Vegan Masters Review

Vegan Masters is een van de meest populaire vegan-maaltijdboxen van het moment. Via de shop vind je een ruim aanbod curries, pastas, pizzas, poke bowls, wereldgerechten, salades, sandwiches, wraps, burgers en pastries. Daarnaast is er een introductiebox en een bestsellers box met meerdere maaltijden / snacks met extra korting. Handig als je je nieuw bent met Vegan en graag de meest populaire gerechten wilt proberen. Wij probeerden de Bestsellers Box met daarin 5 producten met de beste beoordelingen. In deze Vegan Masters review vertellen we je alles over onze ervaringen.

  • Vegan Masters is een aanbieder van gezonde, lekkere en 100% plantaardige maaltijden en snacks
  • Via de shop kan je eenvoudig een bestelling plaatsen, de maaltijden worden door hele Nederland bezorgd
  • Het werkt niet op basis van een abonnement. Je bestelt dus alleen wanneer jij er zin in hebt
  • Mensen die het eens willen proberen kunnen het beste starten met een Bestsellers- of Introductiebox

Bestellen, betalen en bezorging

Vegan Masters is een eenvoudige webshop waar je gemakkelijk je favoriete plantaardige maaltijden en snacks kunt vinden. Aan de hand van handige categorieën zoals curries, pastas, pizza’s of poké bowls vind je snel een maaltijd die past bij jouw wensen. Het aanbod bestaat nu uit ongeveer 30 verschillende producten.  Na het kiezen van de gewenste gerechten kan je eenvoudig afrekenen en een bezorgdag kiezen. Het minimum bestelbedrag bedraagt €20,00. De bezorgkosten liggen op €4,99. De Introductiebox met 5 maaltijden kost €27,95 + €4,99 bezorgkosten = €32,94. Dit is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Ekomenu of Veganbox.nl.

Bezorgen door Trunkrs
Zodra je jouw maaltijden hebt gekozen kan je een bezorgdag kiezen. Je kunt een bezorgdatum tot een maand vooruit kiezen. Vegan Masters bezorgt op maandag tot en met vrijdag tussen 17:00 en 22:00. De bezorging wordt uitgevoerd door Trunkrs. Nadat jouw bestelling is bevestigd ontvang je een track&trace mail van Trunkrs waar je precies kunt zien waar en wanneer jouw pakket bezorgd wordt. De maaltijden werden keurig op tijd in een stevige kartonnen doos bezorgd.

Betalen met iDeal, geen abonnement
Bestellingen dien je direct te voldoen via iDeal. In tegenstelling tot veel andere maaltijdboxen of food services werkt Vegan Masters (nog) niet met een abonnementsmodel. Je gaat dus geen lidmaatschap aan. Je bestelt alleen maaltijden wanneer jij dat wil. Je kunt dus vooruit bestellen. Het is dus heel goed mogelijk om voor meerdere weken alvast jouw plantaardige maaltijden in te plannen. Maar heel gebruiksvriendelijk werkt dit nog niet.

Ervaringen met de plantaardige maaltijden van Vegan Masters

De Bestsellers Box van Vegan Masters wordt geleverd in een stevige kartonnen box. Wat direct opvalt is dat het mooie en kleurrijke producten zijn met een bijzonder verhaal.

Opvallende en inspirerende verpakkingen
Op de verpakking vind je niet alleen de houdbaarheidsdatum, voedingswaarden en bereidingsinstructies maar ook een verhaaltje van de “masters” (oftewel de kok) die het product ontwikkeld heeft. Dit geeft het direct een persoonlijk karakter. Verder vind je op de verpakking hoeveel Co-2, water en dierenlevens je bespaart met de betreffende maaltijd. Op die manier draagt Vegan Masters ook bij aan een stukje bewustwording en maakt het de voordelen van plantaardig eten heel visueel.

Gemakkelijk opwarmen
De kant-en-klaar maaltijden kan je eenvoudig opwarmen in de magnetron of oven. De sandwiches en wraps kan je natuurlijk direct eten. Wij kozen ervoor om de kant-en-klaar maaltijden en de pizza in de oven op te warmen. Dit duurt wel iets langer, maar geeft over het algemeen een betere smaak. Het is natuurlijk ideaal dat je lekker, gezond en verantwoord kunt eten zonder dat je het veel tijd kost.

Verrassend smaakvol
Als liefhebber van vlees en vis waren de plantaardige maaltijden van Vegan Masters een aangename verrassing. De chefs maken gebruik van bijzondere ingrediënten en elke maaltijd heeft z’n eigen twist of bite. Bij kant-en-klaar maaltijden kom je dikwijls saaie en smaakloze maaltijden tegen. Maar dit is bij Vegan Masters absoluut niet het geval. Alles is vers, alsof het net voor je is klaargemaakt. Uiteindelijk geeft het ook een goed gevoel. Elk product vertelt namelijk hoeveel CO-2, water en dierenlevens je ermee bespaart.

  1. Sandwich Healthy Bastard: een heerlijke sandwich met spicy tofu, avocato, tomaat, spinazie en tijmmayonaise
  2. Rainbow Wrap: een kleurrijke avocado-wrap met bietenhumus, wortel, avocado, rode kool, spinazie, rode ui en pinda’s
  3. Pizza Forever Green: deze pizza verraste nog wel het meest. Een heerlijke combi met gegrilde groenten op een smaakvolle basilicumbodem, met pesto, vegan mozzarisella, courgette en cherrytomaatjes
  4. Curry Green Dream: een romige en smaakvolle curry met o.a. spinazie, linzen, limoenblad. Opgewarmd in de oven.
  5. Curry Pink Heart: Een mooie roze en zoete curry met o.a. garam masala en kikkererwten (13 gram eiwitten)

Eindoordeel: Vegan Masters de moeite waard?

Ben jij veganistisch, maar heb je niet altijd tijd en zin om zelf recepten te bedenken, boodschappen te doen en lang in de keuken te staan? Vegan Masters is met afstand de gemakkelijkste manier om plantaardig te eten. Het zijn gezonde, verrassende, verse en bovenal lekkere maaltijden die je heel eenvoudig kunt opwarmen of direct kunt nuttigen. Vegan Masters heeft een duidelijke passie voor dierenwelzijn, gezondheid en duurzaamheid. Deze kernwaarden vind je op een heel mooie manier terug in de producten. De maaltijden en snacks zijn stuk voor stuk een feestje met een mooie boodschap.

Juist óók als Vegan nieuw voor je is
Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met plantaardig eten is Vegan Masters een aanrader. Het zijn laagdrempelige maaltijden met een bijzonder smaak. Je zult het vlees, vis, ei, kaas of andere dierlijke producten eigenlijk niet eens missen. Ons advies is om te beginnen met de Introductie- of Bestsellers Box. Zo kom je direct in aanraking met de best beoordeelde producten.