Maaltijdbox Chef Ali met recepten uit de Mediterrane keuken

Wij zien de afgelopen maanden steeds meer nieuwe toetreders op de maaltijdbox-markt. Vandaag viel ons oog op de Chef Ali Maaltijdbox. De recepten uit deze maaltijdbox worden bedacht door de bekende TV-kok Mounir Toub. Als klein kind stond hij al in de keuken te springen om zijn moeder te helpen. Inmiddels zie je Mounir regelmatig op TV verschijnen. “Door de recepten die Chef Mounir maakt voor Chef Ali kun je zelf ook koken als een volleerd Chef kok” valt er te lezen op de website van Chef Ali.

We kunnen wel zeggen dat de Chef Ali Maaltijdbox zich duidelijk onderscheidt van andere boxen als HelloFresh, Allerhande Box en Marley Spoon. De Chef Ali foodbox bevat namelijk de lekkerste recepten uit de Mediterrane en Arabische keuken, met halal vlees. Dit halal vlees is afkomstig van Slagerij Kaddour, een bekende Amsterdamse slager met een goede reputatie. In het halal vlees in de Chef Ali maaltijdbox zul je in elk geval geen kunstmatige geur- en kleurstoffen aantreffen.

chef ali foodbox
Impressie van de Chef Ali Maaltijdbox

Wat kost de Chef Ali Maaltijdbox?

De maaltijdbox van Chef Ali is op dit moment alleen nog maar verkrijgbaar in Amsterdam. De box kun je bestellen voor 1 t/m 6 personen. De box voor 1 persoon kost €34.00 en de box voor 2 personen €39.00. Hiermee heeft de Chef Ali foodbox een vergelijkbare prijs met de meeste andere maaltijdboxen als HelloFresh, Mathijs en Marley Spoon. Op dit moment kun je de eerste testbox bestellen. De voorraad van deze testbox lijkt beperkt. Op moment van schrijven zijn er nog 65 maaltijdboxen op voorraad, dus fijnproevers moeten er snel bij zijn!

De Chef Ali Maaltijdbox is een aanwinst voor iedereen die houdt van de Arabisch en Mediterrane keuken. In de eerste box tref je onder andere een Marrokaanse peulvruchten stoofpot en Malse kippenreepjes met pittig gewokte broccoli en sesamrijst aan. Op de website is te lezen dat je de recepten stuk voor stuk binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. De groenten en het fruit zijn stuk voor stuk afkomstig van de lokale groenteboeren.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *