Maaltijdbox voor zwangere vrouwen

Ekomenu timmert hard aan de weg! De aanbieder van biologische maaltijdboxen biedt onder andere al een variatie menu, familie menu, vegetarisch menu, koolhydraatarm menu en Gluten-lactosevrij menu aan. Bekijk ook onze review van Ekomenu die wij eerder schreven. De relatief nieuwe speler op de maaltijdbox-markt heeft alweer een nieuwe variant aangekondigd: Het 9 maanden menu. Deze speciale maaltijdbox voor zwangere vrouwen wordt dit jaar gelanceerd tijdens de 9 maanden beurs in de Rai in Amsterdam. De maaltijdbox voor zwangere vrouwen komt voort uit een samenwerking met Gezonde Start.

9 maanden menu, ook voor na de zwangerschap
Een interessante ontwikkeling. Veel zwangere vrouwen worstelen met de vraag: wat kan ik nu wel en niet eten? Het 9 maanden menu probeert hierbij te helpen. Het menu “verzekert van een gezond menu, en van voldoende groenten en fruit”. Volgens Linda Rentes, een van de initiatiefneemsters van het concept, moet er vooral aandacht worden besteed aan voeding dat wél gegeten mag worden. Het 9 maanden menu is niet alleen voor tijdens de zwangerschap bedoeld. Ook daarna kan het menu een gezonde basis leggen voor het jonge gezin.

Ekomenu: gezond eten voor iedereen

De missie van Ekomenu is helder: een gezonder eetpatroon voor iedereen! De maaltijdbox voor zwangere vrouwen is hiervan slechts 1 voorbeeld. In de toekomst is het dus niet uit te sluiten dat Ekomenu meer op maat gemaakte maaltijdboxen zal introduceren. Wie gezond en bewust wil eten is absoluut aan het juiste adres bij Ekomenu. Zo sluit het Variatiemenu helemaal aan op de laatste voedingsrichtlijnen van de vernieuwde Schijf van 5. Dit houdt in: meer groenen, peulvruchten & noten, en meer volkoren producten. En wat minder vlees. Daarnaast lanceerte Ekomenu onlangs ook de Koolhydraatarme maaltijdbox, in samenwerking met voedingsdeskundige Jasper Alblas.

Mooie ontwikkelingen. Het is duidelijk dat Ekomenu niet gelooft in “1 size fits all”. Met specifieke boxen voor verschillende niches hoopt de aanbieder van biologische boxen door te groeien.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *