Beursgang van HelloFresh nog even uitgesteld

HelloFresh stelt zijn beursgang nog even uit. Eind oktober maakte het Duitse bedrijf, dat wordt geschat op een waarde van ongeveer 2,6 miljard euro, bekend dat zij bezig zijn met de voorbereidingen voor een heuse beursgang. De grootaandeelhouder Rocket Internet vindt de markt nog te onrustig voor een beursgang. Pas volgend jaar wordt opnieuw geanalyseerd of en wanneer HelloFresh de beurs op kan gaan.

De belangrijkste reden waarom Rocket Internet afziet van de beursgang is de combinatie van een hoge aandeelprijs en een markt die erg onrustig is. Met onrustig wordt bedoeld dat er ontzettend veel (kleine) spelers zijn op de maaltijdbox markt. Het is dus nog niet helemaal duidelijk welke aanbieders van de boodschappenpakketten marktleider gaan worden.

Dat HelloFresh hard aan weg timmert is geen geheim meer. ook in Nederland heeft het Duitse bedrijf grootse plannen. Het is inmiddels al bekend dat HelloFresh uitkijkt naar een opslagruimte van zo’n 100.000 vierkante meter om de Nederlandse markt nog beter te bedienen.

Het bedrijf is al actief in 7 landen. In Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Australië, Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde staten profiteert men al van het gemak van de HelloFresh Box. De grote geldschieter achter HelloFresh is Rocket Internet dat bijvoorbeeld ook achter grote bedrijven als Zalando en Travelbird zit.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *