New York Times stapt in de maaltijdboxen

Opmerkelijk nieuws: De Amerikaanse krant New York Times is een partnership aangegaan met de Amerikaanse maaltijdboxleverancier Chef’d. De krant New York Times heeft een aparte rubriek die de naam “NYT Cooking” draagt. Lezers van deze rubriek kunnen de geëtaleerde recepten direct bestellen vanaf de site of vanuit de NYT applicatie waarna de ingrediënten voor de recepten bij hen thuis worden afgeleverd.

Chef’d kun je min of meer vergelijken met een partij als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox, met het verschil dat Chef’d de recepten niet zelf bedenkt. De recepten uit deze maaltijdbox worden samengesteld door anderen. Zo vind je op de website chefd.com onder andere recepten van Allrecipes.com en Powell. Het unieke aan Chef’d is dat de maaltijdboxen al binnen 24 uur tot 48 uur afgeleverd kunnen worden bij de klant. Net als in Nederland, is de maaltijdbox ook in de Verenigde Staten razend populair. Naast Chef’d zijn onder andere HelloFresh, Blue Apron en Plated grote spelers die daar de dienst uitmaken.

Wat houdt de samenwerking precies in?
De samenwerking tussen New York Times en Chef’d werkt heel eenvoudig. Chef’d ontvangt alle recepten en artikelen van de krant. Deze mogen zijn gebruiken voor hun eigen klanten. Ook krijgt Chef’d goedkope (of zelfs gratis) reclameruimte aangeboden in de New York Times. NYT ontvangt op haar beurt een percentage van de omzet van de verkochte maaltijden. Voor traditionele kranten als de Times is het steeds moeilijker om geld te verdienen met het oude business model. Krantenabonnees lopen terug, waardoor ze op zoek moeten naar alternatieve inkomstenbronnen.

Wij zijn benieuwd of een krant als Telegraaf of het Algemeen Dagblad een soortgelijke samenwerking ziet zitten met een partij als HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox of Marley Spoon. Ook deze kranten hebben een kook-rubriek in de fysieke krant en online. De match met een maaltijdbox-leverancier zou daarom wel eens heel relevant kunnen zijn.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *