Wat is het verschil tussen de Variatiebox en de Familiebox?

We zien de vraag nog wel eens voorbij komen. Mensen hebben de keuze gemaakt voor de Familiebox, maar twijfelen vervolgens of ze voor de Variatiebox of voor de Familiebox moeten gaan. In dit artikel leggen we kort de verschillen tussen beide maaltijdboxen uit. De boxen lijken op het eerste gezicht namelijk best veel op elkaar, en ook qua prijs zit er niet veel verschil in. Wat veel mensen ook vreemd vinden is dat de Familiebox middel duurder is dan de Variatiebox middel, terwijl de “grote” varianten van beide boxen evenduur zijn. Hoe zit dat nou precies?

Mathijs Maaltijdbox geeft het zelf eigenlijk al heel duidelijk aan op de website. Volwassenen die het leuk vinden om geïnspireerd te raken door nieuwe lekkere gerechten doen er goed aan om voor de Variatiebox te gaan. Deze box bevat gerechten die net wat specialer, vernieuwender en meer inspirerend zijn dan in de Familiebox. Mathijs Maaltijdbox geeft daarnaast aan dat de recepten in de Variatiebox “hoger” op smaak gebracht worden. Dat wordt onder andere gedaan met speciale kruiden en specerijen. Deze zijn doorgaans iets minder toegankelijk voor kinderen.

De Familiebox daarentegen focust zich meer op gezinnen. De maaltijden die je met de Familiebox op tafel zet zijn een feest voor het hele gezin, dus ook voor de kinderen. Ze zijn zoals Mathijs het zelf zegt “Wat minder  hoog op smaak gebracht, en er wordt minder gebruik gemaakt van specerijen en kruiden”. Een ander groot verschil tussen de Variatiebox en Familiebox is dat bij de laatste box de “tijdrovende” groenten al zijn voorgesneden. Dat bespaart je al snel een hoop werk in de keuken.

Zit er verschil in kwaliteit tussen de Variatiebox en Familiebox?

Nee, er zit geen verschil in kwaliteit tussen deze beide boxen. Het enige verschil is dat de Variatiebox meer geschikt is voor volwassenen gezien de recepten wat meer “aangekleed” worden met allerlei kruiden en specerijen. De Familiebox is toegankelijk voor het hele gezin. Kinderen zullen de maaltijden uit deze box zonder al te veel moeite gewoon opeten. Je kunt als lid van Mathijs Maaltijdbox natuurlijk elk moment overstappen. Zijn je kinderen wat ouder geworden, of zijn ze wat meer groenten gaan lusten? Dan kun je dankzij het flexibele abonnement elk moment overstappen op de Variatiebox. Blijkt dit toch niet te bevallen? Dan Stap je gewoon weer over op de Familiebox. Zo makkelijk is het.

Waarom zit er geen prijsverschil tussen de “grote” Familiebox en “grote” variatiebox?

Het is je misschien wel opgevallen: Wanneer je een maaltijdbox voor twee personen wil bestellen dan is de Familiebox duurder dan de Variatiebox. Hoe komt dat? Nou eigenlijk heel simpel: De Familiebox voor twee personen is eigenlijk ook genoeg voor 1 -2 extra kinderen. Deze maaltijdbox bevat dus wat meer producten waar je met meer mensen van kunt eten. Kies je voor de “grote” variant, dan is er geen prijsverschil aanwezig tussen beide boxen.  De reden hiervoor is dat er in beide maaltijdboxen voor 4 volwassenen aan ingrediënten in zit. De inhoud (aantal producten) en kwaliteit van de inhoud is gewoon gelijk. Het enige verschil is de recepten. Zoals hierboven aangegeven, de recepten uit de Familiebox bevatten wat minder extra kruiden en specerijen dan de Variatiebox. Met een speciale Familiebox vouchercode bestel je jouw eerste Familiebox al voor 34 euro, en jouw eerste Variatiebox voor slechts 24 euro!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *