Review AH Al­ler­han­de Inspi­ra­tie­box

Deze week hebben wij de Allerhande Inspiratiebox getest. Onze uitgebreide review kan je hieronder bekijken. Vorig jaar hebben wij de Allerhande Box van Albert Heijn al mogen proberen. Zie hiervoor ook onze Allerhande Box review. Sindsdien is er weer een hoop gebeurd bij AH. Inmiddels zijn er 2 verschillende boxen: De Inspiratiebox voor 2 personen, en de AH Familiebox voor 4 personen. Beide boxen bevatten standaard 3 gerechten. Sinds kort is het mogelijk om uit 4 gerechten te kiezen. Benieuwd naar onze bevindingen van de Inspiratiebox? Lees dan snel verder.

Over de AH Inspiratiebox
De Inspiratiebox van Albert Heijn werd augustus vorig jaar gelanceerd. Daarvoor was er slechts 1 type maaltijdbox. Omdat er toch wel een duidelijk verschil is tussen de wensen van gezinnen met jonge kinderen en stellen zonder kinderen, besloot AH om twee nieuwe boxen te lanceren. De Familiebox mikt met kindvriendelijke recepten op de jonge gezinnen. De Insipratiebox is bedoeld voor 2 volwassenen. Bij de introductie van deze nieuwe Inspiratiebox werd het ook mogelijk om wekelijks uit 4 gerechten te kiezen. De keuze uit recepten is bij HelloFresh (9 recepten) en Marley Spoon (7 recepten) nog een stuk groter, maar het is een begin.

Voordelen AH Inspiratiebox
Het kiezen van een geschikte foodbox valt vaak niet mee. Elke box heeft zo weer zijn voor- en nadelen. De Inspiratiebox van Albert Heijn kent op voorhand een aantal belangrijke voordelen. Deze sommen we hieronder voor je op:

  • Wekelijks kiezen uit 4 gevarieerde gerechten
  • Met €37,50 p/week relatief goedkoop
  • Zelf bezorg- of afhaalmoment kiezen
  • Overige boodschappen gratis bezorgd.
  • Geen abonnement
  • Foodbox afhalen is mogelijk

Mijn ervaringen met de Inspiratiebox van AH

Het online bestellen van de AH maaltijdbox vind ik erg prettig. Zodra je begint met online bestellen op AH.nl geef je eerst aan of je de boodschappen wilt laten bezorgen, wilt afhalen bij een Pick-up Point, of wilt ophalen in een winkel. Vervolgens kies je een bezorg- of afhaalmoment. Je kunt heel gedetailleerd een dag + tijdstip kiezen. Dit vind ik een enorm groot voordeel van de AH boxen. Je kunt de AH Inspiratiebox overigens gratis laten bezorgen of afhalen.

Ook je overige boodschappen meebestellen
Zodra je een geschikt moment gevonden hebt kies je de box die jouw voorkeur heeft. Op dit moment kan je kiezen uit de Inspiratiebox en de Familiebox. De box bevat standaard 3 gerechten. Je hebt de keuze uit 4 recepten. Je kan dus 1 recept achterwege laten. De keuze is nog niet enorm, maar het is wel prettig dat er iets te kiezen valt. Hopelijk wordt het aantal recepten waaruit je kan kiezen snel uitgebreid. Zodra je de gewenste box + recepten gevonden hebt kan je meteen je overige boodschappen selecteren. Ik had toevallig een drukke week voor de boeg, dus ik heb meteen maar wat extra boodschappen in mijn winkelwagen gelegd. Dat scheelt me een boel tijd. Normaal gesproken betaal je al gauw 5 – 7 euro aan servicekosten om je boodschappen te laten bezorgen. Als je de Allerhande Inspiratiebox kiest is dit helemaal gratis.

Stipte bezorging
Het is dus erg handig dat je een heel precies tijdslot kan kiezen voor de bezorging. Zo hoef je niet onnodig een heel dagdeel te wachten op een eventuele levering van een maaltijdbox. Een half uurtje voor de bezorging ontving ik nog een nette SMS met de mededeling dat de bezorger onderweg is en ik de boodschappen tussen 17:00 en 17:15 kan verwachten. Ideaal!

De ingrediënten en recepten uit de Inspiratiebox

Ook niet onbelangrijk in deze review van de AH Inspiratiebox: wat is de kwaliteit van de producten en de recepten? Wanneer je de Allerhande Inspiratiebox ontvangt krijg je er eigenlijk direct een vertrouwd gevoel bij. Hoe dat komt? Waarschijnlijk door het merk “Albert Heijn” waarmee je vertrouwd bent en door de producten die je deels uit de supermarkt kent. Je weet gewoon dat het goed is. De instructies zijn helder, er mist niks, je hoeft amper zelf wat toe te voegen en alles oogt gewoon super vers. Nieuw is de Allerhande Helpt WhatsApp service waar je kookvragen kan stellen.

De gerechten

Deze week begonnen wij met de Zoete-aardappel-hutspot met jus en gehaktballetjes. Een super eenvoudig, maar toch bijzonder smaakvol gerecht. Klassiek met een twist zoals AH het zelf mooi omschrijft. De instructies spreken voor zich. De jus heeft een fijne structuur dankzij de bloem. Wij kozen ervoor om de uien apart te bakken. De gehaktballetjes vond ik wat saai.

Daarna was het tijd voor de Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven. Een mooi kleurrijke maaltijd. Rode tomaten, witte mozzarella en groene spinazie resulteert in een heuse Italiaanse vlag op je bord. De kipballetjes diende je zelf te rollen uit de meegeleverde kipworst. Dit was wel even werk, maar het resulteerde wel in heerlijke gekruide balletjes. De orecchiette pasta begon bij mij na een half bord wel ietwat te vervelen.

Het laatste gerecht was de Thaise curry met bloemkoolrijst en zachte visfilet. Dit vond ik meteen ook het meest smaakvolle gerecht. Bloemkoolrijst is een aanrader (gaan we zeker vaker gebruiken) en de witvis is heerlijk zacht. De curry en peper maken het geheel lekker pittig. Koriander en limoen maken de smaakbeleving compleet. Top!

Mijn review van de AH Inspiratiebox

De Inspiratiebox van Albert Heijn vind ik persoonlijk 1 van de meest prettige foodboxen die ik getest heb. Dat begint al met het bestellen: Je kunt de box laten bezorgen of afhalen op een moment dat jou uitkomt. Bij veel andere aanbieders zit je toch vast aan vaste avonden of momenten in de week. Daarnaast is het gewoon een groot voordeel dat je ook andere boodschappen (gratis) kan laten meebezorgen. Zo hoef je nauwelijks nog naar de fysieke supermarkt.

Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk de Inspiratiebox zelf. Deze is mij enorm goed bevallen. Bij Albert Heijn voelt het allemaal gewoon heel vertrouwd. Waar je bij andere foodboxen nog wel eens de klantenservice moet bellen om na te vragen hoe iets nou precies bedoeld wordt, spreekt het bij de AH Inspiratiebox gewoon allemaal voor zich.De inhoud is vers, de instructies zijn duidelijk en je hoeft amper zelf iets toe te voegen. De recepten staan binnen 30 minuten op tafel.

Verbeterpunten voor de Inspiratiebox
Natuurlijk wil ik ook kritisch zijn. Wat zijn punten die nog beter kunnen? Een groot voordeel van HelloFresh en Marley Spoon is dat de producten per recept verpakt worden. Je kan het in één keer in de koelkast zetten. Dit vind ik erg prettig. Bij de Inspiratiebox is dit nog niet het geval. Daarnaast zou ik het prettig vinden als er meer recepten bij komen waar ik uit kan keizen. Bij HelloFresh kan je bijvoorbeeld al kiezen uit 9 recepten, en bij Marley Spoon uit 7. Dan heb je meteen de mogelijkheid om wat meer “bijzondere” gerechten te proberen. De recepten uit deze box waren prima en smaakvol. Maar ik miste wel de verrassing van écht een bijzonder en inspirerend gerecht.