De lekkerste kazen in de HelloFresh Markt

Dat je bij HelloFresh niet alleen maar een maaltijdbox met ingrediënten en recepten kunt bestellen is waarschijnlijk niets nieuws. Maar wist je dat je in de Markt van HelloFresh ook heel veel lekkere delicatessen kunt bestellen zoals kazen, worst chips, zoute snacks en mooie wijnen? In dit blog kijken we specifiek naar het assortment met lekkere kaasjes die je bij jouw HelloFresh box kunt bestellen. Dit zijn vaak verassend betaalbare en bijzondere kazen die jouw weekend helemaal compleet maken. Zie ook onze blog over de HelloFresh Borrelbox.

Welke soorten kazen kan ik bij HelloFresh kiezen?

  • Jong belegen kaas is een Nederlandse kaas die ongeveer 8 tot 10 weken heeft gerijpt. Het heeft een milde en romige smaak en een zachte textuur. Het is geschikt voor op brood, maar ook voor in salades of als snack.
  • Extra belegen kaas is ook een Nederlandse kaas die ongeveer 7 tot 8 maanden heeft gerijpt. Het heeft een pittige en volle smaak en een stevige textuur. Het is lekker voor op brood, maar ook voor bij de borrel of om te raspen over gerechten.
  • Oude kaas is een Nederlandse kaas die minimaal 10 maanden heeft gerijpt. Het heeft een krachtige en zoute smaak en een harde textuur. Het is heerlijk voor op brood, maar ook voor bij de wijn of om te schaven over salades .
  • Parmigiano reggiano is een Italiaanse harde kaas die minimaal 12 maanden heeft gerijpt. Het heeft een rijke en nootachtige smaak en een korrelige textuur. Het is bekend als de koning van de kazen en wordt vaak geraspt over pasta’s, risotto’s of soepen .
  • Burrata is een Italiaanse verse kaas die gemaakt wordt van mozzarella en room. Het heeft een zachte en romige smaak en een gladde textuur. Het lijkt op een bol mozzarella, maar als je het opensnijdt komt er room uit. Het is heerlijk met tomaten, basilicum, olijfolie en zout .
  • Buffelmozzarella is een Italiaanse verse kaas die gemaakt wordt van buffelmelk. Het heeft een milde en frisse smaak en een elastische textuur. Het wordt vaak geserveerd met tomaten, basilicum, olijfolie en zout als caprese salade, of gebruikt voor pizza’s of lasagne .
  • Brie is een Franse zachte kaas die gemaakt wordt van koemelk. Het heeft een romige en aardse smaak en een fluweelzachte korst. Het wordt vaak geserveerd met stokbrood, fruit, noten of honing als dessertkaas, of gebruikt voor sandwiches of quiches .
  • Manchego is een Spaanse harde kaas die gemaakt wordt van schapenmelk. Het heeft een zoete en nootachtige smaak en een stevige textuur. Het wordt vaak geserveerd met olijven, ham of membrillo (kweeperengelei) als tapas, of gebruikt voor gratins of sauzen.
  • Taleggio is een Italiaanse halfzachte kaas die gemaakt wordt van koemelk. Het heeft een sterke en fruitige smaak

Hoe kan ik de kaasjes kiezen?

De kaasjes kan je kiezen in de HelloFresh Markt. De markt opent zich zodra je jouw recepten van de week gekozen hebt. Dat betekent dus ook dat het mogelijk is om alleen maar producten uit de markt te laten bezorgen. Het uitgangspunt is dus altijd dat je eerst een box met recepten kiest en deze eventueel aanvult met lekkernijen uit de markt. Je kunt zoveel kazen kiezen als je wilt.

Zijn er ook kant-en-klare kaasplankjes?

Soms heb je geen zin om zelf kazen bij elkaar te zoeken en er een leuk plankje van te maken. Hiervoor heeft Hellofresh speciaal een heerlijke kaasplank. Dit is een heerlijk plankje voor 2 – 4 personen met 5 verschillende soorten kazen en scrocchi (een soort crackers). Dit plankje is ideaal voor bij de borrel of juist als nagerecht. Pak de verschillende kaasjes uit, leg het op een fraaie houten borrelplank, leg er een mes bij, vul de schaal met de scrocchi crackers en jouw plankjes is compleet!

Wat kosten de kazen?

De prijs van een extra kaasje bij HelloFresh ligt zo tussen de €2,50 voor een stukje brie tot €8,00 voor een wat groter stuk (500 gram) extra belegen, of oude kaas. Voor een kaasplankje met 5 verschillende soorten kaasjes ben je gemiddeld ongeveer €12,50 kwijt. Als je deze prijzen vergelijkt met de kosten bij de kaasboer of een lokale supermarkt dan is dit niet duur te noemen. Daarbij heb je natuurlijk het voordeel dat alles kant-en-klaar bij je wordt thuisbezorgd.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *