De Krat beloond voor duurzame handelswijze

De Krat heeft onlangs een internationaal duurzaamheidskeurmerk ontvangen. Daarmee wordt de eerste maaltijdbox in Nederland beloond voor haar duurzame handelswijze. Sinds 1 december is he bedrijf officieel B-Corp gecertificeerd. Hiermee treedt de Krat toe tot een selecte groep van internationale bedrijven die samen streven naar een betere wereld.

Deze bijzondere onderscheiding heeft De Krat niet zomaar ontvangen. Al sinds 2010 bezorgt deze maaltijdbox aanbieder al houten kratten bomvol duurzame producten. Alle ingrediënten hebben een lokale oorsprong. Daarnaast houdt De Krat altijd rekening met het seizoen door de lekkerste en meest gezonde seizoensproducten in de Kratten te stoppen. Ongeveer 60 procent van de producten en ingredienten die je in de Krat terugvindt zijn biologisch van aard. De overige 40 procent voldoet aan overige duurzaamheidskenmerken, of aan strenge eisen die de Krat zichzelf opgelegd heeft.

Wat houdt het B-Corp certificaat in?

B-Corp is een afkorting voor Benefit Corporation. Dit is een beweging uit Amerika die al sinds 2006 duurzame bedrijven certificeert. Als bedrijf kom je in aanmerking voor het certificaat wanneer je naast het nastreven van winst ook duidelijk duurzame en sociale doelstellingen najaagt. Een B-corp certificaat ontvang je niet zomaar. Elk bedrijf wordt grondig geanalyseerd om te kijken of ze überhaupt in aanmerking komen. De club van B-corp bestaat nu ongeveer uit 1000 verschillende bedrijven uit zo’n 30 landen. Bekende collega’s van de Krat zijn onder andere Etsy en Ben&Jerry’s.

De Krat is natuurlijk ontzettend blij met deze certificering. Eefje Brugman is oprichter van de Krat en vertelt er enthousiast over. Ze is vooral heel bij met het keurmerk, omdat het aangeeft dat de Krat echt een duurzaam bedrijf is. Zij vindt het jammer dat veel bedrijven ook pronken met het woord “duurzaam”, maar waar je in de praktijk niets van terugziet. Daarnaast ziet Brugman het ook als een belangrijk USP. Dankzij dit unieke keurmerk wordt het voor de Krat makkelijker zich te onderscheiden van concurrenten.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *