Maaltijdbox België: Welke kookpakket aanbieders zijn er?

Wij ontvangen de laatste tijd steeds meer mensen uit België op deze website. Een veelvoorkomende vraag is: Zijn er ook maaltijdboxen beschikbaar in België? In Nederland zijn er inmiddels een groot aantal aanbieders als HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, Allerhande Box, Streekbox en Beebox. De Nederlandse consument heeft ontzettend veel keus, er is voor elk wat wils. Het aanbod van maaltijdboxen is minder in België. Maar er zijn wel degelijk een aantal zeer behoorlijke aanbieders van boodschappenpakketten te vinden bij onze zuiderburen. In deze post een korte overzicht van aanbieders van de Maaltijdbox in België.

HelloFresh in België

HelloFresh is natuurlijk een aanbieder die we goed kennen in Nederland. Maar HelloFresh Maaltijdbox is ook beschikbaar in België. Vanuit Nederland worden de boxen naar Vlaanderen en Brussel gestuurd. De producten die je in de Belgische HelloFresh boxen vindt, zijn dan ook voornamelijk van Hollandse afkomst. Het feit dat de producten niet uit België komen, is een reden voor veel Belgen om niet voor deze aanbieder te kiezen. Zij prefereren een aanbieder uit eigen land. Echter, er zijn in België ook ontzettend veel aanbieders die erg enthousiast zijn over het gemak en de prijs van het HelloFresh kookpakket.

Smartmat maaltijdbox in België

smartmat maaltijdboxDe tweede bekende aanbieder van maaltijdboxen in België is Smartmat. Smartmat  is een bedrijf uit Zweden dat sinds 2007 al foodboxen aanbiedt. In 2011 werd de Smartmat Maaltijdbox in België geïntroduceerd. Smartmat richt zich tegenwoordig zowel op de Vlaams- als Franssprekende Belgen. De inhoud van de Smartmat maaltijdbox wijkt niet veel af van die van HelloFresh. De inhoud van de boxen is een mooie combinatie van “normale” producten en bioproducten. De box is niet voor de volle 100% biologisch omdat de Smartmat box dan simpelweg te duur wordt. De Smartmat Maaltijdbox krijgt in België wel wat kritiek omdat de recepten best lastig zijn te koken. Bovendien duurt het koken van een Smartmat maaltijd vaak langer dan bij de concurrent HelloFresh. Het gemak van de boodschappen aan huis is er dus zeker, maar het gemak van snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel zetten ontbreekt nog. Zelfs bij de speciale “Quick & Easy” formule valt het niet mee om snel een degelijke maaltijd op tafel te hebben. Een andere negatieve ervaring van het Smartmat kookpakket uit België is dat het bedrijf er “zomaar” vanuit gaat dat je allerlei producten al in huis hebt. Niet iedereen heeft oelek, basilicum of sambal al in zijn keukenkastje staan.

Doozo kookpakket in België

doozo kookpakketEen nieuwkomer op de Belgische maaltijdboxen-markt is Doozo. De maaltijdbox van Doozo is een idee van de bekende koks Fol en van Durme. Doozo onderscheidt zich duidelijk van andere maaltijdboxen. Je kunt bij Doozo namelijk een speciaal lactose- en/of glutenvrije box bestellen. Dit is een uitkomst voor bijvoorbeeld mensen met diabetes. Een dergelijke maaltijdbox bestaat op dit moment nog niet in Nederland. Je kunt je Doozo box uitbreiden met speciale gezonde sauzen, wijn en fruitboxen.

Bij Doozo, de aanbieder van Maaltijdboxen in België, ligt de focus duidelijk op groenten. In de box zit relatief veel meer groente dan in concurrerende boxen. Doozo snapt ook als geen ander dat het uiteindelijk de kinderen zijn die de doorslag geven aan tafel. Als de kinderen het niet lusten, zullen de ouders al snel afscheid nemen van de box. Maar dat betekent niet dat er geen aparte groente in de maaltijdbox zitten. Doozo verstopt deze slim in bijvoorbeeld een puree of kerrie. Op die manier eet ook het kind gezond, veelzijdig, zonder dat hij doorheeft welke bijzondere en nieuwe groenten hij of zij precies naar binnen werkt.

Foodbag kookpakket speciaal voor Belgen

foodbag maaltijdbox belgieDe laatste Maaltijdbox uit België die we hier behandelen is Foodbag. Deze aanbieder komt uit Gent en is nu ruim een jaar actief op de Belgische markt. Waar Foodbag zich eerst focuste op Gent en omgeving, kan nu heel Vlaanderen genieten van dit heerlijke kookpakket. Qua keuze ben je bij Foodbag wel wat bepekrt. Je kunt slechts kiezen voor één menu. Binnen dit menu kun je aangeven of je wilt koken voor twee personen of vier personen. De Foodbag Maaltijdbox uit België is vooral nuchter. Zij zien dat concurrerende boxen vooral bezig zijn met speciale, nieuwe en bijzondere recepten. Bij Foodbag daarentegen krijg je de “gewone” Vlaamse gerechten. “Het hoeft niet elke dag iets speciaals te zijn” klinkt het motto van het bedrijf.

 

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *