Verspakket

Net als de maaltijdbox, zijn ook verspakketten de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit. Steeds meer gezinnen kiezen voor zo’n verspakket in de supermarkt. Bij supers als Albert Heijn, Jumbo en PLUS vind je tegenwoordig een enorm ruim assortiment aan deze pakketten met verse ingrediënten voor een makkelijke maaltijd voor 2 of 4 personen. Maar wat is het precies, en waar kan ik het kopen? In deze special beiden we je alle informatie over het verspakket. Daarnaast vergelijken we de meest populaire aanbieders en pakketten voor jou.

Aanbod Bezorgkosten Minimale bestelling Bekijk pakketten
verspakketten-albert-heijn 25 + €2,50 €50,00
verspakketten-jumbo 45 + €3,00 Vanaf €50
verspakketten-coop 15 + €4,99 Vanaf €40,00
verspakketten-plus 20 + €6,00 Vanaf 25,00

Meer weten over verspakketten? Kies hieronder een van de onderwerpen en ontdek direct alle actuele informatie over het verspakket.

Inhoudsopgave

 1. Wat zijn verspakketten?
 2. Welke verse maaltijdpakketten zijn er allemaal?
 3. Wat zijn de kosten van zo’n pakket?
 4. Wat is het verschil met een maaltijdbox?
 5. Kan ik het verspakket laten thuisbezorgen?

verspakket-vergelijken

Wat zijn verspakketten?

Een verspakket is een samengesteld pakket met daarin verse ingrediënten voor een snelle en gezonde maaltijd voor 1, 2 of 4 personen. Dankzij het verspakket maak je in een handomdraai een lekker gerecht als lasagne, curry of Marrokaanse couscous. Binnen het segment verspakketten zijn met name de soeppakketten erg populair. Verspakketten bevatten doorgaans veel groenten in precies de juiste hoeveelheden. Op die manier hoef je niets weg te gooien.

Wat moet ik zelf toevoegen?
Wat je bij de meeste maaltijdpakketten ziet is dat niet alle ingrediënten in het pakket worden meegeleverd. Onderdelen als vlees, olijfolie, rijst, melk en kaas moet je bijvoorbeeld vaak zelf toevoegen. Het voordeel daarvan is dat je zelf eenvoudig je twist aan een gerecht kunt geven.
Eet je een lasagne liver vegetarisch? Of houd je niet van een bepaald soort rijst? Je kunt hier heel eenvoudig zelf je invulling aan geven. Het verspakket zorgt voor de basis van jouw gerecht, en jij maakt het zelf af.  Nadeel hiervan is wel dat je dus moet kijken welke ingrediënten missen. Deze boodschappen moet je nog wel zelf doen.

Dit geldt overigens niet voor alle maaltijdpakketten. Verschillende supermarkten bieden pakketten waar ook het vlees bij in zit. En bij een vegetarisch gerecht hoef je steeds vaker helemaal niets meer zelf toe te voegen. Een complete maaltijd dus!

Welke verse maaltijdpakketten zijn er allemaal?

De Nederlander heeft het gemak van het verse maaltijdpakket inmiddels ontdekt. En daar spelen ook supermarkten handig op in. Alle grote supermarkten als AH, PLUS, Jumbo maar ook Lidl en Aldi bieden tegenwoordig een gevarieerd aanbod met verse pakketten.
En het aanbod breidt zich steeds verder uit. Waar we het een aantal jaren geleden nog moesten doen met een eenvoudige lasagne of tomatensoep valt er nu ontzettend veel te kiezen. Van Mexicaanse Burrito’s tot aan Thaise rode curry, en van Griekse Moussaka tot aan Spaanse Paella.

Hieronder vind je de top 10 verspakketten voor 4 personen van juli 2024

 1. Italiaanse lasagne verspakket voor €4,69 (Albert Heijn)
 2. Maaltijdpakket Thaise Rode Curry voor €3,51 (Jumbo)
 3. Indiase curry madras maaltijdpakket voor €4,69 (PLUS)
 4. Verspakket erwtensoep voor €2,79 (Coop)
 5. Verspakket Gado Gado voor €4,65 (Deen)
 6. Marokkaanse couscous verspakket voor €4,69 (Albert Heijn)
 7. Verspakket Thaise groene curry voor €4,59 (Hoogvliet)
 8. Maaltijdpakket Mexicaanse Burrito voor €3,36 (Jumbo)
 9. Indiase tandoori wrap voor €5,13 (PLUS)
 10. Verspakket tomatensoep voor €3,39 (Coop)

verspakket albert heijn

Wat zijn de kosten van zo’n pakket?

De kosten van een verspakketn liggen zeer uiteen. Zoals je hierboven kunt zien heb je al een pakket voor 4 – 6 personen vanaf €2,80. Vaak gaat het bij deze goedkopere pakketten om een soep. Dit zijn namelijk relatief voordelige ingrediënten.
Ga je naar de wat meer wereldse gerechten dan gaat de prijs wel omhoog. Zo betaal je bij Albert Heijn voor een verspakket voor lasagne €4,69 en kost een pakket voor het maken van Indiase tandoori wrap al €5,13 bij de PLUS. Daarbij komt dat je zelf vlees, rijst, melk, en dergelijke moet toevoegen.

Toch blijft het verspakket een bijzonder voordelige optie. Wanneer je zelf alle boodschappen uit het maaltijdpakkket gaat doen ben je in de regel duurder uit. Dat komt voornamelijk omdat je alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid koopt.
Doordat je geen onnodig grote porties hoeft in te slaan, ben je vaak een stuk voordeliger uit. Daarnaast hoef je vrijwel niets weg te gooien wat ook nog eens hartstikke duurzaam is. Kies je bijvoorbeeld voor een vers pakket voor pompoensoep? Dan ontvang je niet direct een hele pompoen.

assortiment-maaltijdpakketten-albert-heijn

Wat is het verschil met een maaltijdbox?

De verspakket en de maaltijdbox lijken in grote lijnen erg op elkaar. Bij beide producten ontvang je een pakket met daarin de ingrediënten voor een gezonde, snelle en lekkere maaltijd voor 2 of 4 personen. Toch zitten er nogal wat verschillen tussen beide producten.
Hieronder sommen we in het kort de belangrijkste verschillen tussen verspakket en de maaltijdbox op.

Voordelen en nadelen van het verspakket

Voordelen

 • Verspakketten zijn goedkoper dan maaltijdboxen
 • Er is een ruim aanbod in de supermarkt aanwezig
 • Eenvoudig je eigen twist geven aan een recept
 • Maximale versheid in de supermarkt
 • Geen abonnementen of verplichtingen

Nadelen

 • Niet alle ingrediënten worden meegeleverd
 • Minder keuze in recepten dan een maaltijdbox
 • Recepten zijn summier, en minder uitgebreid dan bij een maaltijdbox
 • Er bestaat geen abonnement, je moet de pakketten zelf kopen in de winkel. Laten bezorgen kan natuurlijk wel

Voordelen en nadelen van de maaltijdbox

Voordelen

 • Meer keuze in recepten
 • Een maaltijdbox denkt mee mee met jouw wensen en levensstijl
 • Een maaltijdbox is compleet, alles wordt meegeleverd
 • Bij de maaltijdbox ontvang je een uitgebreide receptenkaart
 • In de maaltijdbox zitten regelmatig leuke extra’s

Nadelen

 • Duurder dan verspakkket
 • Weinig ruimte voor variatie in een gerecht
 • Beperkt beschikbaar in supermarkt (Alleen HelloFresh bij PLUS)
 • Vaak op basis van een (flexibel) abonnement

Kan ik het verspakket laten thuisbezorgen?

Het kenmerk van de maaltijbox is dat deze elke week gratis bij je wordt thuisbezorgd. Op die manier heb je in één keer alle benodigde boodschappen voor 3 of meer maaltijden in huis. Maar hoe zit dat eigenlijk met verspakketten? De populariteit van de maaltijdpakketten is met name ontstaan in de supermarkten. Vooral consumenten die vlak voor etenstijd nog even naar de supermarkt gaan zijn geneigd om deze pakketten met verse ingrediënten in hun winkelwagen te stoppen. Het voordeel? Je hoeft zelf niet na te denken wat je gaat eten, het is supersnel, en het is stukken gezonder dan een standaard kant-en-klaar maaltijd.

Online bestellen en laten bezorgen
Gelukkig is het tegenwoordig ook heel goed mogelijk om verspakketten online te bestellen, en thuis te laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. Online supermarkten als AH.nl, Jumbo.com, PLUS.nl maar ook het nieuwe Picnic bieden stuk voor stuk een uitstekende webshop waar je een ruim assortiment aan maaltijdpakketten kunt bestellen. Je hebt wel te maken met een minimum orderbedrag voordat je jouw pakketten kunt laten thuisbezorgen. Doorgaans moet je jouw bestelling dus wel aanvullen met overige boodschappen. Het is dan gunstig om te kiezen voor zwarte boodschappen als bier, frisdrank, wasmiddel, enz. Dan hoef je hier ook zelf niet meer mee te sleuren.

Top 5 online supermarkten:

 1. AH.nl: minimum orderbedrag: €70,00, bezorging vanaf €4,95
 2. Jumbo.com, minimum orderbedrag €50,00, bezorging vanaf €6,00
 3. PLUS.nl, minimum orderbedrag €25,00, bezorging vanaf €6,00
 4. Picnic, minimum orderbedrag €25,00, bezorging gratis
 5. Coop, minimum orderbedrag €50,00, bezorging vanaf €4,99