Beyond Meat hamburgers in de HelloFresh Box

Maaltijdbox-aanbieder HelloFresh is een samenwerking aangegaan met Beyond Meat. De populaire vegetarische hamburgers van het Amerikaanse bedrijf zijn vanaf september in de HelloFresh boxen te vinden. Voorlopig gaat het alleen om een samenwerking in de Verenigde Staten. Of de vega-burgers straks ook in Nederland en België te vinden zijn is onduidelijk. Vorige maand werden de plantaardige burgers overigens al geïntroduceerd in HelloFresh Canada.

  • Vleesvervangers zijn razend populair in Amerika
  • Deze trend is ook overgewaaid naar Nederland en België
  • ABN Amro voorspelt dat de vraag naar vleesvervangers dit jaar en volgend jaar groeit met 10%
  • Om het aanbod nog beter aan te laten sluiten op de toenemende vraag naar vleesvervangers is HelloFresh een samenwerking aangegaan met Beyond Meat
  • In Nederland en België stopt HelloFresh overigens ook al regelmatig vleesvervangers in de box
  • De Vegetarische Slager is een aanbieder die je kunt vergelijken met Beyond Meat

Vleesvervangers zijn populair

In Nederland eten we steeds minder vlees, en weten we de vleesvervangers steeds beter te vinden. De afgelopen jaren was de groei van de productgroep vleesvervangers steeds zo’n 4%. Dit jaar is dat al 10%, en volgens jaar wordt dit ook geschat op 10%. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. De oorzaak van de stijgende populariteit is een groter aanbod (zo werd de Vegetarische Slager overgenomen door Unilever) en de toenemende druk om minder vlees te eten in het kader van de klimaatverandering. Om die reden is bijvoorbeeld het vegetarische kerstdiner 2019 ook weer populair.

Vergis je niet: we eten nog steeds veel vlees
Hoewel vleesvervangers van bedrijven als Beyond Meat en de Vegetarische Slager steeds populairder worden eten we met z’n allen nog steeds veel vlees. Volgens ABN Amro spendeerden we vorig jaar gemiddeld €13,00 per huishouden aan vleesvervangers terwijl we bijna €225 aan bewerkt vlees uitgaven. Wel zien we dat steeds meer vleeseters bewust meerdere keren per week voor een vleesvervanger kiezen. Dit noemen we ook wel de flexitariërs. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een mix van gerechten met vlees, vis en vegetarische/plantaardige recepten bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.