Beebox volgt HelloFresh op de voet in Maaltijdboxenmarkt

Waar in de Maaltijdboxenmarkt alle ogen vaak al snel gericht zijn op HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en de Allerhande Box, wordt de biologische Beebox nog wel eens vergeten.
Echter, Beebox blijkt op dit moment de op een na grootste speler op de markt. Dat vertelde de directeur van Beebox, Jack Stroeken, eerder deze week. Hij erkende dat Albert Heijn er in rap tempo aan komt met hun Allerhande Box. De Albert Heijn heeft als voordeel dat zij met Bol.com veel ervaring hebben met het efficient verzenden van pakketten.

Pas 3 jaar geleden ging de Biologische Maaltijdbox Beebox van start. Het idee was destijds om de zogenaamde agricultuur en de smaakcultuur een beetje dichter bij elkaar te brengen. Voornaamste voordeel van de Beebox is dat het voor jonge mensen eenvoudiger wordt om gezond en makkelijk te koken. Wat je nu ziet is dat jongere mensen minder groente en fruit eten. In de Beebox zit ruim voldoende gezonde producten, zodat je zeker weet dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt.

Eerlijke prijs voor de consument en leverancier

De Beebox biedt niet alleen kwalitatieve producten en recepten. Ook de prijs van de Beebox is aantrekkelijker. Deze ligt gegarandeerd 5% lager dan wanneer je dezelfde of vergelijkbare producten in een supermarkt / biologische winkel zou kopen. En dit gaat niet ten koste van de prijs die de boer / leverancier krijgt voor zijn producten. De boer en tuinder krijgen ten minste 40% tot 50% van de prijs die de consument betaalt voor de box. Volgens Stroeken biedt de Beebox dan ook een eerlijke prijs, zowel voor de consument als voor de boer.

Beebox heeft op dit moment ruim 5000 klanten. Hiervan bestelt 2/3 de box online. Offline bestellen kan ook. Hiervoor neem je contact op met een van de offline lokale contactpersonen. Jack Stroeken geeft aan dat veel klanten bestellen via hun smartphone. Hij gelooft dan ook zeker in de online verkoop van vers, en schat zelf dat in 2020 zo’n 10% van de bestellingen van verse producten online gaat.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *