Mathijs Maaltijdbox, vegetarisch of niet?

We krijgen de vraag steeds vaker voorgeschoteld. Is Mathijs Maaltijdbox geschikt voor vegetariërs, of niet? Helaas is er nog geen speciale vegetarische Mathijs Maaltijdbox. Op dit moment kun je enkel kiezen uit de Familiebox en Variatiebox. Er bestaat dus nog niet iets als de Mathijs Vegabox. De Familiebox en Variatiebox bevatten zo nu en dan wel een vegetarisch gerecht, maar dat blijft bij af en toe. Het grootste gedeelte van de boxen bevat altijd vlees, vis en gevogelte. Af en toe zit er een vegetarisch gerecht in. Dit gerecht eet je dan in combinatie met extra voedingsmiddelen vol eiwit zoals zuivel (eieren, kaas), kikkererwten en linzen.

Dus vind je het prettig om af en toe een vegetarisch gerecht te eten? Dan is de Familiebox een prima keuze. Deze box bevat regelmatig lekkere vegetarische gerechten. De reviews en ervaringen over deze vegetarische maaltijden zijn uiterst positief. Maar op de vraag of Mathijs Maaltijdbox vegetarisch is of niet, is het antwoord voorlopig nee. Er is simpelweg geen pure vegetarische box. Dus als echte vegetariër zul je geen genoegen nemen met de Mathijs Maaltijdbox.

Welke alternatieven zijn er voor een vegetarische maaltijdbox ?

Mathijs Maaltijdbox heeft dus geen vegetarische variant. Maar welke andere aanbieders zijn er die wél een maaltijdbox aanbieden die geschikt is voor vegetariërs? Nou, best een aantal. Een van de meest bekende spelers, HelloFresh, biedt de Veggiebox. De wat kleinere Streekbox, bekend van zijn locale producten, biedt ook een dergelijke Veggie Box aan. Naast deze twee populaire vegetarische boxen heb je de vega box van Marley Spoon, ZoYummy, en de Krat. Dus er is ook voor de consument die liever geen vlees en vis eet voldoende keuze om een maaltijdbox te laten bezorgen. Ben jij zelf vegetarisch en heb je de Mathijs Maaltijdbox geprobeerd? Of heb je bepaalde positieve of negatieve ervaringen met andere vega boxen? Laat jouw mening horen en help ook andere consumenten bij het kiezen van een geschikte box.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *