Afvallen met een maaltijdbox, kan dat?

Duizenden Nederlanders zijn 2016 weer begonnen met hetzelfde voornemen: gezonder eten en kilo’s afvallen. In de praktijk blijkt het ontzettend lastig om dit vol te houden. In de eerste weken lukt het vaak nog wel om bewust boodschappen te doen en gezonde producten te kopen in de supermarkt. Maar na verloop van tijd merk je vaak dat je alweer in het oude patroon valt. Wist je dat een Maaltijdbox ontzettend kan helpen met afvallen? Wanneer je een maaltijdbox laat bezorgen ben je namelijk min of meer gebonden aan de inhoud van de box. Steeds meer maaltijdboxen bevatten namelijk ontzettend gezonde, gevarieerde, biologische, vetarme producten. Krijg je de box thuisbezorgd, dan moet je dus eigenlijk wel koken met de ingrediënten. Je hebt dus veel minder de verleiding om een ongezonde hamburger te bakken of door tijdsnood toch weer voor die Pizza te gaan. Voor mensen die willen afvallen kan een maaltijdbox abonnement een prima stok achter de deur zijn. Op onze pagina met dieet-maaltijdboxen vind je nog veel meer info, inclusief een top-3.

Welke maaltijdboxen zijn geschikt wanneer ik wil afvallen?

Zoals je op deze website wel lezen kunt, er zijn ontzettend veel aanbieders van Maaltijdboxen in Nederland. De meest bekende aanbieders zijn HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox. Maar ook de Allerhande Box van de Albert Heijn winst snel terrein. Daarnaast zijn boxen als die van Beebox, Streekbox en De Krat ook hard in opkomst. Deze laatst genoemde focussen zich vaak nog meer op biologische en écht gezonde producten en recepten. Beebox biedt bijvoorbeeld de speciale “BOX Leefstijl, bio koolhydraatarm”. Deze box is speciaal voor mensen die een koolhydraatarme leefstijl volgen.

Beebox is op dit moment een van de weinige aanbieders die zo specifieke en box aanbiedt voor mensen die koolhydraatarm willen leven. Maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat vrijwel elke maaltijdbox bijdraagt aan een gezonde levensstijl en al snel kan resulteren in wat minder kilo’s. Het belangrijkste voordeel van een foodbox is namelijk dat je ontzettend gevarieerd eet. Vlees, vis, groenten en zuivel. Met betrekking tot de welbekende “schijf van 5” kom je dus volledig aan je trekken.

Heb jij ervaring met het afvallen met een maaltijdbox? Ben jij bijvoorbeeld flink wat kilo’s kwijtgeraakt sinds je begonnen bent met een foodbox? Wij horen graag jouw ervaringen! Zo kunnen ook andere bezoekers van deze blog leren van jouw ervaring.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.