HelloFresh heeft marktaandeel van 70%

Retail Intelligence Lab deed een grootschalig onderzoek naar de Nederlandse maaltijdbox-markt. In ons eerdere artikel vertelden we al over het onderzoek. Wat bleek? Nederlanders zijn bereid om “slechts” €23,21 te betalen voor een maaltijdbox (op basis van 2 personen, 3 recepten). In dit artikel vatten we het andere gedeelte van het onderzoek van Retail Intelligence Lab samen. Hoe groot is de Nederlandse maaltijdbox-markt, en wie is marktleider?

Retail Intelligence Lab schat dat de maaltijdbox-markt in Nederland een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 225 miljoen euro. Echter, dit kan op korte termijn rap groeien. De totale boodschappen-markt is goed voor vele miljarden. En deze markt heeft nog maar weinig “last” gehad van online retailers. Er ligt dus nog een enorme markt open .

marktaandeel maaltijdboxen nederland

Zoals in de grafiek hierboven te zien is, is HelloFresh veruit de grootste speler in Nederland. Het Duitse bedrijf had in januari en februari van dit jaar een geschat marktaandeel van 70%. Albert Heijn is met de AH Allerhande Box een goede nummer twee met 14% marktaandeel. Dit is vrij opvallend gezien het feit dat Albert Heijn pas sinds enkele maanden een eigen maaltijdbox verkoopt.

Het heeft er alle schijn van dat de Allerhande Box nog verder aan terrein gaat winnen. Liefst 45% van de HelloFresh klanten verwacht de Allerhande Box te proberen in het komende jaar.

HelloFresh en de Allerhande Box slaan een enorm gat met de andere maaltijdboxen. Mathijs Maaltijdbox, Marley Spoon, Streekbox, De Krat en Beebox volgen op gepaste afstand. Het marktaandeel van Marley Spoon (3%) is in het bijzonder opmerkelijk te noemen. Het Duitse bedrijf kreeg al veel investeringen en adverteert enorm veel.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *