Ben van der Burg over de Maaltijdbox

Columnis Ben van der Burg laat in een column op BNR Radio weten niet blij te zijn met de handelwijze van maaltijdbox aanbieders als HelloFresh en Mathijs. Zijn kritiek zit ‘m niet in de kwaliteit en inhoud van de box. Nee, zijn kritiek heeft te maken met de manier waarop de maaltijdbox aanbieders hun boxen aan de man brengen. Namelijk via abonnementen waar Ben van der Burg geen fan van is. Ben wil een applicatie op zijn telefoon met twee opties: Een “ja” knop en een “nee” knop. Wanneer je op “ja” klikt ontvang je de volgende dag een maaltijdbox thuis. Klik je op “Nee” dan komt er niets. Wanneer een klant na 6 maanden nog geen nieuwe box besteld heeft dan is de kwaliteit van de box wellicht niet goed genoeg.

Daarnaas stelt Ben van der Burg in zijn column dat Mathijs Maaltijdbox niet goed nagedacht heeft over zijn propositie. De huidige strategie is er te veel op gebouwd dat mensen hun box vergeten op te zeggen waardoor ze de maaltijdboxen blijven ontvangen terwijl ze daar op dat moment helemaal geen behoefte aan hebben. Oftewel: Mathijs is niet begonnen vanuit de behoefte van de klant. Hij is begonnen vanuit zijn eigen behoefte: Hollands eten aan de man brengen Over de AH Allerhande Box is Ben van der Burg niet veel positiever. Wanneer hij daar bestelt duurt het 4 dagen voordat de box geleverd is.

De wens van van der Burg is wellicht nog niet heel realistisch. Vandaag op de “Ja” knop drukken, en morgen een box bomvol verse producten ontvangen. Toch meent van der Burg dat dit niet lang meer hoeft te duren. Wat vind jij? Vind jij dat een maaltijdbox abonnement past bij de behoefte van de klant? Vind jij het bijvoorbeeld prettig om de box van HelloFresh of Mathijs in abonnementsvorm te ontvangen? Of wil je meer controle en zelf bepalen wanneer je de box ontvangt en wanneer niet. Ja, de aanbieders werken wel met flexibele abonnementen zodat je gemakkelijk een week lang de maaltijdbox niet ontvangt. Maar ben je daar tevreden over? Wij horen graag jouw mening! Bekijk de volledige column van van der Burg op BNR.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.