Overzicht met Support Your Locals Boxen

Support Your Locals en bestel zoveel mogelijk bij lokale ondernemers! Dat is de oproep van een groeiend aantal lokale initiatieven met de hashtag #supportyourlocals. Het coronavirus heeft niet alleen flink impact op restaurants en de horeca. Ook de kleinere ondernemers, boeren en productenten hebben hier flink last van. Zij kunnen hun producten immers niet meer kwijt bij de restaurants. De oproep van Support Your Locals is dan ook om zoveel mogelijk te kopen bij lokale winkeliers en samen korte ketens op te bouwen. Op die manier overleven zoveel mogelijk winkeliers en ondernemers deze crisis. Zo kan jij straks als dit allemaal voorbij is nog steeds genieten van hoogstaande streekproducten en kan je hopelijk nog steeds lekker uit eten bij jouw favoriete restaurant. In veel regio’s vind je nu een speciale lokale box met streekproducten van verschillende ondernemers die je kunt bestellen.

support-your-locals-versboxen-overzicht

 • De hashtag #supportyourlocals moedigt mensen aan om – juist nu – zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen
 • Inmiddels zijn er door heel Nederland tal van initiatieven, vaak op lokaal niveau
 • Meestal kan je lokale producenten, boeren en ondernemers steunen door een speciale versbox te kopen
 • Zo’n boodschappenpakket bevat o.a. verse groenten, fruit, brood, vlees, vis, zuivel en andere kwaliteitsproducten
 • Gemiddeld kost zo’n #supportyourlocals box €45,00, dit hangt af van de regio
 • Op deze pagina tref je een overzicht met de verschillende initiatieven zodat je ook kunt zien wat jij op lokaal niveau kunt doen
 • Zoek je een specifieke maaltijdbox? Bekijk ook onze handige keuzehulp

Welke lokale verspakketten zijn er allemaal?

In Nederland zien we steeds meer initiatieven ontstaan onder de noemer #supportyourlocals. In veel gevallen gaat het om een boodschappenpakket dat wordt samengesteld met typische streekproducten van lokale ondernemers. Op deze pagina verzamelen wij zoveel mogelijk van deze initiatieven zodat jij ook weet waar jij nu terecht kunt om jouw eigen winkeliers, boeren en producenten te steunen in deze onzekere tijden.

Support Your Locals Amsterdam

Amsterdam was de eerste regio waar een lokale box in het leven werd geroepen. Het betreft een heerlijk pakket vol zuivel, vlees, brood en groenten. De box wordt in heel Amsterdam bezorgd. Je kunt eenvoudig online bestellen en betalen met behulp van iDeal. In de box vind je onder andere geredde groenten van Instock, heerlijk brood van bakkerij Mama, de bekende worden van Brandt & Levie en zuivel van de Amsterdamse melkboer MOMA. O.a. Samuel Levie en Miljuschka Witzenhausen zijn al ambassadeur van deze campagne. Een vrije donatie is ook mogelijk

 • Boodschappenpakket kost €45,00
 • Bezorging door heel Amsterdam (€5,00 bezorgkosten)
 • Bestellingen bezorgd op dinsdag tussen 12:00 – 20:00

Support Your Locals Utrecht

Ook in Utrecht kan je nu jouw lokale ondernemers steunen! Via de website localsutrecht.nl vind je verschillende pakketten die zijn samengesteld met producten van o.a. Roze Bunker, Buitengewone Varkens, Eleven Brewery, de Dyck, Nordkapp, Twisted, Vroeg, Meneer Vink, Koekfabriek, Veldkeuken en Broei. Er is een Regular pakket (€50,00) en een Vega pakket (€50,00). Voor de komende Paasdagen is er ook een speciaal paas pakket (ook vegetarisch).

 • 2 pakketten bomvol (vers)producten van Utrechts ondernemers
 • Keuze uit een Regular pakket en een Vega Pakket
 • Beide pakketten kosten €50,00 incl. bezorging (afhalen niet mogelijk)

Support Your Locals Deventer

Nieuw, de DeventerBox: een heerlijk pakket bomvol met Deventer streekproducten voor €45,00 (excl. verzending). Ondernemers die nu al mee doen aan deze Deventer Box zijn onder andere Groente van Zus, Sync-ok café, De Melkbrouwerij, no Peanuts, Keizersrande, Brans Oesterzwamkwekerij, Iessel Cider, Ikigai Coffee, Davo bieren, Roemar, Zoete geit, Mevrouw Noot. Bestellen gaat eenvoudig online, betaling gaat met behulp van Tikkie

 • De DeventerBox bevat heerlijke typische Deventer streekproducten
 • Inmiddels doen al flink wat lokale ondernemers mee zoals Groente van Zus en Mevrouw Noot
 • Kosten: €45,00 excl. €5,00 verzendkosten
 • Online bestellen, betaling via Tikkie

Support Your Locals Haarlem

In Haarlem wordt er een speciaal foodpakket samengesteld door verschillende Haarlemse ondernemers. In het pakket vind je producten zoals groenten, fruit, kaas, vis, brood en meer van onder andere Broekhof de Slagersdochter, Kaaskampanje, Boulangerie Oscar, VIZ Haarlem, Mabrouk en een beetje van Mogador. Er is ook een vleesvrije optie. Op dit moment kan je bestellen door een mailtje te sturen naar bestellen@supportlocalshaarlem.nl.

 • De box kost €49,50 inclusief verzending
 • Bestellen kan op dit moment alleen per mail (bestellen@supportlocalshaarlem.nl)
 • Bezorging kan op dinsdag tussen 12:00 – 19:00 en op vrijdag tussen 12:00 – 19:00

Support Your Locals Twente

Leveranciers voor de horeca en consumenten in Twente hebben het zwaar door de coronacrisis. Op supportlocalstwente.nl vind je nu een mooie en goedgevulde boodschappenbox met de mooiste en lekkerste producten die Twente te bieden heeft. In deze box vind je onder andere Aardappels van Leusink, Prei van Oold Bleank, Champignons, knoflook en bananen van Pacal Voerman, Braadworst van Sandersvers, Melk en Yoghurt van Landgoed Kaamps, Kaas van Zuivelhoeve Stadsveld, Pasta van van der Moolen Foodgroup, Droge worst van Dreug, Brood van Oonk en Eieren van Twenteland Eieren. De box kost €32,50, exclusief €5,00 bezorgkosten. Bezorging vind allen plaats in Twente.

 • Een heerlijke boodschappenbox bomvol streekproducten uit Twente
 • Slechts €32,50 exclusief €5,00 verzendkosten (bezorging alleen in Twente)
 • Eenvoudig bestellen en betalen op supportlocalstwente.nl

Support Your Locals Eindhoven

Ook in Eindhoven zijn lokale ondernemers aan de slag gegaan met een boodschappenbox. En speciaal voor de Paasdagen is er een luxe paasbox verkrijgbaar. Beide boxen zijn rijkelijk gevuld met streekproducten en hebben een eerlijk verhaal. De box is gevuld met onder andere vlees van Ad Reinders en Heyde Hoeve, groente en fruit van Heeren Groenten en Fruit, brood van Godfried de Vocht, worstenbroodjes van Houben, kaas van De Ruurhoeve, zuivel van Qarc en een waardebon van Familierestaurant De 3 Gebroeders. De inhoud van de box kan per week weer veranderen. De box kost €50,00, dat is incl. gratis verzending.

 • Het rijkelijk gevulde boodschappenpakket kost €50,00, inclusief verzendkosten
 • De box wordt binnen 2 dagen na bestelling bij je thuisbezorgd (tussen 12:00 en 20:00)
 • Eenvoudig en snel online bestellen en betalen met iDeal

 

Support Your Locals Heemstede

Woon je in Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Cruquius of Zwaanshoek? Je kunt dan de speciale Smaak van Heemstede Foodbox bestellen. Alle informatie vind je op esmeebeekman.nl/foodbox. De box bevat een wisselend assortiment producten van onder andere Slagerij Vreeburg, Keurslager Peter van der Geest, Boulangerie Oscar, Trattoria De Pasta Box, Alexanderhoeve kaas, Grapedistrict, Brantjes Wijn, Menno’s Borrel, Restaurant De Heerlijkheid en ‘goede buur’ De Kroon Horecavers. De box zit vol met producten zoals rood, kaas, vlees, noten, olijfolie, wijn, soep, pasta of aardappelen en groenten van lokale telers. 100% vers en erg lekker. Er is ook een vegetarische variant.

 • Een box voor alle inwoners van Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Cruquius of Zwaanshoek
 • De kosten bedragen €50,00 p/box + €5,00 verzendkosten
 • Bestellen vóór woensdag 16:00 = bezorging op vrijdag na 16:00

Support Your Locals Meierijstad

In het Brabantse Meierijstad hebben verschillende lokale voedselproducenten zich verenigd. Het resultaat is een heerlijke versbox met producten van onder andere brood van bakkerij Bakkerij van Leur, verse groente & fruit van groenteboer van Asseldonk, specialiteiten van traiteur Plank Noordkade , ambachtelijke vleeswaren van slagerij Slagerij Pennings , vers gebrande koffie van Noord , cupcakes van Taarten van Tante Jans , heerlijke chocolade van Rudolf Vermeulen, en verse kaas van kaasmaker Siebeskaas. Er is een box van €25,00 en een box van €40,00.

 • Bestellen kan door een berichtje te sturen naar 06-19990451
 • De betaling gaat veilig en eenvoudig via Tikkie
 • Zie ook de Instagram pagina voor actuele updates en informatie

Support Your Locals Westland

Het WNI (Westlands Netwerk Initiatief) verkoopt nu pakketten met producten van lokale leveranciers. Hiermee wil het netwerk van ondernemers in Westland de lokale ondernemers hulp bieden. De inhoud van de box verandert per week, de prijs ligt vast op €25,00 exclusief €3,00 verzendkosten. De producten in de box zijn afkomstig van onder andere fruitleverancier Vitaal Express, Bakkerij Paul Schalke, keurslager Poleij en So Sweet Chocolade. In de box vind je ook elke week een verrassend recept die je kunt maken met de producten in het boodschappenpakket.

 • Bestellen kan via https://vitaalexpress.nl/
 • Kosten: €25,00 excl. €3,00 verzendkosten
 • Bestellen op donderdag = vrijdag afhalen of laten bezorgen
 • Bezorging uitsluitend in Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Den Haag/Rijswijk

Support Your Locals Rotterdam

Inwoners van Rotterdam en omgeving kunnen nu ook lokale ondernemers een hart onder de riem steken. Verschillende Rotterdamse productmakers die afhankelijk zijn van de horeca hebben hun krachten gebundeld en een heerlijke Rotterdamse boodschappenbox samensgesteld. De box kost €45,00 en wordt in Rotterdam en omgeving bij je thuisbezorgd (€6,50 verzendkosten). Deelnemende ondernemers zijn op dit moment onder andere Giraffe Coffee, Jordy’s Bakery, Jack Bean, Wild Vleesch, Booij Kaasmakers, Kaapse Brouwers, Sancho’s Nuts, Tomasu Soya, Floating Farm, Landzicht, De Koekfabriek, Rotterzwam en de Krekeri.

 • Bestellen en info vind je op https://supportyourlocals010.nl
 • Kosten: €45,00 + €6,50 verzendkosten
 • Elke week een nieuwe inhoud, afwisselend vegetarisch of met vlees

Support Your Locals Zeeuws Vlaanderen

Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen is een initiatief van lokale ondernemers om samen korte voedselketens te organiseren. Je kunt op dit moment kiezen uit een heerlijke boodschappenbox (€45,00 + €2,50 bezorgkosten) en een speciale borreltas voor het weekend (€35,00 + €2,50 bezorgkosten). De box bevat groenten, fruit en sap van lokale boeren en andere lekkernijen van producenten zoals Kaasboerderij de Vos, Chocolaterie Maurits, Confiserie De Grens, Werken in de kas. In de borreltas vind je o.a. bier van brouwerij Vermeerssen uit Hulst, bitterballen van de Ambachterie uit Oostburg, ketchup van de Ketchupfabriek uit Graauw, lekkernijen van poelier Zeevla uit IJzendijke. Absoluut het proberen waard!

 • Bestellen en meer informatie op www.supportlocalszvl.nl
 • Bezorging kan op woensdag en vrijdag
 • Bezorging alleen in Zeeuws-Vlaanderen

Support Your Locals Leiden

Brouwerij de Pronck in Leiden is een gaaf initiatief gestart: de Pronck Wilde Weide borrelbox. Dit is een leuke, leerzame en lekkere borrelbox met zeer gevarieerde producten van lokale ondernemers uit Leiden. De box is gevuld met onder andere producten van brouwerij Pronck, boerderij de Eenzaamheid, boerderij Sweylanthoeve, zuivelboerderij Kwakernaak, Lakenvelder boerderij Boterhuispolder, Ptthee, Landgoed Olmenhorst, Bas Boer noten. De Box kost €55,00

 • Info en bestellen op brouwerijpronck.nl
 • Ook leerzaam: virtuele boerderij rondleidingen, een kruidentuin tutorial en tekeningen
 • Heerlijke delicatessen uit de regio

Support Your Locals Huizen

Lokale ondernemers in Huizen hebben de handen ineen geslagen en zijn een speciale #FOODBOX gestart. Op dit moment kun je kiezen uit 5 verschillende foodboxen. Onder andere een box met vlees, vis, een vitaminen box, een borrelbox met kaas en vlees en een borrelbox met kaas en vis. Het is ook mogelijk om online losse producten te bestellen van lokale ondernemers. Deelnemers zijn onder andere Scharrelslagerij Welling, Kookotte, De Suikela Schuur, Friet van Beus, Bakkerij Olsthoorn en Kees Kromhout. Houd ook de hashtag #DESMAAKVANHUIZEN in de gaten.

 • Info en bestellen via gablab.nl/foodbox/
 • Kosten liggen tussen de €12,50 en €45,00 (excl. €5,00 verzendkosten)
 • Bezorging op dinsdag t/m vrijdag (na 14.00 uur)

Support Your Locals Cuijk

Ook ondernemers in Cuijk zijn een initiatief gestart om de lokale ondernemers te helpen. De Goei Gerei box is de perfecte kans om kennis te maken met jouw favoriete streekproducten. Alle bekende streekproducten uit Cuijk zijn nu verzameld in één boodschappen-streekpakket. In de box vind je ook 3 recepten die je kunt maken. De box is gevuld met o.a. groenten, zuivel en andere lekkernijen. Deelnemende ondernemers zijn onder andere IJssalon IJs & Spijs, Bakkerij Verkerk, De Aalshof, Rhubarb, De Blauwe Knoop, Landgoed de Barendonk, De Lamperse Hei, Eigenzwijnse worstjes, BoerderEi, Lange en de Millse molen De Korenbloem.

 • Informatie en bestellen op supportyourlocalslandvancuijk.nl
 • Kosten: €44,95 inclusief bezorging aan huis
 • Bezorging op vrijdag (bestellen kan steeds tot woensdag)

Support Your Locals Ijsseldelta

Ondernemers uit de Ijsseldelta hebben samen een boodschappenbox samengesteld met lokale producten. Speciaal bedoeld voor mensen woonachtig in Kampen, IJsselmuiden, Kampereiland, Mastenbroek, -s’Heerenbroek, Stadshagen, Westenholte, Hattem, Hasselt en Genemuiden. Je kunt op dit moment kiezen uit 3 verschillende boxen. De boxen zijn gevuld met o.a. zuivel, groenten, fruit, delicatessen, worst, noten en chocolade. Deelnemers zijn onder andere Heuvel Eieren, ERF-1, De Eenhoorn, De Vreugdehoeve en Van Den Belt Tomaten

 • Informatie en bestellen op eenhoorn.eu
 • Prijs: €50,00 excl. €5,00 verzendkosten
 • Box kan worden bezorgd (vrijdagmiddag) of worden afgehaald (vrijdagmiddag of zaterdagochtend)

Support Your Locals Krimpenerwaard

In Krimpenerwaard kan je een box vol met ambachtelijke streekproducten bestellen. Deelnemers zijn onder andere Stadsbrouwerij Argentum, Het Wildhuys, Imkerij, De Nesse, Kaasboerderij Hoogerwaard, Mooi Mekkerland, LUUX by de Berekuil, Van Perkouwse Grond, De Lekbongerd, Bakkerij Kok en  Stolweitjes. De

 • Informatie en bestellen via supportyourlocalskrimpenerwaard.myonline.store
 • Prijs €49,50, dat is inclusief gratis voordeurbezorging
 • Wordt alleen bezorgd binnen de Krimpenerwaard. (en Krimpen a/d IJssel)

Support Your Locals Brabant

In Brabant is er nu de Brabants Beste Box. Ook hier werken lokale producenten in de meest getroffen provincie nauw samen en is er een speciale versbox beschikbaar. De box bevat uitsluitend eerlijke Brabantse producten van leveranciers zoals Bijenboerderij, Mijn Kaaskoe, Ontwikkelboerderij de Laarhoeve, Biologische boerderij de Hooiberg, Winery&Herbs, Molenmeel, De Ruurhoeve, Kei Lekkerrr, Philips Fruittuin. Er zijn verschillende boxen: een brunchbox voor de Pasen (€40,00), een rijkelijk gevulde boodschappen box (€95,00) en Bourgondische Vlees box (€35,00)

 • Meer informatie en bestellen op Supportyourlocalsbrabant.nl
 • Bestellen op donderdag tot 12:00 = afhalen op vrijdag tussen 13:00 en 16:00 of zaterdag tussen 10:00 en 16:00
 • 12 afhaallocaties door de hele provincie