Online food bestedingen blijven groeien, sterke groei maaltijdboxen

In de eerst twee kwartalen van 2015 was al een duidelijke groei te zien in de online bestedingen aan food/nearfood-artikelen. En ook in het derde kwartaal blijven de online uitgaven maar groeien. In het afgelopen kwartaal spendeerden Nederlanders voor 174 miljoen euro aan webshops en websites die de mogelijkheid bieden om online boodschappen en eten te bestellen. Dit is een groei van 42% ten opzichte van ditzelfde kwartaal in 2014. Dit blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel Markt Monitor. Dat online food een sterke ontwikkeling doormaakt kan niemand meer ontkennen.

Een aanvullend online onderzoek, uitgevoerd door GfK, toont daarnaast aan dat steeds meer Nederlanders een maaltijdbox overwegen. 27 procent van de respondenten geeft aan te overwegen om het komende jaar een maaltijdbox te gaan bestellen. Interessant is ook om te zien naar welke aanbieder de Nederlandse consument het meeste neigt: Het onderzoek toont aan dat de Allerhande Box van Albert Heijn en de HelloFresh Box het meest “Top-of-mind” zijn bij de Nederlander. Heel opvallend is dat consumenten ook aangeven een maaltijdbox van de Lidl of Jumbo te overwegen. Deze beide supermarkten bieden op dit moment nog geen maaltijdbox aan.

De markt van maaltijdboxen kan het komende jaar dus wel eens gaan ontploffen. Er zal meer en meer vraag komen naar Maaltijdbox kortingscodes, en mogelijkheden om maaltijdboxen te vergelijken. De consument wil immers goed geïnformeerd zijn over de verschillende voordelen en nadelen van de foodboxen. Daarnaast zijn consumenten prijsbewust en zullen de Maaltijdbox aanbieders alles uit de kast moeten halen om de klant voor zich te winnen. Welke tip heb jij voor de consument die zich nu oriënteert op de aanschaf van een maaltijdbox (abonnement)?

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *