Winkelbezoek supermarkten neemt niet af ondanks opkomst maaltijdbox

Het is geen geheim meer dat boodschappen steeds vaker online worden besteld en thuis worden bezorgd bij de consument thuis. Onlangs toonde GfK nog aan dat dit jaar 1,6% van alle boodschappen online wordt besteld, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar (0,7%). Verschillende onderzoeksbureaus verwachten dat de komende 5 jaar dit aandeel nog veel harder gaat groeien. Maar ondanks de enorme groei van online boodschappen, zien de fysieke supermarkten dit vooralsnog niet terug in hhet winkelbezoek.

Volgens Jan Christiaan Hellendoorn, woordvoerder van Albert Heijn, blijven de klanten gewoon naar de fysieke Albert Heijn komen. Ondanks de opkomende populariteit van de maaltijdbox, een product dat Albert Heijn nu ook enkele maanden aanbiedt in de vorm van de Allerhande Box. Volgens Hellendoorn gaan mensen nog steeds graag naar de supermarkt. De maaltijdbox is volgens hem geen reden voor mensen om de fysieke supermarkt niet langer te bezoeken.

Hellendoorn geeft aan dat de Allerhande Box tot nu toe een groot succes is. Zowel voor de klant als voor de supermarkt zelf. Hellendoorn vindt de maaltijdbox dan ook een erg logische toevoeging aan hun boodschappenservice. De Albert Heijn kan immers niet achterblijven, en moet ook inspelen op de veranderende behoefte van de consument. De Albert Heijn is overigens op dit moment de enige supermarkt die op grote schaal maaltijdboxen verkoopt. Jumbo gaf eerder al aan met een soortgelijke box op de markt te komen.

HelloFresh is ondertussen hard bezig met het veroveren van een groter marktaandeel. De HelloFresh Box wordt gezien als de pionier op het gebied van maaltijdboxen in Nederland. Zij was immers een van de eerste aanbieders die de maaltijdbox op grote schaal online verkocht. Bovendien is HelloFresh constant bezig met het innoveren van het assortiment. Het is dan ook logisch dat helloFresh wil dat nog meer mensen een maaltijdbox abonnement nemen.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *