AH Franchisers niet blij met Allerhande Box

Een paar maanden geleden lanceerde Albert Heijn de Allerhande Box. Sinds vorige week is het ook mogelijk om de Allerhande Box op te halen in een winkel. En over dit laatste punt zijn de Albert Heijn franchisers boos. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) stuurde naar het hoofdkantoor van de supermarktketen. De franchisers zijn boos omdat een groot deel van de investeringen voor de allerhande boxen worden verzorgd door de franchisers. De opbrengsten van de maaltijdbox verkopen gaan echter rechtstreeks naar het hoofdkantoor. Voor franchisers voelt het alsof ze hun eigen concurrentie financieren, en daar valt eigenlijk ook wel wat voor te zeggen.

Geen kortingsbon bij afhalen Allerhande Box?

Een van de punten waarover de VAHFR valt zijn de kortingscoupons die zij uit moeten delen in de winkel wanneer iemand een Allerhande Box komt ophalen. De franchisers zijn van mening dat deze kortingsbonnen alleen geldig moeten zijn voor hun eigen winkel, en bijvoorbeeld niet voor de online shop AH.nl waar de inkomsten naar het hoofdkantoor gaan.

Er is dus de nodige onenigheid binnen Albert Heijn. Klanten horen hier natuurlijk geen last van te hebben. De Albert Heijn moet voor de consument één winkel zijn. Of je nu via internet besteld of in de winkel op de hoek je boodschappen doet. Als consument wil je geen last hebben van de interne “problemen” van de Albert Heijn. Voorlopig is het gewoon mogelijk om jouw Allerhande Box op te halen bij een winkel in jouw buurt. Het kan alleen zijn dat je de kortingsbon niet ontvangt. De reden hiervoor is dus dat de franchisers het oneerlijk vinden dat de kortingsbonnen ook via AH.nl ingewisseld kunnen worden. De franchiser heeft er financieel gezien niets aan, want de volledige omzet van de online shop van Albert Heijn gaat rechtstreeks naar het hoofdkantoor. Een ander punt van kritiek is de proefbox. De franchisers moeten indirect meebetalen aan deze box.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *