Dilemma: Allerhande Box of zelf boodschappen doen?

Voor veel klanten van de Albert Heijn is het een dilemma. Kies ik voor het gemak van de Allerhande Box, of ga ik zelf naar de supermarkt en haal ik zelf mijn boodschappen? Dat er een verschil in prijs zit, mag duidelijk zijn. Distrifood zocht uit dat de losse ingrediënten ongeveer 14 euro goedkoper zijn dan de Allerhande Box.

De Allerhande Box voor 2 personen kost €35, en de variant voor 4 personen heeft een prijskaartje van €49. Wanneer j de inhoud van deze boxen zelf zou shoppen in de Albert Heijn, zou je dus goedkoper uit zijn.

Toch is dit prijsverschil wel enigszins te verklaren. De Allerhande Box mag dan wel iets duurder zijn dan de afzonderlijke boodschappen, het biedt ook veel voordelen. De maaltijdbox is meer dan alleen de ingrediënten die er in zitten. Albert Heijn is ook druk bezig met het bedenken van originele, lekkere en gezonde recepten. Bovendien worden alle boodschappen voor de consument al in een doos gestopt en ook nog eens gratis thuisbezorgd op een tijdstip dat het de klant uitkomt. Een ander voordeel van de Allerhande Box is dat er van elke ingrediënt precies genoeg in zit. Je hoeft dus zelden iets weg te gooien. Tenslotte is het terecht om te noemen dat er in de Allerhande Box bepaalde producten zitten die je niet los in de winkel kunt kopen

Is de Allerhande Box dus duur?

Eerder deden wij onderzoek naar de goedkoopste maaltijdbox van Nederland. Hieruit bleek dat zowel de Allerhande Box voor 2 personen als 4 personen zeer scherp geprijsd zijn in vergelijking met andere maaltijdboxen. Gezien de concurrerende boxen is de Allerhande Box dus niet bepaald duur.

Het is een feit dat het kopen van de losse ingrediënten in de winkel goedkoper is. Maar deze vergelijking is wat ons betreft niet helemaal eerlijk. Ja, de Allerhande Box heeft een iets hogere prijs, maar aan de andere kant krijg je daar ook een boel voor terug. Allereerst hoef je niet langer na te denken over recepten en boodschappenlijstjes. Dit wordt allemaal voor jou gedaan. Bovendien wordt de box gratis thuisbezorgd wanneer jou dat uitkomt.

Nu kun je zeggen: “Ik bestel alle losse producten uit de Allerhande Box op AH.nl, en laat het thuisbezorgen, dan ben ik nog steeds goedkoper uit”. Die vlieger gaat helaas niet helemaal op. Albert Heijn bezorgt op dit moment pas vanaf een minimaal bestelbedrag van €70,-. Wanneer je 1 box bestelt, kom je hier niet aan. In het geval je meerdere boxen bestelt, en wél aan deze €70 komt zul je nog een kleine vergoeding voor de bezorging moeten betalen.

Uiteindelijk is het een afweging die iedereen alleen voor zichzelf kan maken. Heb ik weinig tijd om de supermarkt te bezoeken, vind ik het lastig om recepten te bedenken, en heb ik een hekel aan het maken van boodschappenlijstjes? In dat geval is de Allerhande Box wellicht een uitkomst voor jou. Vind je het niet erg om een of twee keer per week de plaatselijke supermarkt te bezoeken? En vind je het leuk om zelf recepten te bedenken en de daarvoor benodigde ingrediënten te kopen? En tenslotte: vind het prettig om een paar euro te besparen? In dat geval is zelf boodschappen doen voor jou wellicht de beste keuze! Bekijk nu de actuele codes en acties voor de hoogste Allerhande Box Korting. Hier vind je onder andere actuele acties, aanbiedingen en kortingen om jouw (eerste) maaltijdbox van Albert Heijn voordeliger in huis te halen! Bezorging is standaard gratis!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *