Kerst 2019: uit welke kerstboxen kan ik kiezen?

Over een paar weken is het alweer zover: kerst 2019. Heb jij al nagedacht over het kerstmenu [2019]? Sommige mensen vinden het heerlijk om urenlang te bladeren door kerstrecepten. Andere mensen houden juist van gemak, en willen hier niet teveel tijd aan besteden. Behoor jij tot deze laatste groep, maar wil je jouw gasten toch een bijzonder menu voorschotelen? Dan is een speciale kerstbox misschien wel iets voor jou.

Wat is een kerstbox ook alweer?
Dit jaar bieden de grote maaltijdbox-aanbieders zoals Albert Heijn, HelloFresh, De Familiebox, etc. weer een heerlijke en handige kerstbox. Deze speciale kerst-maaltijdbox wordt vlak voor kerst bij je thuisbezorgd en bevat alle benodigde ingrediënten voor een heel bijzonder kerstdiner. Dankzij de duidelijke instructies kan je van tevoren al veel voorbereidingen treffen. Op die manier heb je tijdens het kerstdiner eigenlijk geen stress, en kan je helemaal genieten van het lekkere eten en de gezelligheid.

 • Een kerstbox is een speciale eenmalige maaltijdbox met daarin alles voor een heerlijk kerstdiner
 • Vrijwel alle bekende maaltijdboxen bieden met kerst 2019 weer een speciaal kerstmenu aan
 • De boxen zijn er in verschillende prijscategorieën, vanaf €44,95 – €159,00 voor 2 personen
 • De boxen worden geleverd met duidelijke instructies zodat je van tevoren al veel kunt voorbereiden
 • In de onderstaande tabel vind je het complete overzicht met de kerstboxen van 2019

Het volledige overzicht met alle kerstboxen van 2019

Wil jij dit jaar ook genieten van een onbezorgd en onvergetelijk kerstdiner? Kies dan voor het gemak van de kerstbox! Er is dit jaar meer aanbod dan ooit. In de tabel hieronder vind je het volledige aanbod van kerst 2019. Op onze speciale kerstpagina vind je meer informatie.

Maaltijdbox Aanbod Aantal pers. Kosten box 4 pers. Uiterlijke besteldatum
Albert Heijn Ontbijtbox, Gourmetbox, Kerstbox 2-5 €75,00 19 december
HelloFresh Gourmetbox en Kerstbox 2-8 €69,95 19 december
Familiebox Gourmetbox en Kerstbox 4-6 €69,95 17 december
Willem&Drees Vegetarische Kerstbox 2-8 €119,00 18 december
Cook Like A Chef 10-sterren 4-gangenmenu 2-20 €318,00 eind december
De Krat 4-gangen Kerstkrat 2-8 €80,00 17 december
Ekomenu 20 kerstrecepten 1-4 €75,31 16 december
Marley Spoon Kerstspecials in reguliere box 2-4 €76,96 16 december

Welk kerstmenu past bij mij?

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien is het aanbod dit jaar enorm. Er zijn flink wat kerstboxen waar je uit kunt kiezen. Het kiezen van de juiste box kan dan ook lastig zijn. Hieronder bieden we jou wat hulp om het kiezen iets gemakkelijker te maken.

 1. Ik wil een makkelijke kerstbox met gerechten die iedereen lekker vindt
  Wil jij vooral gemak en niet te veel gekkigheid? Kies dan voor de kerstbox van AH, HelloFresh of de Familiebox: deze boxen bevatten herkenbare gerechten die iedereen lekker vindt. Ook bieden zij de beste instructies zodat je van tevoren al veel klaar kunt zetten
 2. Ik wil een duurzaam en biologisch kerstdiner
  Vind jij het belangrijk om – juist met kerst – te koken met eerlijke en biologische producten? Kies in dat geval voor Willem&Drees of De Krat. Zij bieden dit jaar een zeer aantrekkelijk 4-gangen (vegetarisch kerstdiner) met topproducten met een eerlijke afkomst
 3. Ik wil de meest luxe box om indruk te maken op mijn gasten
  Wil jij jouw gasten dit jaar echt iets bijzonders voorschotelen? Kies dan voor de sterrenbox van Cook Like A Chef. Zij bieden speciaal voor kerst een zogenaamd 10-sterren kerstmenu met gerechten van verschillende sterrenrestaurants zoals de Librije en de Leest. Let op: hier hangt wel een prijskaartje aan
 4. Ik wil gewoon kerstrecepten in mijn reguliere maaltijdbox, kan dat ook?
  Heb jij een abonnement bij Ekomenu of Marley Spoon? Dan kan je hier rond de kerstdagen kiezen voor zogenaamde kerstspecials. Dit zijn speciale recepten bedacht voor kerst, die je de week voor kerst in je box kunt kiezen. Op die manier kook je met jouw vertrouwde maaltijdbox de lekkerste kerstgerechten voor het hele gezin.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *