Asda biedt “lelijke” maaltijdbox voor slechts 3,50 pond

Opmerkelijk nieuws uit Groot-Brittannië! De retailer Asda gaat zeer goedkope fruit-maaltijdboxen aanbieden. Voor slechts 3,50 pond ontvangen Britse families een box bomvol groenten en fruit. Van deze box kunnen 4 personen een hele week eten. Het enige nadeel van deze wel heel bijzondere maaltijdbox is dat de groenten en het fruit er ontzettend lelijk uitziet: de afdankertjes die niet mooi genoeg zijn voor de supermarkt of groenteboer. Maar wie geeft het wat hoe groente en fruit er uit ziet? Zolang het maar vers én lekker is. En daar voldoet de Asda Maaltijdbox dan wel weer aan!

Met deze speciale groente- en fruitbox wil Asda een signaal afgeven. Enerzijds wil de Britse food-retailer de voedselverspilling verlagen, en anderzijds wil Asda de prijzen voor groente en fruit laag houden. Met deze betaalbare maar kwalitatieve maaltijdbox zet het bedrijf in ieder geval een mooie eerste stap om deze problemen op te lossen. In de boxen treffen consumenten niet alleen aardappelen en prei aan, maar ook wortelen, komkommers, kool, prei en pastinaak. Er zal aanvankelijk een beperkte voorraad maaltijdboxen verkocht worden. De box zal in ongeveer 128 winkels in Groot-Brittannië in de schappen liggen.

Vind jij het ook een mooi streven van Asda om op deze manier voedselverspilling tegen te gaan, en de prijzen van groente en fruit op een gezond niveau te houden? Zou jij interesse hebben in een Nederlandse aanbieder die een soortgelijke maaltijdbox aanbiedt? En vindt jij dan groente en fruit er “mooi” uit moet zien, of zou je het geen probleem vinden als Mathijs Maaltijdbox een kromme tomaat meelevert of wanneer HelloFresh een ronde komkommer in jouw maaltijdbox stopt? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *