspunten die belangrijk zijn:

  • Een eerlijke prijs voor de boer
  • Vers producten van eigen bodem
  • 100% biologisch (EKO en B-corp keurmerk)
  • Goedkoper dan de supermarkt

Biologische gerecht snel op tafel
In onze vorige review van de Beebox benoemden we al dat deze foodbox met name geschikt is voor mensen die het niet erg vinden om wat langer in de keuken te staan. Veel recepten hadden al gauw een bereidingstijd van 45 minuten of langer. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Minimaal 2 van de 3 recepten hebben nu een bereidingstijd van 30 minuten of korter. Een prima ontwikkeling!

De eerste indruk
De eerste indruk is van de Box Maaltijden is goed. De producten voelen vers aan. En dat is ook niet vreemd. De producten zijn voor een groot deel rechtstreeks afkomstig van de aangesloten boeren. De “beeboxers” pakken de boxen vervolgens zelf in bezorgen het thuis bij de klanten. Gekoelde producten (vlees en vis) worden in een handig koeltasje geleverd. Een fysieke receptenkaart ontbreekt nog steeds. Het is op zich een mooi streven om een zo duurzaam mogelijke box te leveren zonder papierwerk. Maar in de praktijk werkt het vaak niet zo goed. Je zit al gauw met vette vingers aan het touchscreen van je telefoon om daar op een priegelig scherm de instructies te bekijken. Een fysieke receptenkaart is wat mij betreft onmisbaar in een maaltijdbox.

De recepten uit de Beebox Maaltijden

Zoals genoemd, deze keer geen lange en ingewikkelde recepten. 2 recepten met een bereidingstijd van 30 minuten, en 1 recept van 45 minuten. Wij begonnen dit keer met het langste gerecht, de frittata met witte kool, paksoi en oude kaas.Hiervoor stond een bereidingstijd van 45 minuten (inclusief 20 minuten oventijd). Een verrukkelijke, vegetarische ovenschotel met daarnaast een frisse koolsalade. De tip om de oven de laatste minuten op de grillstand te zetten hebebn we dankbaar opgevolgd. Dit zorgde voor een heerlijke, goudbruine laag.

Het tweede gerecht was een verrassende Pizza makreel met rode biet en appelsalade. Pizza en vis vind ik normaal gesproken geen fijne combinatie. Gelukkig was de makreel heerlijk mals wat toch resulteerde in een prima maaltijd. Dat had ook alles te maken met de uitstekende salade van bieten en appel!

Het laatste recept was Tartaar, zilte aardappelen, prei & paddestoelen. Een vrij luxe maaltijd die weer verrassend snel op tafel stond. In plaats van de aardappels koken, besloten wij ze te bakken. De rundertartaar was lekker fijn en puur van smaak. Samen met de oesterzwammen, prei en een dikke klodder mayonaise was dit oprecht een feestmaal.

Eindoordeel van de "Box Maaltijden"

Onze ervaringen met de Beebox zijn wederom erg positief. Mijn twee belangrijkste redenen om voor een maaltijdbox te kiezen zijn snelheid en gemak. Toen wij een half jaar geleden de koolhydraatarme box mochten proberen liepen wij al gauw tegen vrij complexe recepten aan met een lange bereidingstijd. Dat is nu in elk geval flink verbeterd bij Beebox!

De inhoud van deze biologische maaltijdbox is gewoon ontzettend goed. De producten zijn supervers en stuk voor stuk afkomstig van de eigen boeren en van het seizoen. Op de website van Beebox kan je hier ook meer informatie over vinden. Dit maakt Beebox een van de meest transparante maaltijdboxen van Nederland. Het gerecht dat op je bord beland heeft echt een verhaal!

Ook het persoonlijke contact is een groot pluspunt bij Beebox. Het was alweer een half jaar geleden dat ik een maaltijdbox bij Beebox afnam. De bezorger (Pim) wist nog precies wie ik was. Ik vind het prettig dat de box wordt bezorgd door iemand die betrokken is en kennis heeft van de inhoud van de box.

Afsluitend hoop ik dat Beebox toch nog overstapt op fysieke receptenkaarten. Dat kookt toch net een stukje gemakkelijker :).