Een verspakket of een maaltijdbox?

Op Maaltijdbox.org bloggen we inmiddels alweer een aantal jaren over maaltijdboxen. De laatste tijd zien we ook een sterke toename in de populariteit van zogenaamde verspakketten. Regelmatig krijgen wij hier vragen over. Want wat is nu precies een verspakket, en in welke mate verschilt het met een maaltijdbox? Hoog tijd om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen! In deze blog vergelijken we het verse maaltijdpakket met de maaltijdbox!

Wat is het verschil?

De termen maaltijdbox, foodbox, verspakket, maaltijdpakket of soeppakket hoor je de laatste tijd vaak door elkaar heen. Hieronder vind je een duidelijke omschrijving van wat een maaltijdbox en wat een verspakket is.

De maaltijdbox

Een maaltijdbox is een box met daarin alle benodigde ingrediënten voor 3 of meer maaltijden. De ingrediënten worden netjes per maaltijd verpakt. Bij de box ontvang je een duidelijke receptenkaart. De maaltijdbox werkt meestal op basis van een flexibel abonnement. Je bepaalt zelf wanneer je wel of geen box ontvangt. De maaltijdbox bestel je online, en wordt vrijwel altijd gratis bij je thuisbezorgd.

Het verspakket

Het verspakket is een pakket met daarin verse ingrediënten voor één maaltijd voor 1, 2, 4 of 6 personen. Het verspakket bevat doorgaans alleen de verse onderdelen van het gerecht (de groenten) en eventueel kruiden. Ingrediënten als vlees, melk of kaas moet je doorgaans zelf bestellen. De meeste mensen kopen het verspakket in de winkel, maar je kunt het ook laten thuisbezorgen.

De voordelen van een maaltijdbox

Waarom zou ik kiezen voor een maaltijdbox? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een foodbox zoals bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon die aanbiedt. Daarna kijken we verder naar de voordelen van het verspakket ten opzichte van de maaltijdbox.

  • Met een maaltijdbox heb je meer keuze qua recepten. Bij Marley Spoon kies je wekelijks uit 20 recepten
  • Een maaltijdbox beweegt mee met jouw wensen en eetbehoeftes. Eet je koolhydraatarm of glutenvrij? Dan kan je de box hierop aanpassen
  • Een maaltijdbox is completer, vrijwel alle ingrediënten worden meegeleverd. Alleen peper, zout, boter, melk of olijfolie moet je zelf toevoegen
  • De receptenkaarten bij een maaltijdbox zijn een stuk duidelijker en gemakkelijker te gebruiken
  • Bij een maaltijdbox ontvang je regelmatig leuke gratis extraatjes of producten. Soms spaar je mee voor leuke cadeau’s

De voordelen van een verspakket

Het verspakket voorziet in een heel andere behoefte. Het maaltijdpakket wordt met name in de supermarkt gekocht. Het is dan ook erg populair onder consumenten die last minute nog een recept moeten bedenken, en voorkeur hebben voor een snel en gezond gerecht. Het is een populair alternatief voor de kant-en-klaar maaltijd.

  • Verspakketten zijn relatief heel goedkoop. Voor €4,50 heb je al een pakket voor 4 personen
  • Meer vrijheid: vlees of vis wordt niet meegeleverd. Je kunt eenvoudig variëren en afwijken van het voorgestelde recept
  • De producten in het verspakket zijn allemaal erg vers
  • Je hebt niet te maken met een abonnement, maar kunt het pakket eenvoudig eenmalig afschaffen
  • Het zijn relatief eenvoudig recepten die supersnel op tafel staan

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *