De Vegabox Maaltijdbox

Ben jij als een vegetariër of veganist op zoek naar een maaltijdbox aanbieder die jou serieus neemt? Dus niet “af en toe” een vegetarische maaltijdbox, maar gewoon elke week een box bomvol vegetarische producten en recepten? Dan is de Vegabox (of Veganbox) van Ekomenu wellicht een zeer interessante foodbox die past bij jouwe levenswijze. Ekomenu biedt als enige maaltijdbox van Nederland een vegetarisch menu als wel een vegan menu. Het vegetarische menu is verkrijgbaar voor 2 of 4 personen en bevat 3 maaltijden. Het Vegan menu is geschikt voor 2 personen, en is verkrijgbaar voor 3 of 4 maaltijden. De Vegabox van Ekomenu bestel je op basis van een flexibel abonnement. Deze kan je op elk gewenst moment weer stopzetten. Het is ook mogelijk om de Vegabox van Ekomenu eenmalig als proefbox te bestellen. Elke vegetarische maaltijd zit handig verpakt in een aparte zak. Je kan het zo in de koelkast zetten. Daarnaast is de Vegabox van Ekomenu 100% biologisch en super gezond.

vegetarisch menu ekomenu

Welke vegetarische boxen zijn er nog meer?
Eerder schreven we al een post over vegetarische maaltijdboxen. De meest populaire aanbieders die toen werden genoemd waren de Veggiebox van Hellofresh, de Custombox van Marley Spoon, en de Gemakskrat Vega van het Amsterdamse De Krat. Vandaag willen we dus graag een aanvulling geven op dit mooie rijtje. De Vegabox (of het Vega menu) van Ekomenu.nl. Dit vegetarische menu is al verkrijgbaar vanaf €39,90 voor 2 personen en 3 maaltijden.

vegabox vergelijken bestellen

De Vegabox vergelijken met soortgelijke boxen

De Vegabox van Ekomenu is niet de enige vegetarische maaltijdbox. Zoals gezegd, het populaire HelloFresh biedt een speciale Veggiebox. Gezien de grote naamsbekendheid van het concurrerende HelloFresh zullen veel vegetariërs en veganisten al snel denken aan de Veggiebox. Ook de Classic Box van Marley Spoon is erg populaire, omdat je hier zelf gerechten kunt kiezen. DezeClassic Box is overigens geen echte vegetarische box. Het idee bij Marley Spoon is dat je elke week uit 7 voorgestelde recepten er 3 kiest. Hier zitten vaak minimaal wel 3 vegetarische recepten bij waardoor je de Classic box al snel omtovert in een echte vegetarische maaltijdbox. Afsluitend is de Gemakskrat van De Krat populair. Dit Amsterdamse bedrijf werkt, net als Ekomenu, op een zeer biologische en duurzame wijze. Het Gemakskrat Vega kost €38 (2 personen, 3 maaltijden) en is qua prijs vergelijkbaar met het Vega Menu van Ekomenu.

Het voordeel van het Ekomenu is dat de gerechten supersnel (meestal binnen 30 minuten) op tafel staan. Bij De Krat ben je soms wel 40 of 50 minuten bezig met een recept. Wil jij dus gezond en lekker vegetarisch eten, maar vind je het ook handig als de maaltijd snel bereid kan worden? Dan is Ekomenu wellicht een meer geschikte optie voor jou. Een ander voordeel van de Vegabox van Ekomenu is dat deze op vrijdag, zaterdag en maandag geleverd kan worden. Het Gemakskrat wordt alleen op maandag bezorgd.

De Vegabox bestellen

Het bestellen van De Vega(n)box gaat erg gemakkelijk. Als je naar de website van Ekomenu gaat, en je klikt op “menu’s” zie je het Vegetarisch menu en Vegan menu direct staan. Je kan vervolgens direct het aantal personen en/of maaltijden selecteren. Je kunt er voor kiezen om de box eenmalig te bestellen, of op basis van een abonnement. Bij het laatste is het trouwens niet zo dat je direct ergens aan vast zit. Het flexibele abonnement van Ekomenu kan je op elk gewenst moment wijzigen, pauzeren of stopzetten. Aangezien het aanbod van Ekomenu breder is dan alleen het vegetarische en vegan menu, kan je ook eenvoudig switchen naar bijvoorbeeld een glutenvrije of koolhydraatarme box.

Bestel je de Vegabox op basis van een abonnement? Via “Mijn Ekomenu” kan je al jouw leveringen bekijken. Je kunt zo tot 8 weken vooruit plannen. Wil je een weekje geen maaltijdbox ontvangen? Dan zet je de betreffende leverdag gewoon op “rood”. Naast bezorgen kan je de menu’s van Ekomenu ook afhalen bij een Ekoplaza winkel in de buurt.

Op zoek naar een Ekomenu kortingscode?

Ben je overtuigd geraakt van het Vegetarische menu of het vegan menu? En wil je deze eens extra voordelig uitproberen? Bekijk dan onze pagina Ekomenu Kortingscode voor een actueel overzicht van werkende codes. In je winkelmand heb je de mogelijkheid om een couponcode in te voeren. En regelmatig zijn er leuke acties en couponcodes in omloop waarmee je jouw (eerste) menu goedkoop kunt bestellen. Ideaal als je nog twijfelt. Bekijk dus snel de actuele kortingscodes van de Vegabox en wie weet scoor jij ‘m met extra veel korting.