Fysieke winkel met het concept van de maaltijdbox

Een van de grote voordelen van de maaltijdbox is dat je precies de juiste hoeveelheden ontvangt van de ingrediënten. Je zit dus niet met een halve zak aardappelen, of een halve krop sla die over blijft en je weg moet gooien. Dit grote voordeel hebben ook de klanten van Kochhaus, een supermarkt die zich richt op het verkopen van de juiste producten voor de lekkerste recepten.

Het concept van Kochhaus lijkt op het concept van de maaltijdbox. Klanten lopen de winkel in, kiezen uit een van de 18 uitgestalde recepten, en kiezen de recepten die ze lekker vinden en die week willen gaan koken. Vervolgens kopen ze precies die ingrediënten en producten die noodzakelijk zijn voor de gekozen recepten. Als consument kun je dus heel gemakkelijk boodschappen doen. De winkel inspireert met lekkere, gezonde en nieuwe recepten. Bovendien kost het op deze manier veel minder tijd om je boodschappen te doen.

Is Kochhaus een serieuze concurrent voor maaltijdbox leveranciers?

Het concept van Kochhaus lijkt dus op bijvoorbeeld de HelloFresh box. Consumenten worden geïnspireerd met nieuwe recepten, mensen hoeven niet na te denken over “wat gaan we vanavond eten?”, en mensen hoeven niet meer eindeloos door de supermarkt te zoeken naar dat ene potje tijm. De Kochhaus maaltijden zijn altijd binnen 45 minuten te bereiden. Elke 6 weken worden de gerechten weer veranderd. Op die manier kunnen de klanten blijven variëren. Toch moet je als klant van Kochhaus wel een van de fysieke winkels bezoeken. Er wordt namelijk niet thuisbezorgd. Voor mensen die wat verder buiten de stad wonen kan dit een serieus probleem vormen.

Kochhaus is een Duitse keten, en dit moment alleen in Duitsland actief. 5 jaar geleden werd het eerste filiaal in Berlijn geopend. Kort daarna volgden winkels in andere grote Duitse steden als Hamburg, Frankfurt en München. De winkels zien er werkelijk prachtig uit. Door het design van de winkel, staan de gerechten daadwerkelijk centraal. Je kunt de gerechten trouwens ook ter plekke nuttigen in het gezellige café.

Of Kochhaus plannen heeft om naar Nederland te komen is onduidelijk. Gezien de populariteit van maaltijdboxen, is het zeker niet ondenkbaar dat Kochhaus of een soortgelijke speler ook in Nederland een dergelijk concept gaat lanceren. Gebruik jij al een maaltijdbox? Wat vind je van dit concept? Zou je jouw abonnement opzeggen, en de winkels bezoeken? Of vind je het toch wel erg handig dat de maaltijdbox gewoon bij jou wordt thuisbezorgd? Laat gerust jouw mening horen!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *