Lidl stapt in Maaltijdboxen

Een interessante ontwikkeling in de snelgroeiende maaltijdbox markt: Lidl heeft Kochzauber, een Duitse aanbieder van maaltijdboxen, gekocht. Hiermee lijkt Lidl een nieuwe stap te maken in de markt van online boodschappen. Lidl biedt nóg geen maaltijdbox aan. De kans is dus groot dat zij het voorbeeld van Albert Heijn gaan volgen. Albert Heijn biedt al een paar maanden de AH Allerhande Box aan.

Lidl wil het wiel dus niet zelf opnieuw uitvinden. Door Kochzauber over te nemen, kan Lidl op vrij korte termijn de maaltijdbox uitrollen in Duitsland en wellicht ook in Nederland. Kochzauber was tot op heden eigendom van Mytoys. Bij dit Duitse bedrijf kunnen consumenten een box voor 39 euro bestellen. Deze box is vergelijkbaar met aanbieders in Nederland zoals Mathijs Maaltijdbox en de HelloFresh box. Het is onduidelijk wel bedrag Lidl heeft neergelegd voor Kochzauber.

Het is overigens een vrij opmerkelijke overname gezien het feit dat Mytoys onlangs aankondigde te willen stoppen met Kochzauber. Dit omdat het businessmodel van het bedrijf niet in lijn is met de verwachtingen. Vooralsnog laat Kochzauber duidelijk weten dat zij zich volledig op hun huidige activiteiten blijven focussen, en waar mogelijk zullen uitbouwen. Lidl zal dus voorlopig geen eigen producten gaan verkopen en die in de maaltijdboxen stoppen.

Het is geen geheim dat Lidl zich al een tijdje op de online boodschappenmarkt oriënteert. Onlangs ontstond al het gerucht dat de Duitse discounter in 2016 ook in Nederland boodschappen wil thuisbezorgen. De webwinkel is er al, hier kunnen Nederlandse consumenten onder andere online wijn bestellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.