Plus supermarkt voelt niets voor Maaltijdbox

Waar Albert Heijn al een tijdje een eigen maaltijdbox heeft (De AH Allerhande Box), en ook de Jumbo van plan is met een eigen box te komen, voelt Plus supermarkt weinig voor een maaltijdbox. Jan Brouwer, de topman van Plus, vindt dat er veel nadelen zitten aan de maaltijdbox. Volgens Brouwer sluit het idee van een maaltijdbox niet helemaal aan bij de keuzes van de consument. Aan een maaltijdbox zit regelmatig een (duur) abonnement vast, bovendien kun je als consument niet kiezen wat er in de box zit. Daarnaast zijn de levertijden lang en ben je duurder uit dan in de winkel. Dat zijn de argumenten die Brouwer noemt waar Plus er niet in mee gaat.

Dit betekent niet dat Plus zich niet op de online boodschappen markt wil begeven. Plus heeft volgens Brouwer grote plannen om boodschappen nóg sneller thuis te bezorgen dan de partijen die momenteel actief zijn op de markt. Binnen deze strategie kan de overname van Emté wel eens een belangrijke rol spelen. Brouwer houdt zijn kaken echter op elkaar. Wat denk jij? Is de maaltijdbox slechts een “transitie” product voor de overgang van offline naar online boodschappen doen? De toekomst zal het uitwijzen! Intussen worden de boxen wel steeds populairder in Nederland. In 2014 werden er zo’n dertigduizend maaltijdboxen per week verstuurd. Dit was goed voor een omzet van ongeveer €60 miljoen. De verwachting is dat deze omzet in 2015 een stuk hoger gaat liggen. Toch is de totale omzet van maaltijdboxen nog erg klein wanneer je deze vergelijkt met de totale supermarktbranche (die goed is voor 35 miljard euro per jaar).

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *