Welke maaltijdbox houdt rekening met mijn allergieën?

Tienduizenden Nederlanders kampen met een voedselallergie. Koemelk, pinda’s en noten, vis, soja, tarwe zijn maar zo een aantal voorbeelden van voedingsmiddelen waar mensen allergisch voor kunnen zijn. Boodschappen doen, recepten bedenken en koken met een allergie of intolerantie kan dan ook best lastig zijn. Gelukkig kan een maaltijdbox je hierbij helpen. In deze blog leggen we je uit hoe een persoonlijke maaltijdbox zoals die van Ekomenu je kan helpen aan een gezond eetpatroon.

Wat is een allergie?
De term “allergie” komt vaak voorbij. Maar wat verstaan we er nu precies onder? Deskundigen beschrijven het als klachten die worden veroorzaakt door een reactie van het afweersysteem op bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan zijn noten, pinda’s, melk, gluten, tarwe, soja, etc. De intensiteit van een allergische reactie is per persoon erg wisselend. Vaak is een allergietest noodzakelijk om te bepalen voor welke voedingsmiddelen je precies allergisch bent.

Ekomenu: gepersonaliseerde en biologische voeding voor een gebalanceerde en gezonde leefstijl

Een maaltijdbox die bij uitstek gespecialiseerd is in het omgaan met allergieën is Ekomenu. Deze biologische aanbieder van maaltijdboxen biedt een Persoonlijk Menu die je helemaal op je eigen leefstijl en overgevoeligheden kunt afstemmen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor leefstijlen als variatie met vlees, vis, vega, maar ook voor een leefstijl als koolhydraatarm, glutenvrij of lactosevrij. Een ander uniek aspect aan de persoonlijke box van Ekomenu is dat je als nieuwe klant gebruik kunt maken van de “Bestelhulp bij overgevoeligheid”. Je kunt eenvoudig aangeven of je overgevoelig bent voor bepaalde ingrediënten. Denk aan tarwe, gluten, lactose, mosterd, peulvruchten, maïs of rundvlees. Het systeem zoekt vervolgens naar recepten die matchen met jouw leefstijl en/of overgevoeligheden. Op dit moment kan je kiezen uit liefst 20 recepten.

ekomenu persoonlijke menu

Een maaltijdbox afstemmen op jouw allergie of overgevoeligheid

Bij Ekomenu bepaal je elke week zelf wat je eet. Als hulpmiddel kan je gebruik maken van een van de vele verschillende levensstijlen. Denk aan variatie, vega(n), glutenvrij of diabetes. Op basis van jouw keuze kiest Ekomenu dan recepten die passen bij jouw lifestyle. Voor mensen met een overgevoeligheid of allergie is er nog een heel handige functie. Dit is de overgevoeligheidsfilter. Hier kan je eenvoudig jouw overgevoeligheden / allergieën selecteren. Wanneer je vervolgens recepten wilt kiezen staat er een uitroepteken bij de recepten die niet matchen met jouw profiel. Zo wordt het kiezen van gezonde recepten die passen bij jouw lifestyle nog gemakkelijker!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *