Review Kratje Slank

De maaltijdbox begint steeds meer gemeengoed te worden. Maaltijdbox-aanbieders komen dan ook met steeds meer gerichte foodboxen op de markt. Denk aan vegetarische, biologische, gluten-lactosevrije, koolhydraatarme en zelfs veganistische maaltijdboxen. Wat we ook steeds vaker zien zijn maaltijdboxen die helpen met afvallen. Immers, door gezond, niet te veel, en gevarieerd te eten raak je al snel een paar kilo’s kwijt. In deze review staan we stil bij het Kratje Slank van De Krat.

Wat is Kratje Slank?
Kratje Slank is ontstaan door een samenwerking van Mieke Kosters en De Krat. Mieke Kosters is auteur van onder meer de bestseller “In 20 minuten van XL naar S”. Een ervaringsdeskundige als het gaat om afvallen en gezond eten. Het Kratje Slank wil mensen het vooral makkelijk maken om gezond en lekker te eten. Je hoeft immers niet meer na te denken over ingewikkelde recepten zonder al te veel calorieën. Het Kratje Slank bevat gewoon precies de juiste producten voor 3 heerlijke maaltijden. En jij bepaalt zelf of je gaat voor een S- M of L- diner. Kies je voor een S-diner? Dan maak je met de overgebleven ingrediënten gewoon een lekkere lunch.

review kratje slank

Wat voor gerechten vind ik het Kratje Slank?
De inhoud van het Kratje Slank kan je best uniek noemen. De ingrediënten zijn niet alleen super gezond, het zijn ook eerlijke, lokaal gekweekte en duurzame producten. “Altijd vers en puur, zonder pakjes en zakjes. Echt lekker eten”. Met het Kratje Slank trakteer je dus niet alleen jezelf op een verantwoorde maaltijd, het draagt indirect ook nog eens bij aan een betere wereld.

Waar kan ik Kratje Slank bestellen en wat kost het?
Het Kratje Slank is gewoon verkrijgbaar via de site dekrat.nl. Hier vind je tussen de andere boxen (Weekendkrat, Gemakskrat en Gemakskrat Vega) nu ook deze nieuwe box. Zie trouwens ook onze eerdere review van De Krat. Het Kratje Slank is alleen verkrijgbaar voor 3 maaltijden. Je hebt de keuze uit een box voor 2 personen of 4 personen. Het Kratje Slank voor 2 personen kost €39, en de variant voor 4 personen heeft een prijskaartje van €59,-. De box wordt op maandag en dinsdag verstuurd. De Krat heeft inmiddels landelijke dekking dus iedereen kan bestellen.

Mijn ervaringen met Kratje Slank

Zelf mocht ik het Kratje Slank voor 2 personen een week lang proberen. Mijn ervaringen met deze foodbox vind je hieronder. Zelf ben ik niet bewust bezig met afvallen. Het is dan ook goed om te noemen dat deze maaltijdbox niet alleen geschikt is voor mensen die kilo’s willen kwijtraken. “Ook als je niet per se wilt afvallen is Kratje Slank een gezond en makkelijk alternatief”. Kortom: iedereen voor die gewoon gezond én lekker wil eten kan het Kratje Slank een prima foodbox zijn.

Het bestellen van De Krat
De maaltijdboxen van De Krat bestel je super simpel en snel via dekrat.nl. Het Kratje slank wordt op maandag en dinsdag bezorgd. Je krijgt van te voren een nette e-mail met daarin de verwachte levertijd (in mijn geval tussen 16:30 en 17:30). Ook zit hier een track&trace code in waarmee je jouw bestelling kunt volgen. Voor wie bang is niet thuis te zijn en dat de maaltijdbox vervolgens weer mee teruggenomen wordt: zelf was ik ook niet thuis, maar heb ik een briefje opgehangen voor de bezorger dat hij/zij ‘m gewoon naast het huis mocht zetten. Geen enkel probleem.

Een foodbox die met je meedenkt
Alle producten zitten weer mooi verpakt in het authentieke houten kratje. Zoals we wel een beetje gewend zijn van De Krat zijn de meeste producten lokaal geproduceerd en veelal biologisch. Dat geeft toch altijd wel een prettig gevoel. Ook het receptenboekje is direct helder. De vorige keer (dat was het Weekendkrat) was het nogal zoeken welke producten bij welk recept pasten. Dit keer gewoon 3 heldere recepten, waarbij het duidelijk is welke producten je waarvoor gebruikt. Een sterk punt van Kratje Slank is dat er bij elk recept een zogenaamde “Slanktip” wordt genoemd. Dit is een tip om (nog) minder kilocalorieën binnen te krijgen. Daarnaast krijg je ook tips hoe je deze overgebleven ingrediënten kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een gezonde lunch. Super handig!

De recepten uit het Kratje Slank

De recepten uit ons Kratje Slank waren lekker gevarieerd. We begonnen met de verassende Sloppy Joe met salade van bleekselderij, Chinese kool en winterpostelein. Een enorm goed begin! Vooral het bloempie broodbakje in combinatie met de (voor mij nieuwe) Sloppy Joe was een zeer aangename verrassing. Omdat ik wel gewend bent wat meer te eten was de portie eigenlijk net iets te klein. Maar niet zeuren, dan moet je geen Kratje Slank nemen ;). Het gerecht stond binnen 20 minuten op tafel, ideaal!

De volgende dag stond de kruidige zuurkoolschotel met nicola aardappels en knakworsten op het menu. Een heerlijke zuurkoolschotel die wel lekker vult. Kratje Slank geeft heel transparant aan hoeveel KCAL het gerecht p.p. bevat, en wat er verandert als je bijvoorbeeld maar één knakworst neemt in plaats van 2. Een belangrijke reden voor mij om een maaltijdbox te gebruiken is het winnen van tijd. Dit gerecht had een bereidingstijd van 45 minuten wat ik best lang vindt.

Wij sloten de week af met de noedels met groenten, hottie sambal en sticky tempeh. Ook een gerecht wat de nodige bereidingstijd in beslag neemt (40 minuten). Zelf heb ik nog niet vaak echt goede ervaringen gehad met vleesvervangers. De sticky tempeh was best aardig, maar verveelt ook wat snel. De noedels met groenten waren daarentegen wel bijzonder lekker!

Mijn review van het Kratje Slank

Ik ben positief verrast door het Kratje Slank. Deze maaltijdbox is beslist niet alleen geschikt voor mensen die willen afvallen. Het is eigenlijk voor iedereen wel een geschikt “hulpmiddel” om gezond, bewust en lekker te eten. De zogenaamde “codes” zijn daarbij erg handig. De recepten hebben codes variërend van XL tot S. Daarbij geeft Mieke handige tips om bepaalde onderdelen weg te laten waardoor je gerecht nog wat minder calorieën bevat. Super handig!

Ik vond het jammer dat 2 gerechten een bereidingstijd van 40 minuten of meer hadden. Een maaltijdbox kies ik met name voor het gemak, en hierdoor ben je nog relatief lang bezig. Ook wordt er verwacht dat je best veel producten al in huis hebt. Denk aan mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, ketjap of sambal. Hiervoor moest ik toch nog even een extra keer naar de winkel.

De kwaliteit van de ingrediënten is erg goed. De meeste producten zijn 100% biologisch. Ook kun je aan de verpakkingen van de producten zien dat het lokaal gekweekt is. Dat geeft toch altijd wel een prettig gevoel.

Kratje Slank is een aanrader voor iedereen die gezond, bewust en lekker wil eten
Uiteindelijk kan ik het Kratje Slank van harte aanbevelen aan iedereen die op een meer gezonde en bewuste manier wil eten. Deze maaltijdbox is een uitstekend hulpmiddel om bewuster met eten om te gaan, terwijl je wel gewoon lekkere dingen mag eten. Er bestaan namelijk geen “verboden” producten. Voor degene die echt een paar kilo’s kwijt wil raken zijn de extra lunchtips bijzonder handig.