Marley Spoon lanceert maaltijdbox zonder doos

Een maaltijdbox, maar dan zonder doos? Het klinkt misschien raar, maar Marley Spoon introduceert samen met PostNL de eerste maaltijdbox zonder doos. In plaats van de kartonnen doos die je wellicht gewend bent, worden de papieren zakken in een herbruikbare koelbox van PostNL vervoerd en bezorgd. Door deze duurzame oplossing wil Marley Spoon de mileuschade terugdringen. De verwachting is dat dit op jaarbasis liefst 97 duizend kilo papier bespaart. Dat is ruim 1610 bomen! Deze ontwikkeling houdt tegelijkertijd in dat Marley Spoon stopt met de samenwerking met bezorgpartner Leen Menken. PostNL bezorgt vanaf nu de maaltijdboxen aan huis. PostNL is trouwens niet helemaal onbekend met het bezorgen van maaltijdboxen: Onder andere Mathijs Maaltijdbox en ook Kook jij of ik maken gebruik van deze service.

Hoe werkt deze herbruikbare koelbox van PostNL?

Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent dit voor mij als consument? Krijg ik nu alle ingrediënten los in mijn handen gedrukt als de bezorger bij mij aanbelt? Gelukkig is dat niet het geval. De ingrediënten per gerecht worden gewoon, zoals we gewend waren bij Marley Spoon, netjes verpakt in een karntonnen zak. Deze zakken kan je nog steeds rechtstreeks in je koelkast zetten. De receptenkaarten worden er los bijgeleverd. Je hebt er nauwelijks omkijken naar! De herbruikbare koelbox van PostNL heeft een aantal duurzame koelelementen in zich waardoor je zeker weet dat de versheid van de producten gegarandeerd blijft.

Wat vind jij van deze innovatie van Marley Spoon? Vind je het prima dat de zakken nu gewoon zonder doos bij je thuis worden afgeleverd? Of vind je dit totaal niet praktisch? Bijvoorbeeld omdat je gewend bent dat jouw box bij de buren of achter de garage wordt neergezet? Wij denken in elk geval dat dit een goede stap is om het verpakkingsafval te verminderen. Hopelijk volgen andere maaltijdbox-aanbieders met soortgelijke maatregelen. Wil je Marley Spoon direct proberen zonder doos? Check onze Marley Spoon kortingscode, en profiteer van een zeer aantrekkelijke kortingscode van 20 euro!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *