HelloFresh opent reusachtig distributiecentrum in Amerika

Dat HelloFresh barst van de ambitie was geen geheim meer. De maaltijdbox leverancier betreedt de ene na de andere markt, en is tegenwoordig overal zichtbaar. Het doel is dan ook duidelijk. HelloFresh wil dat over een jaar 1% van de Nederlanders een maaltijdbox bij hen afneemt. Deze week werd bekend dat HelloFresh een enorm distributiecentrum in Newark (Verenigde Staten) gaat betreden. Het nieuwe distributiecentrum moet werk opleveren voor zo’n 320 nieuwe medewerkers. Volgens Seth Goldman, de CEO van HelloFresh in de Verenigde Staten, is dit een logische stap. Efficiency en logistiek zijn twee zeer belangrijke pijlers in hun branche. Alleen met een strakke logistieke planning kunnen dagelijks duizenden gezinnen voorzien worden van verse, hoge kwaliteit maaltijdboxen. Naast het nieuwe centrum waar de distributie plaatsvindt was er nog ander nieuws uit Amerika. HelloFresh ontvangt ruim 25 miljoen dollar om haar activiteiten in de Verenigde Staten verder uit te breiden. Het is dus duidelijk dat er nog voldoende vertrouwen is onder investeerders in het concept van de maaltijdbox.

Distributie van HelloFresh in Nederand

In Nederland werkt HelloFresh nog voor een deel samen met Leen Menken in Zoetermeer. Dit bedrijf helpt HelloFresh onder andere met het inpakken van de dozen. Eind 2015 opende Versbezorgdienst HelloFresh ook een nieuw distributiecentrum in Etten-leur om ook de groeiende Belgische markt te bedienen.  Het is vrij onduidelijk wat de totale afzet van HelloFresh in Nederland is. Gedacht wordt dat er enkele duizenden boxen per week verstuurd worden naar consumenten door het hele land, maar dit is nooit concreet bevestigd.  De HelloFresh bus is in elk geval een opvallende verschijning in het verkeer. Hiermee straalt HelloFresh meer uit dan Mathijs Maaltijdbox dat zijn bezorgers vooral in eigen auto’s laat rondbezorgen. HelloFresh biedt een grote verscheidenheid aan maaltijdboxen aan. Een efficiënte distributie is cruciaal om de juiste box bij de juiste consument te bezorgen. HelloFresh opereert vrij “agressief” op de Nederlandse markt. Met onder andere speciale HelloFresh kortingscode worden nieuwe klanten aangetrokken. Hiervoor kreeg het bedrijf overigens ook de nodige kritiek.

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *