Carrefour lanceert maaltijdbox: Simply You Box

Carrefour, de Belgische supermarkt, start met een eigen maaltijdbox. De box zal de naam “Simply You Box” dragen. De box al vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn in een tiental winkels. Mocht de foodbox goed worden ontvangen, dan zullen er snel meer winkels volgen. Met deze stap gaat Carrefour de concurrentie aan op de Belgische foodmarkt met onder neem HelloFresh en SmartMat. Het grappige is dat er een duidelijke overeenkomst met het Nederlandse Albert Heijn is te bespeuren. Net als Albert Heijn heeft Carrefour de maaltijdbox vernoemd naar haar eigen magazine (Simply you). De Simply You maaltijdbox is verkrijgbaar in een 5-tal Hypermarkten en in 5 market supermarkten.

Bestel Simply You box

Net als bij bijvoorbeeld HelloFresh, Marley Spoon en de Allerhande Box hebben klanten van Carrefour wekelijks de keuze uit 9 verschillende recepten. De bedoeling is dat er steeds 3 recepten gekozen worden. De Belgische supermarkt probeert enkel recepten met een “Belgische oorsprong” mee te nemen. De Simply You Maaltijdbox draait vooral om snelheid, gemak, vers en gezond. Ieder recept moet binnen 30 minuten op tafel kunnen staan. Leuk detail is dat klanten de recepten niet alleen in het bijgeleverde boekje kunnen bekijken, maar ook online en video kunnen bekijken.

Zelf online bestellen

De Simply you Maaltijdbox van Carrefour kan besteld worden via de website simplyyou.carrefour.eu. Hier kies je de gerechten die je aanspreken. Het is ook mogelijk om direct een bijpassende wijn te kiezen. De maaltijdbox kan nog niet worden thuisbezorgd. Klanten kunnen de box afhalen bij 1 van de 10 deelnemende winkels. Wie de box voor woensdag middernacht bestelt, kan deze de maandag erop afhalen. Het betreft overigens geen abonnementsvorm. Net als bij de Allerhande Box kunnen klanten de Simply You Maaltijdbox gewoon bestellen wanneer zij er zin in hebben. Wel is er een soort planner die het mogelijk maakt om in 1 keer meerdere boxen in te plannen.

De maaltijdbox van Carrefour heeft een prijskaartje van 40 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen. De variant van 3 maaltijden voor 4 personen kost 60 euro. Hiermee ligt de prijs van deze foodbox dicht bij concurrerende boxen als die van HelloFresh. Dankzij een Carrefour Simply You Box kortingscode is het mogelijk om de box nu tijdelijk voor slechts 30 euro (2 personen) of 45 euro (4 personen) te bestellen.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *